15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πώς προφέρεται το GIF τελικά; O δημιουργός του εξηγεί και καλά θα κάνετε να τον ακούσετε

    Amazing+gif+3+4_e3ca8d_4301370

    Ο άνθρωπος που φαντάστηκε το GIF και το δημιούργησε το 1987 είναι ο Steve Wilhite. Τα WebbyAwards τον έχουν τιμήσει για την ανακάλυψή επινόησή του αυτή και ο ίδιος, συνταξιούχος πια, ζει στην εξοχή, κουρεύει το γκαζόν του και επικοινωνεί με τον κόσμο κατά κύριο λόγο μέσω email και Facebook, καθώς πέρασε τελευταία ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Σε μία ηλεκτρονική συνέντευξη με τη New York Times, που εξιστορεί το χρονικό της δημιουργίας και της επικράτησης του GIF, ο Steve Wilhite βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

    “The Oxford English Dictionary accepts both pronunciations. They are wrong. It is a soft ‘G,’ pronounced ‘jif.’ End of story.”

    Να σας το αποδώσουμε στην Ελληνική; «Το Λεξικό Oxford αποδέχεται και τους δύο τρόπους. Κάνουν λάθος. Είναι ένα απαλό «G» και προφέρεται ‘τζιφ’. Τέλος.»

    Άρα: σταματήστε τα «γκιφ». Σταματήστε επίσης τα «ζιφ». Όπως και τα «τζι εφ άι» που έχουμε ακούσει επίσης. Βέβαια, η Casey Chan διαμαρτύρεται στο Gizmodo. Λέει πως, μπορεί ο πατέρας το GIF να ξέρει καλύτερα απ’ όλους ποιο όνομα έδωσε στο παιδί του, αλλά αν θέλεις κάτι να προφέρεται ως “jif”, το γράφεις και JIF όχι GIF. Και ένα δίκιο το έχει.

    Εμείς όμως, επειδή σεβόμαστε βαθύτατα τον δημιουργό του GIF και πιστεύουμε πως ο «μπαμπάς» σε τέτοια θέματα γνωρίζει καλύτερα, θα τον ακούσουμε. Τζιφ. Τέλος.

    Y.Γ. Το Facebook ακούει για την ύπαρξη των GIF καθόλου; Να θυμήσουμε πως στο G+ και το Tumblr oι άνθρωποι διασκεδάζουν με αυτά. Just saying…

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles