22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Honor Magic 6: Έρχεται με Generative AI και εφαρμογές που ανοίγουν με το… βλέμμα

    Από το βήμα του Snapdragon Summit 2023 της Qualcomm, η Honor ανακοίνωσε επισήμως την επερχόμενη σειρά smartphones Magic 6, η οποία θα φτάσει στην αγορά “εφοδιασμένη” με Snapdragon 8 Gen 3 και built-in generative AI γλωσσικά μοντέλα, προκειμένου ο χρήστης να αποκτήσει έναν προσωπικό βοηθό που θα ακούει στο όνομα YOYO.

    Όπως έγινε γνωστό, το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο θα μπορεί να χρησιμοποιεί έως και 7 δισεκατομμύρια παραμέτρους και, όντας εντός της συσκευή, δεν θα χρειάζεται να στέλνει προσωπικά δεδομένα εξ αποστάσεως για να εργαστεί. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος του Magic 6 θα μπορεί να ζητήσει από τον προσωπικό βοηθό να απαντήσει σε ερωτήσεις, να δημιουργήσει σύντομα βίντεο με φωτογραφίες και πλάνα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή κ.α.

    Τα ΑΙ χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν είναι πράγματι εντυπωσιακά. Αυτό που έκλεψε όμως την παράσταση είναι μια καινοτομία που ονομάζεται Magic Capsule, μια eye-tracking λειτουργία που βασίζεται στην τεχνολογία Snapdragon Seamless. Η Honor την περιέγραψε ως “μία πολυμοντελική αλληλεπίδραση με ανίχνευση οφθαλμού”.

    Δυστυχώς, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Magic 6, υπολογίζεται όμως ότι θα κάνει την εμφάνισή του γύρω στο Μάρτιο, όπως έγινε και με το λανσάρισμα του Magic 5.

    Μέχρι τότε, δείτε το video:

    Διαβάστε επίσης:

    HUAWEI WATCH GT4: Όταν η τεχνολογική υπεροχή στα smartwatches συναντά την υψηλή αισθητική (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles