13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H PayPal δίνει λύση στο πρόβλημα των μικροοφειλών μεταξύ φίλων με τη δωρεάν υπηρεσία P2P

    Προκειμένου να δώσει λύση στις οφειλές μικροποσών, ένα συχνό πρόβλημα τη σημερινή εποχή, η PayPal μόλις επέκτεινε τη δωρεάν υπηρεσία διαπροσωπικών πληρωμών (P2P) σε 25 χώρες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

    Παρέχει, λοιπόν, μια γρήγορη και άνετη λύση στους χρήστες που χρειάζεται να εκτελέσουν ή να αναμείνουν μια πληρωμή: τώρα, η αποστολή, η λήψη και η αίτηση χρημάτων από φίλους και συγγενείς μπορεί να γίνει τάχιστα μέσω της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας της PayPal, όποια και να είναι η επιλεχθείσα πηγή χρηματοδότησης για την αποστολή (υπόλοιπο PayPal, τραπεζική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός).

    PP_P2P_Visual1

    Έρευνα για τα ποσά που δανείζονται οι Έλληνες για λογαριασμό του Paypal

    Κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δανείζουν ετησίως 50-100 ευρώ και δανείζονται 10 ευρώ από φίλους και συγγενείς. Το υψηλότερο χρηματικό ποσό που έχουν δανείσει και δεν έχουν πάρει ουδέποτε πίσω ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, και οι ομάδες που φαίνεται να δανείζονται τα μεγαλύτερα ποσά είναι τα αδέλφια, καθώς και φίλοι και λοιποί συγγενείς. Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Censuswide για λογαριασμό της PayPal, αναλύοντας τις συνήθεις πρακτικές αναφορικά με τον δανεισμό χρημάτων μεταξύ φιλικών και συγγενικών προσώπων σε μερικές από τις αγορές όπου επεκτάθηκε η δωρεάν υπηρεσία διαπροσωπικών πληρωμών.

    Η έρευνα κατέληξε επίσης ότι το 17,9% των ανθρώπων δυσκολεύεται να συλλέξει τα χρήματα από φίλους και συγγενείς, αφότου ξόδεψε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για μια από κοινού δραστηριότητα, όπως η αγορά ενός δώρου, η πληρωμή μιας ομαδικής εκδρομής ή αγορά εισιτηρίων για μια εκδήλωση. Στην Ελλάδα, οι βασικοί λόγοι που αναφέρουν όσοι δεν έχουν εξοφλήσει τους δανειστές τους είναι η δυσκολία προσωπικής συνάντησης λόγω απόστασης, η προσωρινή έλλειψη μετρητών και η αδυναμία εύκολης πρόσβασης σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

    PP_P2P_Visual2

    Yπηρεσία P2P της PayPal για δωρεάν αποστολή ευρώ

    Με την υπηρεσία P2P της PayPal, για τους Έλληνες χρήστες είναι δωρεάν η αποστολή ευρώ σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα εντός της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου / ΕΟΧ (εφόσον δεν απαιτείται μετατροπή νομίσματος).

    Έτσι, για παράδειγμα, ο Έλληνας χρήστης θα είναι σε θέση να στείλει χρηματικά ποσά σε ευρώ σε χρήστες της PayPal στην Γαλλία, τη Γερμανία ή την Ισπανία άνευ κόστους, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι συναλλαγές ενέχουν μετατροπή νομίσματος.

    Greece_P2P__PPapp

    Πρόκειται για ένα δυνατό πλεονέκτημα που εξαλείφει τις συνήθεις προμήθειες και άλλες χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν οι χρήστες, κάθε φορά που μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος.

    Επίσης, συμβαδίζοντας με τη δέσμευση της PayPal να παρέχει στους καταναλωτές μια απρόσκοπτη εμπειρία πληρωμής, η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν πληρωμές χωρίς την εισαγωγή οιωνδήποτε τραπεζικών στοιχείων – το μόνο που χρειάζεται είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν διαθέτει ήδη λογαριασμό PayPal, μπορεί εύκολα και ανέξοδα να ανοίξει έναν. Μόλις εκτελεστεί η πληρωμή, ο παραλήπτης λαμβάνει αντίστοιχη ειδοποίηση, και το χρηματικό ποσό θα προστεθεί αυτομάτως στον δικό του λογαριασμό PayPal, με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης.

    Επιπλέον, για όσους χρήστες προτιμούν να διαχειρίζονται τον λογαριασμό τους εν κινήσει, η βελτιωμένη mobile εφαρμογή PayPal προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο, κάνοντας ακόμα ευκολότερη την παρακολούθηση του υπολοίπου του λογαριασμού PayPal, τη λήψη ειδοποιήσεων και την αποστολή χρημάτων στις επαφές που χρησιμοποιούν συχνότερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles