16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H ψήφος που δημοπρατείται στο eBay ξαφνικά… εξαφανίστηκε

    Πολύς θόρυβος έγινε στο διαδίκτυο σήμερα με την ευφάνταστη κίνηση ενός Έλληνα ψηφοφόρου που έθεσε την ψήφο του στις εκλογές που ανακοινώθηκαν για την 6η Μαϊου προς… δημοπρασία στο eBay. Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, αναρτήθηκε από τοίχο σε τοίχο (ψηφιακό) καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που “ζήλεψαν” τον ψηφοφόρο που αποφάσισε να διαπιστώσει αν ισχύει πραγματικά το σλόγκαν “η ψήφος σου αξίζει”.

    Φευ, όπως μπορείτε να δείτε και σε αυτό το link, η καταχώρηση της δημοπρασίας έχει πάψει να ισχύει, χωρίς να γνωρίζουμε αν ο “ψηφοφόρος” κατέβασε μόνος του την δημοπρασία ή του την “κατέβασαν”.

    Στο κείμενο που συνόδευε την δημοπρατούμενη ψήφο, ο Έλληνας ψηφοφόρος έγραφε πως ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν μία αποστροφή του λόγου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κου Θεόδωρου Πάγκαλου που είπε πως οι Έλληνες πωλούν την ψήφο τους και αποφάσισε να τον δικαιώσει.

    «Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Έλληνες πωλούν τις ψήφους τους. Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να τον απογοητεύσω. Οι εκλογές στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να διεξαχθούν το Μάιο, έτσι ακολούθησα τη συμβουλή του και πουλάω την ψήφο μου. Θα ψηφίσω ό,τι μου πει ο αγοραστής. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πολιτικό κόμμα. Θα μου πει τι να βάλω μέσα στο φάκελο. Μόνο όμως εκτυπώσιμο υλικό, όπως διαφημίσεις, κείμενα, φωτογραφίες. Η αρχική μου πρόθεση πριν τη δημοπρασία, ήταν να ψηφίσω λευκό. Αλλά δυστυχώς, το ελληνικό εκλογικό σύστημα μετράει τα λευκά ψηφοδέλτια ως άκυρα. Περιεχόμενο που δεν θα γίνει δεκτό: ρατσιστικό, υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο και υλικό που περιέχει πνευματικά δικαιώματα. Το βίντεο από την διαδικασία της ψηφοφορίας θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ως αποδεικτικό στοιχείο».

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ψήφος που είχε τεθεί σε δημοπρασία με τιμή έναρξης το 1 δολάριο, είχε φτάσει να έχει προσφορά μέχρι και 100 δολάρια, τουλάχιστον πριν “εξαφανιστεί”.

    Pan Chal σ’ ευχαριστούμε για την συμβολή σου σε αυτό το post :)

    Πηγή: protothema.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles