12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H Lime ήρθε στην Αθήνα: Από σήμερα διαθέσιμη η υπηρεσία ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών της

    Μετά τη Θεσσαλονίκη, η καινοτόμος εταιρεία Lime, με παρουσία σε 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ήρθε σήμερα στην Αθήνα για να προσφέρει υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας και να εξυπηρετήσει του πολίτες στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη.

    Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια τα οποία έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

    IMG_9915
    O Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ανδρέας Βαρελάς, ο κ. George Moreton, Regional Expansion Manager της Lime και η κα Leslie Elder, Lime launcher

    Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime είναι ασφαλή και εύκολα στη χρηση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στην Αθήνα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολιτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη ο οποίος είναι καινοτόμος και φιλικός προς το περιβάλλον. Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

    H Lime βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Αθηναίων για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας στους πολίτες της Αθήνας. Στην πρώτη φάση η εταιρεία θα συλλέξει ανώνυμα συγκεντρωτικά στοιχεία και θα χαράξει με τον Δήμο μια στρατηγική για να βοηθήσει τους πολίτες να χαρούν την πόλη τους χωρίς το αυτοκίνητό τους, ειδικά στο κέντρο της πόλης. Όταν το σύστημα διαμοιρασμού δεδομένων ενεργοποιηθεί, η Αθήνα θα γίνει μια απο τις πρώτες πόλης της Ευρώπης που θα επωφεληθεί.

     

    Ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ανδρέας Βαρελάς είναι ο πρώτος πολίτης της Αθήνας που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime και δήλωσε σχετικά: “Μετά τη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζουμε τη Lime στην πρωτεύουσα της χώρας. Θεωρούμε ότι η παρουσία των ηλεκτρικών πατινιών σε μια πόλη με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει η Αθήνα, σεβόμενοι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις ανάγκες της πόλης, μπορούν να καλύψουν ένα κενό στις κυκλοφοριακές ανάγκες που έχουμε”.

    Ο Νίκος Χατζηδάκης, Operations Manager της Lime δήλωσε : “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι σε τόσο σύντομο διάστημα από την ανακοίνωση του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, τα ηλεκτρικά πατίνια έρχονται στην πρωτεύουσα. Πιστεύουμε ότι οι Αθηναίοι θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο, μοντέρνο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη”.

    Μάθετε περισσότερα για την Lime εδώ www.li.me.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles