14.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    H Microsoft τα δίνει όλα για να εξαγοράσει το TikTok μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου!

    Στον απόηχο των δηλώσεων του Donald Trump, στις οποίες αναφερόταν ότι η κυβέρνηση του σχεδιάζει την απαγόρευση της πετυχημένης εφαρμογής TikTok στις Η.Π.Α, πριν από μερικές ημέρες είχε εμφανιστεί η φήμη, η οποία ήθελε μια πολύ μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας αμερικανικών συμφερόντων να σχεδιάζει την εξαγορά του TikTok! Τελικά, όπως αποδείχθηκε η συγκεκριμένη φήμη είχε βάση, καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα (και από επίσημα χείλη πλέον), η Microsoft έχει βάλει στο στόχαστρο της την εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ένα επίσημο post που ανέβηκε στο website της Microsoft, η Microsoft σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε συνομιλίες και επαφές με την ByteDance, την κινεζική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το TikTok. Στόχος των συγκεκριμένων συζητήσεων και ενεργειών είναι να βρεθεί ένα κοινό έδαφος, ώστε η Microsort να εξαγοράσει τη δημοφιλή πλατφόρμα όχι μόνο για την περιοχή των Η.Π.Α αλλά και για το Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Βέβαια ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να μπορέσει να υπάρξει το πολυπόθητο deal ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς όπως είχε δηλώσει και ο Donald Trump σε σχεδόν 45 μέρες (15 Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα με την ByteDance και μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων ειδάλλως θα προχωρήσει στην απαγόρευση του TikTok στις H.Π.Α. Σε περίπτωση που τελικώς τελεσφορήσει το deal, η Microsoft θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στην σκηνή των social media, όπου εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτει σχεδόν μηδενική παρουσία.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles