21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Helio G90 και η MediaTek παίζει δυνατά στην κατηγορία των high-end chipsets!

    Αν και τα chipsets της MediaTek έχουν συνδεθεί με μια μεγάλη σειρά από «budget-friendly» smartphones, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία δεν εστιάζει και σε λύσεις οι οποίες απευθύνονται στην high-end κατηγορία. Ειδικότερα, η σειρά Helio έχει συνδεθεί στο παρελθόν με πάρα πολύ υψηλές επιδόσεις και τα νέα G90 και G90T που παρουσιάστηκαν πρόσφατα δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

    MediaTek-Helio-G90-series

    Τα Helio G90 chipsets αποτελούνται από 8 πυρήνες (4xCortex A76 και 4xCortex A55) και συνοδεύονται από μια GPU Mali G76, με τη μνήμη RAM (LPDDR4) να φτάνει μέχρι τα 10GB. Η MediaTek έχει προσθέσει στα Helio G90 την HeyperEngine, μια ξεχωριστή τεχνολογία, η οποία φροντίζει ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό lag σε πολλούς τομείς της λειτουργίας ενός smartphone, αλλά κυρίως επηρεάζει θετικά τις gaming εφαρμογές. Και επειδή το multimedia 4K content βρίσκεται στην ατζέντα της MediaTek, στα νέα SoCs έχει εισαχθεί μια ξεχωριστή engine που υποστηρίζει το πρότυπο HDR10. Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα του mobile photography, οι users που λατρεύουν τις φωτογραφίες από το κινητό τους καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι νέες προτάσεις της γνωστής εταιρείας θα υποστηρίζουν camera setups στα 64 megapixel, με υποστήριξη για A.I.-based φωτογραφικό αποτέλεσμα και νυχτερινές λήψεις. Αν και είναι άγνωστο το πότε θα δούμε τα νέα Helio, ωστόσο αποτελούν σίγουρα μια καλή εναλλακτική στην high-end κατηγορία.     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles