20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η πρώτη ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ανταρκτική

    Πολλά φιλμ ή ντοκιμαντέρ έχουν γυριστεί κατά ένα μεγάλο ή μικρό μέρος στην Ανταρκτική, ταινία όμως που να έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στην πιο παγωμένη και νοτιότερη ήπειρο της Γης δεν υπήρχε. Αυτά μέχρι που οι υπεύθυνοι της Βρετανικής Ερευνητικής Ομάδας της Ανταρκτικής (BAS) αποφάσισαν να στήσουν κάμερες και να εκμεταλλευτούν ορισμένα από τα πιο μαγικά πλάνα που υπάρχουν επάνω σ’ αυτό το πλανήτη, για να γυριστεί το South of Sanity. Βασικός υπεύθυνος της ιδέας ήταν ο εδώ και χρόνια μέλος της ομάδας BAS, κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ και εξπέρ αλπινιστής Kirk Watson, που όταν δεν έχει ιδέες για ταινίες, βοηθάει τους επιστήμονες να βρίσκουν το δρόμο τους στο δύσκολο περιβάλλον της Ανταρκτικής.
    Όλο το καστ και το συνεργείο αυτού του “ερασιτεχνικού” θρίλερ είναι μέλη της BAS, κάτι που σημαίνει πως γεωλόγοι, βιολόγοι και μηχανικοί τα πέρασαν υπέροχα βγάζοντας τον ηθοποιό από μέσα τους. Αλλά φυσικά… ξεπάγιασαν! Γιατί όταν πρέπει να υποδυθείς το πτώμα έξω στο κρύο, σε πολικές θερμοκρασίες, είναι ένα θέμα, όσο συνηθισμένος κι αν είσαι σ’ αυτό το περιβάλλον.
    Όσο για το story, αυτό μιλάει για μία απομακρυσμένη βάση στην Ανταρκτική, όπου 14 άτομα θα βρεθούν εγκλωβισμένοι εκεί για 9 μήνες. Όταν θα χαθεί κάθε επικοινωνία, θα οργανωθεί μία ομάδα σωτηρίας, που φτάνοντας εκεί δεν θα βρει κανέναν ζωντανό… Σαφέστατα βασισμένο στο θρυλικό The Thing του John Carpenter, το φιλμ θα κάνει το βρετανικό ντεμπούτο του αυτές τις μέρες, βλέπε Halloween.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles