14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Warner Bros ετοιμάζει την live action προσαρμογή του μυθικού cyberpunk manga Akira

    Είναι ένα project που η Warner Bros το έχει βάλει στο μάτι εδώ και πολλά χρόνια. Και φαίνεται πως αρχίζει να μπαίνει σε μία σειρά το πέρασμα στη μεγάλη οθόνη του διάσημου σε όλο τον κόσμο των comics, manga Akira. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχε ακουστεί πως το στούντιο παρήγγειλε ένα καινούργιο σενάριο από τον showrunner της δεύτερης σεζόν του Daredevil, Marco J. Ramirez. Λίγο αργότερα ακούστηκε η φήμη πως ο Christopher Nolan θα εμπλακεί στο project και μάλιστα θα του δώσει τη μορφή τριλογίας. Τώρα προέκυψαν ακόμα πιο φρέσκα νέα. Το στούντιο θέλει τον περίφημο Justin Lin του Fast and Furious franchise και του Star Trek Beyond για να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη!

    akira_kaneda_by_diablo2003-d2xum3h

    Η είδηση ακούστηκε πρώτα από το στόμα του Jeff Sneider του The Wrap που αποκάλυψε πως η Warner Bros. θέλει τον Lin, μία κίνηση που δείχνει πόσο πολύ πιστεύει την ταινία το στούντιο. Το γεγονός πως το Akira είναι από την Ιαπωνία και ο Lin επίσης ασιατικής καταγωγής (Ταϊβάν) είναι ακόμα ένα συν για τις πιθανότητες να κλείσει το deal και να μην γκρινιάξουν υπερβολικά οι πολύ αυστηροί φανς των manga. Και ειδικά του Akira που εδώ και χρόνια ούτε θέλουν να ακούν για την πιθανότητα να γίνει live action project και με το ζόρι είχαν αποδεχθεί το 1982 το animated φιλμ που είχε γυριστεί τότε.
    Το story του comic είναι τοποθετημένο στο Τόκιο του 21ου αιώνα, μία μετρόπολη που είναι χτισμένη επάνω στις στάχτες του παλιού Τόκιο που καταστράφηκε από μία έκρηξη και η οποία προκάλεσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σ’ αυτό το κοντινό μέλλον κυριαρχούν το αστυνομικό κράτος, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι επαναστάτες και ένα απόρρητο μιλιταριστικό πρόγραμμα. Και όλοι τους προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον Akira, έναν πιτσιρικά με υπερφυσικές ικανότητες που για περισσότερα από 30 χρόνια «κοιμόταν» σ’ ένα εργαστήριο. Ο ασυγκράτητος μηχανόβιος Tetsuo είναι αυτός που θα απελευθερώσει τον Akira και θα φέρει τα πάνω κάτω στο Τόκιο.
    Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι αφού ο Lin είναι απίστευτα πολυάσχολος και δεν ξέρουμε τι θα πρωτοπρολάβει να κάνει τελικά, ωστόσο φαίνεται πως η Warner ποντάρει πολλά στο project και αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles