20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Hackers απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 100 εκατ. χρηστών της T-Mobile!

    Στη σημερινή “digital” εποχή όλοι γνωρίζουμε ότι η cyber ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Ωστόσο, ακόμη και μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών με μακρόχρονη ιστορία μπορεί να την πατήσουν… και αυτό είναι κάτι που συνέβη και με την περίπτωση της T-Mobile, όπου όπως έγινε γνωστό πρόσφατα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 100 εκατομμυρίων και πλέον συνδρομητών περιήλθαν στα χέρια… hackers!

    Σύμφωνα με το report του Motherboard, μια ομάδα από hackers κατάφερε να υποκλέψει τα προσωπικά δεδομένα 100 εκατομμυρίων ατόμων, αποκτώντας πρόσβαση στη database της T-Mobile. Μάλιστα, οι hackers αφού πρώτα κατάφεραν να εκμαιεύσουν τη βάση δεδομένων στη συνέχεια της έβαλαν… «πωλητήριο» στο dark web, ζητώντας το ποσό των 6 BitCoins, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 270.000 δολάρια (με βάση την τιμή που έχει το γνωστό κρυπτονόμισμα)! Στο σχετικό post που συνοδεύει την αγγελία αναφέρεται ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη βάση δεδομένων αφορούν σε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, διευθύνσεις κ.ά. Οι υπεύθυνοι της T-Mobile δεν θέλησαν αρχικά να παραδεχθούν το γεγονός της κλοπής, παρόλα αυτά ανέφεραν στη συνέχεια ότι ο αριθμός των χρηστών που δείχνει να έχει επηρεαστεί ανέρχεται περίπου στους 40 εκατομμύρια συνδρομητές των υπηρεσιών της.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles