18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Για την δική σας ασφάλεια, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη Java από τον browser σας

    Σοβαρή ευπάθεια στη Java, έχει αφήσει έκθετους αρκετά δισεκατομμύρια υπολογιστές. Η ευπάθεια αυτή επιτρέπει σχεδόν στον οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας και να σας στείλει ένα κάρο ιούς. Η Oracle αναμένεται να εκδώσει ένα patch την Τρίτη, που θα διορθώνει 86 (!) διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να σας βρει το κακόβουλο λογισμικό οποιουδήποτε επιτήδειου, άρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να απενεργοποιήσετε τη Java, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. Δείτε εδώ πώς:

    Chrome

    Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε  “chrome://plugins”. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Εκεί αναζητήστε το στοιχείο εκείνο στη λίστα που λέει απλά “Java”. Κάτω από αυτό, με μπλε γράμματα, θα δείτε την ένδειξη “Disable”. Κάντε κλικ σε αυτό και επανεκκινήστε τον browser σας.

    Safari

    Επιλέξτε «Safari” και αμέσως μετά “Preferences” στην γραμμή εργασιών, ή πατήστε ταυτόχρονα το Control και το κόμμα. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, στην πάνω γραμμή, πατήστε «Security”. Αφαιρέστε το «check» από το πεδίο που λέει «Enable Java». Επανεκκινήστε τον browser σας.

    Internet Explorer 8,9 και 10

    Πηγαίνετε στο μενού «Εργαλεία» και επιλέξτε «Διαχείριση Πρόσθετων» (Manage Add-ons). Πηγαίνετε στην αριστερή πλευρά του παραθύρου που εμφανίζεται και στην λίστα επιλέξτε «Εμφάνιση:» και «Όλα τα πρόσθετα». Κάντε scroll down στη λίστα που εμφανίζεται στο δεξί μέρος του παραθύρου, μέχρι να βρείτε κάτω από την κατηγορία “Group” την ένδειξη “Oracle America, Inc”. Επιλέξτε κάθε ένα από τα στοιχεία αυτής της λίστας και πατήστε το κουμπί «Απενεργοποίηση» στην κάτω δεξιά μεριά του παραθύρου. Επανεκκινήστε τον browser σας.

    Firefox

    Πηγαίνετε στα «Εργαλεία» και επιλέξτε «Πρόσθετα», ή πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα ctrl, shift και a. Επιλέξτε “Plug-ins” στην αριστερή πλευρά του νέου tab που εμφανίζεται. Κάντε scroll down στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας μέχρι να βρείτε την ένδειξη «Java ™ Platform”. Κάντε κλικ στην ένδειξη «Απενεργοποίηση» (Disable) στα δεξιά. Επανεκκινήστε τον browser σας.

    Πηγή: Gizmodo

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles