20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    HOW TO: Μοιραστείτε αρχεία με το Nearby Share

    Το Apple AirDrop έχει ανταγωνιστή! Το Google Nearby Share είναι «εδώ» και σας βοηθάει να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ συσκευών με απίστευτη ευκολία!

    1. Συμβατές συσκευές

    Μην αγχώνεστε, κατά 99,9% θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Νearby Share όσο παλιά συσκευή κι αν έχετε! Η Google ανακοίνωσε πως η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη ακόμα και σε συσκευές που τρέ­χουν… Android 6.0.

    1. Device Connections

    Για να βρείτε το Nearby Share στη συσκευή σας (αν έχετε ήδη λάβει το update μέσω firmware), η διαδικασία είναι απλή. Πηγαίνετε settings>google>device connections>nearby share.

    1. Ενεργοποίηση

    Αν κάνετε το βήμα 2, τότε θα εμφανιστεί η επιλογή ενεργοποίησης του Nearby Share. Αρκεί ένα άγγιγμα και είστε έτοιμοι! Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε τον λογαριασμό Google που θα χρησιμοποιήσετε για το sharing.

    1. Device visibility

    Για να είναι «ορατή» η συσκευή σας στις υπόλοιπες, όπως συμβαίνει με το Bluetooth για παράδειγμα, θα πρέπει να αλλάξετε την επιλογή “Hidden” σε “Some contacts” ή “All contacts”, ανάλογα με το τι θέλετε εσείς.

    1. Ενεργοποίηση σε άλλες συσκευές

    Φυσικά, δεν αρκεί να ενεργοποιήσετε εσείς το Nearby Share. Πρέπει να το κάνει και η άλλη ή οι άλλες συσκευές με τις οποίες θέλετε να «ανταλλάξετε» δεδομένα. Αντίστοιχα, φυσικά, πρέπει και αυτές να είναι «ορατές». Πατήστε το κουμπί “Share” για να ξεκινήσετε.

    1. Αποδοχή διαμοιρασμού

    Μόλις βρεθεί κοντινή συσκευή με ενεργοποιημένο το Nearby Share, επιλέξτε την. Ο κάτοχός της θα πρέπει να αποδεχθεί τη σύνδεση και μόλις το κάνει, θα ξεκινήσει η μεταφορά του ή των αρχείων.

    1. Προσοχή στα κακόβουλα αρχεία

    Μεγάλη προσοχή όταν δέχεστε αρχεία μέσω Nearby Share. Να το κά­νετε μόνο όταν περιμένετε κάτι από κάποιον και έχετε ήδη συννενοηθεί μαζί του. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να «παραμονεύει» πίσω από μια επαφή σας!

    1. Εναλλακτικές

    Φυσικά, το Nearby Share δεν είναι ο μόνος τρόπος να μοιραστεί­τε αρχεία στο Android! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γνωστά Google Drive, OneDrive κ.λπ. Αλλά η ευκολία του Nearby Share είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού αυτή τη στιγμή!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles