16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Honor 50 Hands-on Review: “Smartphone δυναμίτης με τιμή… σκάνδαλο”!

    Εάν παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα από τον χώρο της mobile τεχνολογίας, θα γνωρίζετε ότι η Honor ήταν μια εταιρεία που για πολλά χρόνια “έζησε” στη σκιά της Huawei. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Honor ακολουθεί το δικό της “ανεξάρτητο” δρόμο και οι υπεύθυνοι της είναι εμφανές ότι επιχειρούν να κάνουν μια νέα αρχή. Άλλωστε η Honor διαθέτε στη φαρέτρα της ένα πολύ σημαντικό όπλο, καθώς είναι απαλλαγμένη από τους περιορισμούς που αφορούν τις υπηρεσίες της Google. Το Honor 50 που μόλις κυκλοφόρησε στη ελληνική αγοορά είναι η νέα της ναυαρχίδα (μέχρι την επόμενη), σε άκρως ανταγωνιστική τιμή (ουσιαστικά στα premium mid-rangers) και με εξαιρετικά specs… Το είχαμε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε!

    Ξεκινώντας με την εμφάνισή του, πρόκειται για ένα πολύ ελκυστικό smartphone, με λεπτό προφίλ (7,8mm), “μαζεμένες” διαστάσεις και μια πολύ όμορφη πλάτη, με το oval camera module να ξεχωρίζει. Το βάρος του κινητού είναι 175gr, σχετικό μικρό για τα δεδομένα της εποχής και η one-handed χρήση θα ήταν εύκολη… αν δεν υπήρχε η curved οθόνη στις πλευρές, που σε συνδυασμό με το αντίστοιχο πίσω μέρος κάνει μια “κόψη” σε κάθε πλευρά της συσκευής. Έτσι, η χρήση με το ένα χέρι χωρίς θήκη είναι σίγουρα επικίνδυνη… Ευτυχώς στη συσκευασία θα βρείτε διαφανή θήκη σιλικόνης, μαζί με φορτιστή 66W, καλώδιο Type-C και ακουστικά Type-C. Να πούμε οτι η συσκευή είναι διαθέσιμη σε χρώματα Midnight Black, Frost Crystal και Emerald Green στην Ελλάδα.

    Η οθόνη είναι OLED, με 1 δις χρώματα, 120Hz refresh rate και FullHD+ ανάλυση, με 19,5:9 aspect ratio. Το εντυπωσιακό είναι τα εξαιρετικά μικρά bezels, που σε συνδυασμό με τις κυρτές πλευρές της, αφήνουν μια πολύ όμορφη αίθηση στην αφή και την όψη. Βέβαια, το hole notch για την selfie κάμερα είναι κάπως μεγάλο, αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό τις περισσότερες περιπτώσεις. Η οθόνη κρίνεται πολύ καλή και για να αποδώσει τα μέγιστα σε απαιτητικές εφαρμογές, χρειάζεται και το κατάλληλο hardware. Έτσι, στα ενδότερα του Honor 50 βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 778G 5G chipset, κατασκευασμένο στα 6nm, με πολύ καλές επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Συνδυάζεται με το Android 11 και το γνώριμο Magic UI στην έκδοση 4.2, με πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών και των apps της Google αλλά και του Play Store, φυσικά. Αυτό είναι και το κύριο που πρέπει να γνωρίζετε για το Honor 50 αλλά και όλες τις συσκευές της εταιρείας από εδώ και πέρα.

    Όσο για τη RAM, ανέρχεται στα 6 ή 8GB, με αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB αντίστοιχα, χωρίς υποδοχή microSD για επέκτασή του. Το 778G 5G έχει αποδειχθεί μια εξαιρετική πρόταση φέτος, καθώς οι συσκευές με το κορυφαίο SD888 υποφέρουν από προβλήματα θερμικής διαχείρισης, για να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις. Για το 99% των χρηστών, λοιπόν, το 778G είναι καταλληλότερο.Πάμε στην οπίσθια κάμερα, που ξεχωρίζει χάρη στο τεράστιο, κύριο φακό της. Συνδυάζεται με 108MP αισθητήρα 1/1.52″, με διάφραγμα φακού f/1.9 και PDAF. Μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30FPS και 1080p στα 60FPS, ενώ δυστυχώς δεν έχει OIS αλλά gyro-EIS. Κάτω από την κύρια κάμερα βλέπουμε το δεύτερο, κυκλικό module που περιλαμβάνει άλλες τρεις. Την 8MP ultrawide (120 μοιρών, 17mm), την 2MP macro και την 2MP depth. Φυσικά υποστηρίζεται HDR και σε γενικές γραμμές το Honor 50 ακολουθεί την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει η εταιρεία όσον αφορά την ποιότητα των λήψεων. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 32MP με διάφραγμα φακού f/2.2 και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS.

    Το Honor 50 έχει ένα μονό ηχείο, ισχυρό και καθαρό, αλλά δεν διαθέτει audio jack όπως θα καταλάβατε από την ύπαρξη των Type-C ακουστικών στο κουτί. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 6, BT 5.2 με A2DP, LE και aptX HD, NFC και Type-C 2.0 θύρα με OTG. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη, είναι οπτικός και δεν μας άφησε κάποιο “παράπονο”.

    Τέλος, από πλευράς αυτονομίας, επιλέχθηκε ο συνδυασμός μιας μέτριας χωρητικότητας μπαταρίας (4.300mAh) που κρατάει χαμηλά το βάρος και το πάχος της συσκευής, με πολύ γρήγορη φόρτιση 66W. Έτσι, έχετε μια αυτονομία που οριακά θα σας βγάλει μια δύσκολη μέρα, αλλά το καλό είναι πως με 5 ή 10 λεπτά φόρτισης, κερδίζετε πολλές ώρες επιπλέον. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το 0-70% γίνεται σε μόλις 20′ και η πλήρης φόρτιση διαρκεί 45′!

    Το Honor 50 είναι το “όχημα” για τη μεγάλη επιστροφή της Honor στην αγορά και ο ιδανικός τρόπος να “επανασυστηθεί” στους χρήστες, όπως την γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια. Με ποιοτικές, ισχυρές, vfm συσκευές που όμως φέρουν premium χαρακτηριστικά και μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια ακόμα και τον ισχυρότερο ανταγωνισμό τους. Honor is back!

    Μάθετε περισσότερα για το Honor 50 στη χώρα μας και πως μπορείτε να το αποκτήσετε, πατώντας εδώ! 

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles