16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι μισές εφαρμογές σε Android, iOS, Windows Phone, είναι «νεκρές»

    Θυμάστε τον Steve Ballmer να φωνάζει «developers, developers, developers»; Όλα τα λειτουργικά που χρησιμοποιούν οι κινητές συσκευές μας, βασίζονται στον αριθμό των εφαρμογών που αναπτύσσουν οι developers για να τα κάνουν χρήσιμα. Κι όμως, όσο κι αν οι πλατφόρμες καυχώνται για τον αριθμό εφαρμογών που διαθέτουν στα App Stores τους, μία μελέτη από το StarDust, αποκαλύπτει ότι περισσότερες από τις μισές εφαρμογές που είναι αναρτημένες σε App Store, Google Play και Store, είναι «νεκρές». Δηλαδή; Με λιγότερες από 10 αξιολογήσεις και κανένα update.

    dead applications

    Σύμφωνα με την μελέτη του StarDust, το 69% από τις 156317 εφαρμογές για Windows Phone μπορούν να θεωρηθούν «νεκρές» εφαρμογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις εφαρμογές που είναι για συσκευές iOS και βρίσκονται αναρτημένες στο App Store της Apple, είναι 65%. Στο Google Play Store δε, 484.271 εφαρμογές, ή το 41%, φαίνονται να μην έχουν αξιολογηθεί και να μην λάβουν ποτέ ξανά μία ενημέρωση.

    Σύμφωνα με το ίδιο infographic, 2371 εφαρμογές κατά μέσο όρο, «ανεβαίνουν» στα App Stores κάθε μέρα. 1107 από αυτές στο Google Play, 978 στο App Store της Apple και 286 στο Store των Windows Phone. Είναι ενδιαφέρον όμως πως, ακόμα κι αν το Android κυριαρχεί στους αριθμούς, το πρόγραμμα της Apple φαίνεται πιο ελκυστικό για developers καθώς 90 νέοι developers ανεβάζουν μία εφαρμογή τους κάθε μέρα. Μάλλον γιατί γνωρίζουν ότι στο App Store, αγοράζονται το 50% των πληρωμένων εφαρμογών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Google Play είναι στο 32% παρά τους πολλαπλάσιους χρήστες, ενώ το Marketplace ευθύνεται για το 13% των πωλήσεων πληρωμένων εφαρμογών.

    Όπως και να ‘χει όμως, κάθε φορά που κάποιο store «καυχιέται» για τον αριθμό των εφαρμογών του, εμείς κοιτάζουμε αυτά τα νούμερα με επιφύλαξη. Και κυρίως γιατί είναι τεράστια η «μόδα» του «κάνω κι εγώ μία εφαρμογή», μία εφαρμογή που είτε είναι καλά σχεδιασμένη είτε όχι, δεν την υποστηρίζω ως developer και δεν την προωθώ για να βρει το δρόμο της στους χρήστες.

    Μήπως, λέμε μήπως, τα App Stores να «ξεκαθάριζαν» λίγο τις εφαρμογές τους; Δείτε το infographic.

    infographie-m-reputation-en

    Related Articles

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles