19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η σύντομη ιστορία μίας εφαρμογής που η Google διστάζει να κατεβάσει από το Android Market

    Το όνομά της είναι MP3 Music Download Pro. Developer ο Yu Liu. Συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του Android Market. Πρέπει να κατέβει. Γιατί;

    Οι εταιρίες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίζονται πως η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μία από τις εφαρμογές που καθοδηγούν παρανόμως τους χρήστες να βρουν και να κατεβάσουν MP3, μουσική δηλαδή, που υπόκειται στους περιορισμούς περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μουσική που κανονικά θα έπρεπε να αγοράσουν οι καταναλωτές από κάποιο… μαγαζί.

    Ο developer είπε πως κατά κύριο λόγο, η εφαρμογή χρησιμοποιείται για αναζήτηση κλασσικής μουσικής, η οποία, ανάλογα τον καλλιτέχνη, τα δικαιώματα της οποίας δεν ανήκουν κάπου, οπότε δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Φυσικά όμως, όταν κάποιος από εμάς έχει την δυνατότητα να βρει την μουσική που θέλει, και μάλιστα δωρεάν, δεν θα καθίσει να δει αν τα δικαιώματα αυτής της μουσικής ανήκουν κάπου ή όχι.

    Ο σύνδεσμος εταιριών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ έστειλε αίτημα στην Google να κατεβάσει από το Android Market τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Η Google περιορίστηκε να παραδεχτεί ότι έχει λάβει το αίτημα και ότι το εξετάζει. Σημείωσε δε, πως και στο παρελθόν, αρκετοί developers είχαν ανεβάσει παρόμοιες εφαρμογές, οι οποίες είχαν γίνει και εξαιρετικά δημοφιλείς, η εταιρεία τις “κατέβαζε” από το Android Market και οι ίδιοι developers επανέρχονταν με παρόμοιες εφαρμογές λίγες μέρες μετά.

    Το δίλημμα που έχει να αντιμετωπίζει η Google, αλλά και κάθε μία από τις εταιρίες που διαχειρίζεται ένα λειτουργικό και ένα Market είναι μεταξύ μίας πάρα πολύ δημοφιλούς εφαρμογής παγκοσμίως αλλά και των εταιριών που διαχειρίζονται πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών. Οι καταναλωτές και χρήστες του Android Market βέβαια, κάνουν την επιλογή τους κατεβάζοντας την εφαρμογή και χρησιμοποιώντας την για να βρίσκουν δωρεάν μουσική και στίχους.

    Η Google φημολογείται πως στις 16 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει το Google Music, την δυνατότητα δηλαδή να αγοράζει κανείς μουσική, περίπου όπως στο iTunes. Θα αντιμετωπίσει όμως έτσι την ανάγκη των χρηστών να βρίσκουν μουσική; Όπως δεν τα κατάφερε η Apple, φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρει εξ ολοκλήρου και η Google.

    Ίσως λοιπόν, η διστακτικότητά της να  “κατεβάσει” την εφαρμογή MP3 Music Download Pro από το Android Market να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες που την χρησιμοποιούν.

    Πηγή: PCMag.com

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles