23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Happy birthday Cortana! Η αγαπημένη virtual assistant γίνεται 2 ετών και το… γιορτάζει με νέα features!

    H Cortana, η virtual assistant της Microsoft έσβησε τα δεύτερα κεράκια στη “τούρτα” της, καθώς η γνωστή εικονική βοηθός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου του 2014 στο πλαίσιο του Build developer conference. Η Cortana (την οποία οι gamers γνώρισαν από το lore του Halo) πραγματοποίησε το ψηφιακό της ντεμπούτο στα Windows Phone 8.1, όπου εκεί μπορούσε να φέρει εις πέρας μία σειρά από requests που της όριζε ο χρήστης με τη χρήση φωνής. Στη συνέχεια, η γνωστή εικονική βοηθός “πέρασε” στα Windows 10, αλλά και στις Android και iOS συσκευές.

    Cortana 1

    Με τα δεύτερα γενέθλια της έρχονται φυσικά και μία σειρά από νέα features, καθώς όπως έγινε γνωστό η virtual assistant της Microsoft θα μπορεί πλέον να προειδοποιεί τους χρήστες Android με notifications σε όλες τις συσκευές τους, ενώ επιπλέον θα δίνει τη δυνατότητα στους users να στέλνουν text messages από το PC τους. Παράλληλα, πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Windows Store, το Cortana Collection, που πρόκειται ουσιαστικά για ένα πακέτο εφαρμογών, το οποίο θα προτείνει η γνωστή ψηφιακή βοηθός σε κάθε χρήστη ανάλογα με τις ανάγκες και τις “προτιμήσεις” του. Αν και το μέλλον των smartphones της Microsoft είναι λιγάκι “ομιχλώδες”, ωστόσο η Cortana με την τεράστια απήχηση των Windows 10 και το πέρασμα της σε Android και iOS είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας κρατάει για πολύ καιρό ακόμα συντροφιά. Να τα εκατοστίσεις λοιπόν, Cortana!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles