18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    HIFiRE: το project αεροσκάφους που θα κάνει το ταξίδι Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 2 ώρες!

    Προφανώς και μιλάμε για υπερηχητικό αεροσκάφος το οποίο κατασκευάζεται από μια ομάδα αυστραλών και αμερικανών στρατιωτικών επιστημόνων υπό την αιγίδα του προγράμματος HIFire, γνωστού για τις δοκιμές και την έρευνα πάνω στις υπερηχητικές πτήσεις διεθνώς.

    PTP-1

    Σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα αεροσκάφος που, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, μπορεί να πετάξει με ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του ήχου, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος, Alex Zelinsky πρόκειται το δίχως άλλο για «επαναστατική τεχνολογία», που σίγουρα θα οδηγήσει σε ραγδαία εξέλιξη των αερομεταφορών.

    «Θα θέλαμε να ταξιδεύουμε με ταχύτητα 7,5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου», αναφέρει ο Michael Smart, ειδικός σε υπερηχητικά αεροσκάφη από το Πανεπιστήμιο του Queensland . «Είναι ένας ταχύτατος τρόπος μετακίνησης αλλά και μια πολύ χρήσιμη εναλλακτική για να θέτουμε τους δορυφόρους σε τροχιά, αντί να χρησιμοποιούμε πυραύλους, όπως γίνεται ως σήμερα». 

    Η ομάδα σχεδιάζει να κάνει δέκα δοκιμές. Η τελευταία δοκιμή στο μεγαλύτερο πεδίο δοκιμών, στην έρημο Goumera της Αυστραλίας, κατέγραψε πύραυλο που έφτασε τον στόχο των 7,4 Μαχ (5.760 μίλια την ώρα) και τα 279 χιλιόμετρα σε ύψος. Η επόμενη είναι προγραμματισμένη για το 2017, ενώ η πρώτη έγινε το 2009. Μαζί με τους στρατιωτικούς, στο πρόγραμμα εργάζονται η εταιρεία Boeing και το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR).

    Έτοιμοι για δίωρο ταξίδι στην Αυστραλία λοιπόν;

    https://www.youtube.com/watch?v=RaGHpBGVghM

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles