20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Sony παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τα Xperia X!

    Η σειρά Xperia Χ σηματοδοτεί το πέρασμα της Sony σε μία νέα εποχή, καθώς η παραδοσιακή ιαπωνική δύναμη στην αγορά των smartphones αποφασίζει να αλλάξει ρότα, με την κυκλοφορία μίας νέας πιο «ευέλικτης» σειράς Xperia smartphones, η οποία όμως διατηρεί τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά που την έχουν καθιερώσει εδώ και χρόνια στις συνειδήσεις του καταναλωτικού κοινού. Η Sony φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να «τολμήσει» όχι μόνο στον επανασχεδιασμό της σειράς Xperia, αλλά και στην εισαγωγή νέων τεχνολογικών concepts, όπως είναι για παράδειγμα το τεράστιο άνοιγμα που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει στον χώρο του Internet of Things. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Sony πλέον επιχειρεί να ακολουθήσει ένα μοντέλο εξωστρέφειας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο στόχος της είναι να βασιστεί και σε τεχνολογίες που «κατάγονται» από άλλους κατασκευαστές.

    Sony Xperia X (4) (Large)

    Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος τη νέας σειράς Xperia X στην Ελλάδα, η Sony Hellas διοργάνωσε μία συνέντευξη τύπου για τους εκπροσώπους του Τύπου, δίνοντας μας τη δυνατότητα να θυμηθούμε ξανά την αίσθηση που μας είχαν αφήσει τα Xperia Χ smartphones στο MWC της Βαρκελώνης. Συγκεκριμένα, μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να δούμε 4 smartphones της σειράς X να κυκλοφορούν στην χώρα μας.

    Sony Xperia X (12)

    Ξεκινώντας πρώτα με το Xperia X, που βρίσκεται ήδη στα καταστήματα και το οποίο στοιχίζει στα 629 ευρώ, η Sony ουσιαστικά κλείνει το μάτι στους απαιτητικούς χρήστες που θέλουν το κάτι παραπάνω από το κινητό τους. Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο μέταλλο, το Xperia X έρχεται με οθόνη Full HD στις 5 ίντσες, Snapdragon 650 chipset (6 πυρήνες), με 32GB αποθηκευτικού χώρου και 3GB μνήμης RAM. Πέραν των εξαιρετικών tech specs, η Sony συνεχίζει την παράδοση που έχει εδώ και χρόνια στις ποιοτικές mobile κάμερες, καθώς ο κύριος αισθητήρας των 23.5MP έρχεται με την ενσωματωμένη τεχνολογία Predictive Hybrid Autofocus, η όποια δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει αντικείμενα που βρίσκονται εν κινήσει χωρίς να χάνεται το focus της κάμερας. Επίσης, η Sony δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους και τους λάτρεις των selfies, για αυτό και το πρώτο της οικογένειας των Xperia X φέρει μπροστινή κάμερα στα 13MP, που επιτρέπει εξαιρετικές selfies ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τέλος, το X διαθέτει μπαταρία στα 2620mAh, η οποία σίγουρα χαρίζει μπόλικη αυτονομία.

    Sony Xperia X (1)

    Μετά το Xperia X τη σκυτάλη αναμένεται να παραλάβει το mid-range Xperia XA, το οποίο στοχεύει  περισσότερο στους καταναλωτές, οι οποίοι αναζητούν ένα ισχυρό κινητό, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν την ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη τους. Με τιμή στα 299 ευρώ, το XA θα είναι διαθέσιμο στις 15 Ιουνίου και θα προσφέρει οθόνη 5 ιντσών με κυρτό γυαλί edge-to-edge ανάλυσης 1280×720 pixel, οκταπύρηνο MediaTek Helio P10, Mali T860 GPU, 2GB RAM, κάμερα 13MP με LED flash και Hybrid Auto-Focus, δεύτερη selfie-κάμερα 8MP16GB αποθηκευτικό χώρο με υποστήριξη καρτών microSD και μπαταρία 2.300mAh με Qnovo Adaptive Charging technology (όπου σύμφωνα με τη Sony του η μπαταρία του έχει διάρκεια ζωής στις 2 μέρες περίπου).

    Xperia X

    Το τρίτο της παρέας των Xperia X, είναι το Χ Performance, μία δυνατή high-end συσκευή που υπολογίζεται ότι θα κάνει και αυτό την εμφάνιση του μέσα στο καλοκαίρι και που ουσιαστικά πρόκειται μία πιο βελτιωμένη έκδοση του X στα σημεία. Αν και η Ελλάδα δεν ήταν αρχικά στο πλάνο της κυκλοφορίας της κορυφαίας ναυαρχίδας της Sony, τελικά η Sony αποφάσισε τελευταία στιγμή να το κυκλοφορήσει και στην χώρα μας. To X Performance ενσωματώνει  οθόνη 5 ιντσών Triluminos με ανάλυση 1920×1080 pixels, ενώ διαθέτει τον ταχύτατο Snapdragon 820, γραφικά Adreno 530, 3GB RAM32GB εσωτερικής επεκτάσιμης μνήμης, κεντρική κάμερα 23MP με Predictive Hybrid AF, δυνατότητα για 4K video και ISO έως 12.800, δεύτερη κάμερα 13MP και ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η μπαταρία του φτάνει τα 2.800mAh. Όπως μπορείτε να φανταστείτε με τα παραπάνω tech specs θα στοιχίζει και κάτι περισσότερο, με την τιμή του να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά να υπολογίζουμε ότι θα πωλείται κοντά στα 729 ευρώ.

    Sony Xperia X (11)

    Η τετράδα κλείνει με το ομολογουμένως επιβλητικό Xperia XA Ultra, το οποίο ήταν και το μόνο από τα νέα Xperia που δεν παρουσιάστηκε στο MWC της Βαρκελώνης. Το εν λόγω mid-ranger που θα λανσαριστεί στην χώρα μας μέσα στον Ιούλιο θα ανήκει στην κατηγορία των phablets και αν μη τι άλλο είναι μία εντυπωσιακή πρόταση, η οποία ξεχωρίζει για τις μεγάλες king-size διαστάσεις της. To μεγάλο αδελφάκι του Xperia XA ακολουθεί παρόμοιο design και έρχεται με πάνελ 6 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 pixels και ακόμη οκταπύρηνο MediaTek MT6755 (Helio P10) processor, 3GB RAM, 16GB επεκτάσιμης μνήμης, κάμερες 21.5MP και 16MP (με LED flash και OIS) καθώς και μπαταρία 2.700mAh. H τιμή του «μεγάλου» Xperia θα κυμαίνεται κοντά στα 400 ευρώ. Φυσικά, όπως όλα τα μοντέλα της σειράς Xperia Χ, έτσι και αυτό «φοράει» το λειτουργικό Android Marshmallow και διαθέτει υποδοχή για την εισαγωγή κάρτας microSD.

    Sony Xperia X (14)

    Με τα παραπάνω μοντέλα η Sony δίνει μπόλικες επιλογές στους χρήστες, τόσο σε εκείνους που θέλουν ένα δυνατό value for money κινητό, όσο και σε εκείνους που ψάχνουν ένα smartphone ναυαρχίδα με εξελιγμένα specs που να τους βγάλει ασπροπρόσωπους για την επόμενη διετία. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η Sony δηλώνει δυναμικό παρών για μία ακόμη φορά στην ελληνική αγορά. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles