21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να οδηγεί στη δικαιοσύνη τους scalpers!

    To scalping είναι μια μέθοδος αγοράς προϊόντων τεχνολογίας που έχουν μεγάλο βαθμό σπανιότητας (αλλά κι άλλων αγαθών) σε μαζική μορφή και η μετέπειτα πώληση τους σε τιμές που πολλές φορές είναι ακόμη και… τριπλάσιες από τις κανονικές! Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει κατά κόρον με την περίπτωση των νέων κονσολών (PS5 και Xbox Series X/S), όπου οι αδίστακτοι scalpers κυριολεκτικά έχουν κάνει… πάρτι, εκμεταλλευόμενοι τους ανυπόμονους users, οι οποίοι δεν μπορούν να περιμένουν για να πιάσουν στα χέρια τους την αγαπημένη τους κονσόλα.

    Με τα περιστατικά scalping να έχουν πλέον πάρει μορφή χιονοστιβάδας, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει ένα τέλος στις παράνομες δραστηριότητες των scalpers, δημιουργώντας το νομικό πλαίσιο εκείνο που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τον καταναλωτή. Αν και οι συγκεκριμένες ενέργειες στα μάτια όλων μας είναι παράνομες, ωστόσο στο βρετανικό δίκαιο υπάρχει νομικό κενό, για αυτό και η πολιτεία σπεύδει ουσιαστικά να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να θέσει εκτός νόμου οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το scalping. Αν και φυσικά για να περάσει ένας τέτοιος νόμος-τροπολογία, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί από τους ειδικούς και να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου, παρόλα αυτά είναι σίγουρα μια «καλή αρχή»!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. οταν οι ανθρωποι αποκτησουν ηθος, ολα αυτα δεν θα υπαρχουν. Ειναι ομως ακρως επικινδυνο για καθε κοινωνια που θελει να λεγαται πολιτισμενη να δημιουργει νομους “τιμωριας” ισως και εκδικητικους, οταν 2 μελη της που εχουν επαφη, το ενα ειναι βλακας και του αλλο απατεωνας. Το να θελουμε να προστατεψουμε τον “βλακα” δεν επιτεπεται να το κανουμε προκαλοντας δυστυχια στον “απατεωνα”. Γιατι σε αυτη την περιπτωση ειμαστε και εμεις “κακοι ανθρωποι” και δεν βγαζει πουθενα εδω και χιλιαδες χρονια που εχουμε αυτη την φιλοσοφια στην Γη.

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles