20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Να πώς αισθάνεται ένα κατοικίδιο (ή ένα παιδί) όταν το αφήσετε στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο το καλοκαίρι

    Είναι απάνθρωπο και ηλίθιο να αφήνετε τα κατοικίδιά σας μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι υψηλές. Είναι απάνθρωπο και ηλίθιο να κάνετε το ίδιο με τα μικρά παιδιά σας, μόνο και μόνο γιατί εσείς δεν θέλετε να τα «κουβαλάτε» στα ψώνια σας, ή γιατί τα «ξεχάσατε». Γιατί είναι απάνθρωπο και ηλίθιο;

    01bb4d352bfc586e4c0a6f5b91a4e13c

    Για όλους εκείνους που ακόμα θέλουν αποδείξεις για το πόσο εύκολο είναι για κάποιον να πάθει θερμοπληξία μέσα σε ένα κλειστό παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ο κτηνίατρος Ernie Ward υπέβαλλε τον εαυτό του σε ένα πείραμα με σκοπό να πείσει όλους τους απάνθρωπους και ηλίθιους, ώστε να μην «ξεχνάνε» τα παιδιά και τα κατοικίδιά τους. Παρατήρησε και κατέγραψε ότι η θερμοκρασία στο κλειστό αυτοκίνητο, μπορεί να ανέβει μέχρι και 15 βαθμούς κελσίου περισσότερο από την εξωτερική θερμοκρασία.

    Τη στιγμή που ο κτηνίατρος ξεκίνησε το πείραμα, η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν στους 35 βαθμούς και μέσα σε μόλις 30 λεπτά, η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο που είχε και τα 4 παράθυρα λίγο ανοιχτά (περίπου 2 εκατοστά) είχε ανέβει στους 47 βαθμούς κελσίου. Ο κτηνίατρος ήξερε τι συνέβαινε και προσπαθεί στο βίντεο να αναπνεύσει και να ελαχιστοποιήσει την εφίδρωση. Το σκυλί ή το παιδί σας όμως; To σκυλί δεν ιδρώνει, οπότε δεν αποβάλλει μέρος της υπερβολικής θερμοκρασίας που νιώθει. Το παιδί δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Τα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις, είναι γνωστά. Δείτε το βίντεο που είναι ηλικίας ενός χρόνου, αλλά ξαναθυμήθηκαν (και καλά έκαναν) οι  χρήστες του Reddit.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles