20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Honor Magic V2: To foldable της Honor είναι το πιο λεπτό… ever και είναι μαγικό!

    Πριν από λίγες ώρες η Honor προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του Honor Magic V2, της 3ης γενιάς foldable, σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει τις «άγριες διαθέσεις» της κινεζικής εταιρείας (που ευελπιστούμε να την δούμε να επιστρέφει δυναμικά και στη χώρα μας). Το σχεδιαστικό team της Honor ουσιαστικά δημιούργησε ένα μικρό τεχνολογικό κομψοτέχνημα, με το Magic V2 να είναι το πιο ελαφρύ και λεπτό foldable που παρουσιάστηκε ποτέ! Συγκεκριμένα, το μικρό θαύμα της Honor ζυγίζει μόλις 231 γραμμάρια και σε folded status, το πάχος του ανέρχεται μόλις στα 9.9mm (λίγο παραπάνω δηλαδή από το πάχος ενός μέσου smartphone). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ του πιο λεπτού foldable κατείχε μέχρι πρότινος το Xiaomi Mix Fold 2, το οποίο παίζει στα 11.2mm σε folded status και ζυγίζει περίπου 262 γραμμάρια.

    Οι σχεδιαστικές καινοτομίες όμως του Magic V2 δεν σταματούν εδώ, καθώς διαθέτει έναν unibody hinge μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ανθεκτικό τιτάνιο, το οποίο έχει αναπτυχθεί με βάση την 3D-printed τεχνολογία, η οποία φέρει την σφραγίδα της Honor. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός αναδίπλωσης βασίζεται σε μια σειρά από custom βίδες που συγκρατούν τον μεντεσέ, ενώ με βάση τα όσα ανέφερε η Honor, η συσκευή είναι ανθεκτική στα σταγονίδια νερού.

    Προχωρώντας στα της οθόνης, το Magic V2 έρχεται με οθόνη LTPO OLED 7.92 ιντσών (σε unfolded status), η οποία βγάζει 2.156 x 2.322 pixels ανάλυσης και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. To panel υποστηρίζει HRD 10+ και μπορεί να παράγει κοντά στα 1.600 nits φωτεινότητας. Στο main display περιλαμβάνεται και μια διακριτική punch-hole selfie camera, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα για selfies στα 16MP. H εξωτερική cover screen του Magic V2 έρχεται με διαγώνιο οθόνης στις 6.43 ίντσες και πρόκειται για ένα 10-bit OLED panel με 2.376 x 1.060 pixels ανάλυση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και οι δύο οθόνες του foldable της Honor υποστηρίζουν stylus.

    Προχωρώντας, στον «εσωτερικό» του κόσμο, το Magic V2 έρχεται με Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset, το οποίο πλαισιώνεται από overclocked πυρήνες Cortex-X3 prime, οι οποίοι τρέχουν στα 3.36GHz. To εν λόγω chipset συντροφεύουν τρία διαφορετικά tech configurations, με 12GB RAM και 256 ή 512GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ υπάρχει και μια 3η «κτηνώδης» έκδοση με 16GB RAM και 1TB storage. Σε ότι έχει να κάνει με το camera seutp, εδώ έχουμε μια main camera των 50MP (f/1.9 aperture και OIS), μαζί με ένα Module ultrawide των 50MP, αλλά και τηλεφακό με ανάλυση στα 20MP (μαζί με 2.5 optical zoom και OIS).

    Σε επίπεδο software, η Honor έχει προτιμήσει Android 13 με το MagicOS 7.2 on-top και 5.000mAh χωρητικότητα στην μπαταρία, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 66W. Όπως έγινε γνωστό, η συσκευή θα κυκλοφορήσει 4 χρωματικές διαφοροποιήσεις (Black, Silk Black, Silk Purple και Gold) και το κόστος της θα εκκινεί από τα 1.250$ περίπου φτάνοντας κοντά στα 1.670$ για την κορυφαία έκδοση. Η διαδικασία του pre-ordering έχει ήδη ξεκινήσει, με την κανονική πώληση να τοποθετείται για τις 20 Ιουλίου. Η Honor δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το Magic V2 να έρθει κάποια στιγμή και στις δυτικές αγορές.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles