19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    «Harmony of the Seas» ή αλλιώς, η μεγαλύτερη πλωτή πολιτεία ξεκινά τα ταξίδια της!

    Με το καλοκαίρι να απέχει μόλις 2 μήνες απόσταση από τη… «γειτονιά» μας, θεώρησα οτι είναι εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το «Harmony of the Seas», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, έτσι απλά, για να παίρνουμε ιδέες για το πως μπορούμε να ξοδέψουμε μια μικρή περιουσία σε κρουαζιέρες!

    cruise3

    Το «θηρίο» που βλέπετε έχει μήκος 361μ (περίπου 50 μέτρα μεγαλύτερο από το ύψος του πύργου του Άιφελ), βάρος που ξεπερνά τους 227.000 τόνους και η κατασκευή του (που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013) κόστισε – πάνω κάτω – 1 δισεκατομμύριο ευρώ μόλις! Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο ξεκίνησε πρόσφατα το πρώτο του ταξίδι δοκιμαστικά από το λιμάνι του Saint Nazaire στη Γαλλία χωρίς επιβάτες φυσικά, αλλά με ένα ελάχιστο πλήρωμα μόλις 500 ατόμων που εκπαιδεύτηκαν στην πόλη Nantes και εργάζονται κανονικά κατά τη διάρκεια ταξιδιού που θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

    cruis3e1

    Έξι (!) ρυμουλκά χρειάστηκαν για να το απομακρύνουν από το ναυπηγείο του Saint Nazaire και οι περίτεχνες μανούβρες του καπετάνιου του για να βγει με ασφάλεια στα ανοικτά της περιοχής, ενώ καθ’ολη τη διάρκειά τους ο τεράστιος μεταλλικός του όγκος ήταν ορατός από αρκετά χιλιόμετρα απόσταση στην ακτή.

    cruise4

    Ακόμα και όταν βρισκόταν στα ανοιχτά, το κρουαζιερόπλοιο – που μπορεί να κινείται με μέγιστη ταχύτητα 23 κόμβων– ήταν ορατό από την ακτή όπου πολλοί είχαν συγκεντρωθεί για να το δουν να πλέει για πρώτη φορά.

    cruise2

    Όταν το «Harmony of the Seas» θα είναι σε πλήρη λειτουργικότητα θα έχει πλήρωμα 2394 μελών και θα φιλοξενεί 6000 επιβάτες στα 18 καταστρώματά του! Το επόμενο δοκιμαστικό ταξίδι θα γίνει λίγο πριν το τέλος Απριλίου και η επίσημη παράδοσή του θα γίνει στις 12 Μαΐου. Στόχος των δοκιμαστικών ταξιδιών είναι να ελεγχθεί η λειτουργία της μηχανής του και η ευελιξία του στις μανούβρες, ενώ αν – τα δοκιμαστικά ταξίδια – στεφθούν με επιτυχία θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Southampton το Μάιο πριν αποπλεύσει για τη Βαρκελώνη στην πρώτη κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο.

    To Harmony of the Seas ανήκει στον στόλο της εταιρίας RoyalCaribbean και ανάμεσα στις χιλιάδες πραγματικά παροχές του ξεχωρίζει το Bionic Bar – το πρώτο του είδους σε κρουαζιερόπλοιο!

    Προλαβαίνουμε λοιπόν να κλείσουμε εισητήρια;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles