24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H ώρα του iPhone 13 έφτασε… Τι θα δούμε στο event της Apple! (LIVE YouTube link)

    Βρισκόμαστε μια ανάσα από τη μεγαλύτερη ανακοίνωση της χρονιάς για την Apple, καθώς η εταιρεία τεχνολογίας που άλλαξε το ρου της ιστορίας, πρόκειται τη Τρίτη 14/9 (στις 20:00 ώρα Ελλάδος) να μας ταξιδέψει στον κόσμο του νέου iPhone. Οι Apple fans μετρούν ακόμη και τα… δευτερόλεπτα, αν και πιστεύουμε ότι το iPhone 13 σίγουρα θα έχει ένα αρκετά «δύσκολο» έργο μπροστά του, από τη στιγμή που το iPhone 12 θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα smartphones με σήμα το εμβληματικό μήλο που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

    Βέβαια, μπορεί τα αποκαλυπτήρια του iPhone 13 να γίνουν σε μερικές ώρες, ωστόσο με την τεράστια έλλειψη chipsets που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά της τεχνολογίας είναι ορατό το ενδεχόμενο, το iPhone 13 ακόμη και αρκετό καιρό μετά την επίσημη ανακοίνωση του με καλά πληροφορημένες πηγές να κάνουν λόγο για μέσα Νοεμβρίου (αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία). Ως είθισται και… τιμώντας την «παράδοση» οι διάφοροι leakers έχουν εδώ και αρκετούς μήνες στήσει το δικό τους πάρτι αναφορικά με τη μορφή που θα έχει η νέα ναυαρχίδα της Apple. Για αυτό και με βάση τα όσα έχουμε καταφέρει να “αλιεύσουμε”, λίγες ώρες πριν την μεγάλη αποκάλυψη μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να δούμε…

    Συγκεκριμένα, το iPhone 13 δεν θα απέχει σχεδιαστικά σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, με τη σειρά να αποτελείται από 4 μοντέλα (iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Max), με τα μεγέθη στο display να είναι στις 6.1, 5.4, 6.1 και 6.7 ίντσες αντίστοιχα. Επιπλέον, η Apple ενδέχεται να επιλέξει ένα notchless display, όμως αυτό είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα το δούμε να συμβαίνει. Παράλληλα, είναι μάλλον δύσκολο τα νέα iPhones να αφήσουν τη Lightning θύρα, παρότι η Apple θα επενδύσει σημαντικά στην βελτίωση της Magsafe τεχνολογίας, ενώ ένα iPhone χωρίς physical buttons μοιάζει μάλλον περισσότερο με κάτι από το… μακρινό μέλλον.

    Επίσης, πολλοί leakers υποστηρίζουν ότι τα πιο «μεγάλα» μοντέλα της οικογένειας του iPhone 13 θα διαθέτουν display με refresh rate στα 120Hz και εδώ μπορούμε να το θεωρήσουμε ότι στάνταρ η Apple θα προχωρήσει σε αυτή τη λύση (από τη στιγμή που τα 120Hz είναι ένα feature που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός στις ναυαρχίδες του). Εάν δούμε 120Hz refresh rate, τότε σίγουρα θα «κουμπώσει» και η φήμη που θέλει τα νέα iPhone να διαθέτουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μπαταρία. Τέλος, από τη στιγμή που το iPhone είναι κι ένα lifestyle tech προϊόν, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η νέα ναυαρχίδα της Apple θα έρθει σε πολλά φρέσκα και διαφορετικά νεανικά και “funky” χρώματα.

    Όπως όλα δείχνουν, στο αυριανό event δεν θα πρωταγωνιστήσει μόνον το iPhone 13, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίσουμε περισσότερα για το Apple Watch 7 (αν και εδώ ακούγεται έντονα ότι η Apple σταμάτησε αιφνιδίως την παραγωγή), το οποίο θα φοράει το WatchOS 8. Επίσης, σύμφωνα με το έγκριτο Bloomberg η Apple δεν αποκλείεται να παρουσιάσει τα AirPods 3, τα οποία θα διαθέτουν παρόμοιες δυνατότητες με τα AirPods Pro (όπως είναι για παράδειγμα το spatial audio support ή μια μικρότερη θήκη φόρτισης κ.ά). Παράλληλα, από τη στιγμή που τα iPad, iPad Air και iPad Pro «έλαβαν» τα updates τους μέσα στη χρονιά που διανύουμε, τότε δεν αποκλείεται να έχει φτάσει η ώρα για την αποκάλυψη του iPad Mini 6.

    Και επειδή θέλουμε και μας αρέσει να… «ονειρευόμαστε», ενδέχεται το φετινό «One More Thing» να είναι το… Apple Car (αν και ίσως να απέχουμε πολύ από μια ανακοίνωση αυτού του είδους)!

    Δείτε το live της Apple παρακάτω…

    Κάντε ένα check στα κορυφαία αξεσουάρ για τα νέα Apple iPhone 13 από τη Volte-tel! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles