18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Honor Watch GS Pro Hands-On Review: «Ανθεκτικό, δυναμικό και… trendy»!

    “Νεανικά, trendy και budget friendly”, είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στα προϊόντα της Honor, μιας εταιρείας που όσο περνάει ο καιρός ισχυροποιεί όλο και περισσότερο τη θέση της στο παγκόσμιο τεχνολογικό γίγνεσθαι. Παίζοντας άλλωστε πολύ δυνατά στην αγορά της Κίνας, η Honor (που ως γνωστόν αποτελεί ένα sub-brand της Huawei) δίνει τη δυνατότητα στους νεότερους χρήστες να επιλέξουν μια ευρεία γκάμα συσκευών από το πλούσιο τεχνολογικό οικοσύστημα της, χωρίς ωστόσο να απαιτείται να δαπανήσουν έναν πακτωλό χρημάτων. Αυτή είναι η ξεχωριστή προσέγγιση του εν λόγω νεανικού brand και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πρόκειται για μια προσέγγιση που έχει αποδειχθεί άκρως πετυχημένη, καθώς τους καρπούς της υψηλής τεχνολογίας θα πρέπει να τους «γεύονται» όλοι.

    Σε αυτό το πλαίσιο, τα wearables της δείχνουν να ακολουθούν διαρκώς ανοδική πορεία, ακολουθώντας τα smartphones που ήδη έχουν κατορθώσει να αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο στο νεανικό κοινό. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Honor Watch GS Pro, μια σούπερ ανθεκτική πρόταση που απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας που ξεχειλίζουν από ορμή και θέλουν ένα smartwatch που τους βοηθάει να απολαύσουν κάθε στιγμή της ημέρας… Για πάμε λοιπόν όμως να το δούμε και πιο αναλυτικά…

    Μοναδική αντοχή και δυναμικά features!

    Το Watch GS Pro πρόκειται για το πρώτο rugged smartwatch της Honor, για αυτό και κάθε εκατοστό του έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει σε κάθε κακουχία, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες. Για αυτό και ο σχεδιασμός του δείχνει να ακολουθεί την παραπάνω φιλοσοφία, όπου το ποιοτικό και σκληρό πολυκαρβονικό πλαστικό το περιβάλλει από άκρη σε άκρη, ενώ τα ανθεκτικά bezels από ατσάλι στο δαχτύλιο του, δηλώνουν την πρόθεση της Honor να δημιουργήσει ένα υπερενισχυμένο smartwatch, το οποίο να παίρνει άριστα στον τομέα της αντοχής και της αυτονομίας.

    Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα περιεχόμενα του κουτιού, βλέπουμε ότι περιλαμβάνεται ένα καλώδιο USB Type-C, όπως επίσης και μια βάση με μαγνητικά πινάκια για τη φόρτιση του ρολογιού (μια πλήρης φόρτιση του ρολογιού κρατάει περίπου 2 ώρες). To λειτουργικό που χρησιμοποιείται είναι το εύχρηστο Lite OS, ενώ το σετάρισμα του είναι όπως θα διαπιστώσετε πανεύκολο, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το Huawei Health app και στη συνέχεια να προσθέσετε το Watch GS Pro στις επιλεγμένες συσκευές (θα χρειαστεί κάποιο firmware update στην αρχή).

    Η 1.39 ιντσών AMOLED οθόνη του (454×454 pixels και 326 ppi) είναι touch screen και παρόλο που δεν διαθέτει sapphire glass protection, το προστατευτικό γυαλί που έχει χρησιμοποιηθεί είναι αρκετά ανθεκτικό. Η υψηλή ευκρίνεια και η καθαρότητα των fonts αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα στην οθόνη του Honor Watch GS Pro, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την πολύ καλή απόκριση. Επίσης, το Watch GS Pro διαθέτει δύο physical buttons στην δεξιά πλευρά του ρολογιού, όπου το επάνω κουμπί σας δίνει τη δυνατότητα να μεταβείτε απευθείας στο menu, ενώ το από κάτω button σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στην οθόνη για τις σωματικές ασκήσεις (αν και μπορείτε να τα αλλάξετε μέσω της εφαρμογής). Τέλος, τo δε λουράκι είναι από καουτσούκ και προσφέρει εξαιρετική άνεση, ενώ μάλιστα μπορεί να ρυθμιστεί κατάλληλα, έτσι ώστε να ταιριάξει σε κάθε μεγέθους καρπό.

    Επιστρέφοντας στην rugged φιλοσοφία που έχει εμφυσήσει η Honor στην πρόταση της, το Watch GS Pro έρχεται με 14 διαφορετικές πιστοποιήσεις «στρατιωτικού τύπου» MIL-STD-810G. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται στη δυνατότητα του ρολογιού της Honor να αντέχει και να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σε: χαμηλή υψομετρική πίεση, υπερβολικά υψηλές (+70 βαθμούς) και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (-40 βαθμούς), θερμικό σοκ, βροχή, υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο, συνθήκες υπερβολικής υγρασίας, άμμο, σκόνη, σφοδρές πτώσεις, βύθιση στο νερό, ακόμη και όταν έρχεται σε επαφή με επικίνδυνα υγρά και υλικά που μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση. Πρακτικά και με βάση τα όσα ισχυρίζεται η Honor, το GS Pro μπορεί να βγει αλώβητο ακόμη και από το χειρότερο πεδίο της μάχης, οπότε όταν θα το φοράτε στις outdoor activities και στις extreme περιπετειώδεις περιπλανήσεις σας στη φύση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα!

     

    Όπως κάθε εξελιγμένο smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το Honor Watch GS Pro προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από μοδάτα και πιο κλασικά watch faces, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το ρολόι σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό γούστο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει 100 και πλέον modes άθλησης, προσφέροντας 18 επαγγελματικά workout modes και 85 customized workout modes, τα οποία θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να παραμείνετε πάντοτε σε φόρμα. Επιπλέον, εκτός από την μέτρηση βημάτων και την καύση θερμίδων, το έξυπνο ρολόι της Honor δύναται να παρακολουθήσει τις συνήθειες σας στον ύπνο και την καρδιακή σας λειτουργία, να μετρήσει τα επίπεδα του άγχους σας, αλλά και να υπολογίσει τα SpO2 επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα σας, ακολουθώντας έτσι το γνωστό μοτίβο «well-being» δυνατοτήτων των περισσότερων Premium smartwatches που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις που προσφέρει το GS Pro δεν σταματούν εδώ, καθώς μια  εξαιρετικά χρήσιμη (και «σωτήρια) λειτουργία είναι ότι διαθέτει built-in GPS dual-satellite system, το οποίο εξασφαλίζει ότι δεν θα… χαθείτε ποτέ ακόμη και στην πιο δύσκολη και δύσβατη περιοχή! Το εν λόγω σύστημα υψηλής ακρίβειας ενεργοποιεί τη λειτουργία: Route Back, η οποία σας επιτρέπει να βρίσκεται πάντοτε το δρόμο σας ακόμη και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν (φανταστείτε κάτι σαν μια digital εκδοχή του Hansel & Gretel, όπου το ρολόι μπορεί να τραβήξει μια γραμμή και να σας υποδείξει το σωστό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσετε). Σε συνδυασμό μάλιστα με μία μεγάλη ποικιλία από info που αφορά τους λάτρεις της εξερεύνησης (όπως είναι για παράδειγμα η ανατολή και η δύση του ηλίου, η ανατολή και η δύση της σελήνης, οι φάσεις της παλίρροιας και καιρικές προειδοποιήσεις), το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να αισθανθείτε ποτέ «απροστάτευτοι» και χωρίς σωστή ενημέρωση όταν βρίσκεστε στο ύπαιθρο και πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό.

    Δυνατή απόδοση και τεράστια αυτονομία!

    Ενδεχομένως ο πιο νευραλγικός τομέας σε ένα smartwatch δεν είναι άλλος από την αυτονομία του. Πολλές φορές έχουμε δει premium και high-end smartwatches, τα οποία «ασθμαίνουν» να βγάλουν ακόμη και λίγα 24ώρα… Ευτυχώς με την περίπτωση του Honor Watch GS Pro, η αυτονομία συγκαταλέγεται στα προτερήματα του ρολογιού. To γνωστό και δοκιμασμένο Kirin A1 chipset της Huawei που έχει πολύ καλή απόδοση και συγχρόνως προσφέρει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, βοηθάει έτσι ώστε το smartwatch της Honor να προσφέρει εκπληκτική αυτονομία. Σε συνδυασμό μάλιστα με την τεράστια σε χωρητικότητα μπαταρία (για τα δεδομένα των smartwatches) στα 790mAh, η Honor αναφέρει ότι σε ένα τυπικό σενάριο καθημερινής χρήσης μπορεί να αντέξει μέχρι και 25 μέρες χωρίς να απαιτείται η φόρτιση του ρολογιού.

    Και πράγματι τεστάροντας το σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας μια σειρά από βασικά features του ενεργοποιημένα (όπως το sleep monitor, η χρήση των sports mode για περίπου 1 ώρα και η αναπαραγωγή μουσικών αρχείων), το Watch GS Pro έδειξε ασυνήθιστα (ευχάριστη) χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Υπολογίζουμε ότι ακόμη και με πιο βαριά χρήση (ενεργό το built-in GPS, πολλά sports activities και συνεχή notifications και alarms), η πρόταση της Honor μπορεί με άνεση να βγάλει το 12ήμερο. Αν μη τι άλλο, το Watch GS Pro δικαιώνει πλήρως τον χαρακτηρισμό ενός «heavy-duty» smartwatch.

    Ολοκληρώνοντας το review μας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στη δυνατότητα που σας προσφέρει το Honor Watch GS Pro στο να δέχεστε και να απαντάτε τηλεφωνικές κλήσεις (διαθέτει built-in speaker και Μικρόφωνο), μια λειτουργία που χαρίζει τεράστια ευελιξία σε όλους τους χρήστες που κάνουν ποδηλασία ή ορειβασία. Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος του ρολογιού της Honor ανέρχεται στα 4GB (με 2GB διαθέσιμα για αποθήκευση), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτό μέχρι και 500 μουσικά κομμάτια, τα οποία θα σας συνοδεύουν στις περιπετειώδεις περιπλανήσεις σας.

    Το καλύτερο high-tech αξεσουάρ για… περιπέτεια!

    Είτε ανήκετε στους φανατικούς λάτρεις των sports ή ενός πιο extreme τρόπου ζωής και λατρεύετε τη φύση ή ακόμη κι εάν αγαπάτε να εξερευνάτε σε τακτική βάση το αστικό περιβάλλον, το Honor Watch GS Pro είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένας αχώριστος σύντροφος στον καρπό σας. Με τιμή λίγο παραπάνω από τα 250 ευρώ, αναμφίβολα μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά συμφέρουσα αγορά, καθώς και το παραμικρό ευρώ που θα δαπανήσετε για την αγορά του… πιάνει τόπο. Με παραδοσιακό design και rugged σχεδιασμό, άριστη απόδοση, εκπληκτική αυτονομία και ένα ευκρινές AMOLED display, η Honor κατάφερε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό wearable accessory, το οποίο θα βρίσκεται μαζί σας, σε κάθε βήμα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles