23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    How To: Πως μπορείτε να βρείτε το IMEI σε οποιοδήποτε iPhone ή Android smartphone!

    Όλοι και κάπου θα έχετε ακούσει το IMEI, το οποίο πρόκειται ουσιαστικό για έναν αριθμό «αναγνώρισης» κάθε mobile συσκευής. Κάθε πιστοποιημένο smartphone ή tablet διαθέτει τον δικό του μοναδικό αριθμό, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση του. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από διαφορετικούς σκοπούς. Από το να πιστοποιήσετε ότι πρόκειται για τη συσκευή σας σε περίπτωση κλοπής, μέχρι να επιβεβαιώσετε το smartphone σας σε περίπτωση επισκευής, είναι καλό να γνωρίζετε ποιος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός. Όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να δείτε το ΙΜΕΙ και παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να τους ανακαλύψετε…

    Κοιτάξτε στο… κουτί!

    Ναι, αυτός είναι ο πιο πρακτικός και εύκολος τρόπος για να βρείτε το IMEI της συσκευής σας, καθώς κάθε πιστοποιημένο smartphone διαθέτει ένα sticker στο κουτί του (εξωτερικά ή εσωτερικά), το οποίο αναγράφει το IMEI. Αυτός είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος σε περίπτωση κλοπής της συσκευής σας.

    Κάντε κλήση στο… «ειδικό» νούμερο

    Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ανακαλύψετε το IMEI και το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε χρήστη του phone dialer. Η μέθοδος αυτή έχει δοκιμαστεί σε πάρα πολλές συσκευές και λειτουργεί, αν και δεν αφορά όλες τις συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να δουλέψει θα πρέπει να κάνετε χρήση του αρχικού dialer app της συσκευής σας και όχι μιας third-party εφαρμογής.

    Βήμα 1

    Στο dialer πληκτρολογήστε το *#06#. Δεν χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί κλήσης.

    Βήμα 2

    Εφόσον εκτελέσετε το παραπάνω βήμα σωστά θα εμφανιστεί ένα pop up που θα σας ενημερώνει για το IMEI του κινητού σας.

    Οδηγίες για ANDROID

    Στα κινητά Android μπορείτε να εντοπίσετε το IMEI number στο settings menu. Αν και ενδέχεται να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, λογικά θα μπορέσετε να το βρείτε στο About phone menu στα settings.

    Βήμα 1

    Μεταβείτε στα settings είτε ανοίγοντας το app drawer είτε εμφανίζοντας την περιοχή των notifications, επιλέγοντας τα γρανάζια.

    Βήμα 2   

    Μεταβείτε στο πεδίο About phone. Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνετε scroll down για να εμφανίσετε περισσότερες επιλογές όπως είναι το status ή το status information. Εκεί επιλέγοντας μια επιλογή λογικά θα μεταφερθείτε στο info που αφορά στη συσκευή σας.

    Οδηγίες για IPHONE

     Σε περίπτωση που η επιλογή με την κλήση δεν «δουλέψει» (έχει τσεκαριστεί σε iPhone 8) θα πρέπει στη συνέχεια να μεταβείτε στο Settings > General > About. Kάντε scroll down και εκεί θα βρείτε το IMEI του iPhone σας.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μοιράζεστε ευρέως το IMEI της συσκευής σας (μόνο σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης), καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσετε θύματα hackers, καθώς οι επιτήδειοι μπορεί να το χρησιμοποιήσαν για να κάνουν cloning στη συσκευή σας, αλλά και για άλλους παράνομους σκοπούς.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles