19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Χάκαραν drone με κάμερα στην Αυστραλία και το έριξαν πάνω σε αθλήτρια!

    Η τεχνολογία δεν μπορεί να έχει μόνο καλά. Αναπόφευκτα θα υπάρχουν και τα… άσχημα και αυτό που συνέβη στον αγώνα τριάθλου Endure Batavia στη δυτική Αυστραλία είναι ένα απ’ αυτά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC λοιπόν, το πρωί της Κυριακής ένα drone (ιπτάμενη μη επανδρωμένη συσκευή) που μετέφερε μια κάμερα για εναέριες λήψεις, κατέπεσε στο έδαφος. Μια αθλήτρια μάλιστα, η Raija Ogden, ανέφερε πως από την πτώση του drone τραυματίστηκε στο κεφάλι!

    raija-ogden

    Η εταιρεία που κατείχε το drone, η New Era Photography and Film και συγκεκριμένα ο χειριστής του, Warren Abrams, κατήγγειλαν πως κάποιος παρενέβη στην επικοινωνία της συσκευής με το κέντρο, πήρε τον έλεγχό της και ηθελημένα το έριξε στο έδαφος! Τουτέστιν; Hacking! Δημοσιεύματα βέβαια έκαναν λόγο για πτώση κοντά στην αθλήτρια και όχι πάνω της, ωστόσο η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με την Ogden να έχει πέσει στο έδαφος αιμορραγώντας στο κεφάλι και το «υπαίτιο» drone να πετά από πάνω της, μάλλον τους διαψεύδει.

    Το θέμα βέβαια δεν είναι αν η συγκεκριμένη αθλήτρια (ή η όποια αθλήτρια τέλος πάντων) τραυματίστηκε ή όχι αλλά το γεγονός πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία του drone δεν ήταν πιστοποιημένη για χρήση τέτοιας συσκευής. Και το κουβάρι συνεχίζει να ξετυλίγεται και, believe it or not, τέτοιες υποθέσεις θα μας απασχολούν συχνά από εδώ και πέρα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles