19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα μέλη ενός ιστορικού club, του Homebrew Computer Club, θα συναντηθούν και πάλι, για μία βραδιά

    Το Homebrew Computer Club δεν έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακό όνομα, αλλά στις συναντήσεις των μελών του, από το 1975, γραφόταν κεφάλαια στην ιστορία της τεχνολογίας. Στις συναντήσεις αυτού του club πήγε ο Steve Wozniak τον Steve Jobs για να του δείξει όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονταν για τους προσωπικούς υπολογιστές. Στις συναντήσεις αυτού του club, έδειξαν για πρώτη φορά τον Apple-1. Το club αυτό, θα ξανα-συσταθεί για ένα και μόνο βράδυ, στις 11 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών, στο Mountain View, της California.

    4229225500_0ce98b5e05_o

    Με μια μικρή βοήθεια από το Kickstarter, οι διοργανωτές κατόρθωσαν ήδη να μαζέψουν 16000 δολάρια για να κάνουν πραγματικότητα αυτό το reunion και θα παρευρεθούν τουλάχιστον 25 από τα αρχικά μέλη, περιλαμβανομένων των Wozniak, τον πρωτοπόρο της τεχνολογίας Ted Nelson, τον συνιδρυτή του club, Gordon French, τον Lee Felsenstein, τον άνθρωπο που σχεδίασε τον πρώτο φορητό υπολογιστή που βγήκε σε μαζική παραγωγή και άλλοι.

    Αν μπορέσουν οι διοργανωτές να μαζέψουν 30 χιλιάδες δολάρια στο Kickstarter, θα προσλάβουν ένα επαγγελματία φωτογράφο για να καλύψει φωτογραφικά τη συνάντηση και να διαθέσει το φωτογραφικό υλικό με δικαιώματα Creative Commons στο κοινό. Κι αν η χρηματοδότηση περάσει το όριο των 40,000 δολαρίων, θα κινηματογραφηθεί και μία ταινία μικρού μήκους, με την συνάντηση και συνεντεύξεις μελών, που θα διατεθεί στο κοινό μέσω του Internet Archive.

    H συνάντηση της 11ης Νοεμβρίου 2013, θα είναι η πρώτη συνάντηση του ιστορικού Homebrew Computer Club, από το 1986. Και μάλλον θα γράψει άλλη μία σελίδα στην ιστορία της τεχνολογίας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Homebrew Computer Club, για την παρουσία του Woz, του Jobs και άλλων, τι ακριβώς συνέβαινε εκεί και πώς δημιουργήθηκε, αλλά και το “πρόβλημα” του Bill Gates με τα μέλη του club, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles