15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: Video edit με το Adobe Premiere Clip!

    Είστε λάτρεις των mobile videos και δεν χάνετε ευκαιρία να απαθανατίζετε τα πάντα γύρω σας; Ψάχνετε έναν εύκολο και αποδοτικό τρόπο να επεξεργάζεστε τα videos άμεσα στο κινητό για να έχετε μονομιάς το καλύτερο αποτέλεσμα; Δοκιμάστε το Adobe Premiere Clip για iPhone και Android! 

    1. Εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό

    Εάν έχετε ένα iPhone 7 ή έχετε εγκαταστήσει το iOS 11, η Apple διαθέτει μια νέα μορφή συμπίεσης που αποθηκεύει φωτογραφίες σε HEIF (High Image Format) αντί για JPEG και βίντεο σε HEVC (High Performance Video Coding) αντί του Η.264 (.mov). Η Apple λέει ότι θα μπορείτε να αποθηκεύσετε δύο φορές περισσότερες φωτογραφίες σε HEIF σε σύγκριση με το format JPEG. Σε ορισμένες δοκιμές, οι φωτογραφίες HEIF ήταν 80% μικρότερες σε μέγεθος αρχείου.

    1. «Αυτόματο» ή «Για Έμπειρους χρήστες»

    Ενεργοποιώντας την εφαρμογή θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο χρήσης της. Στο «Αυτόματο»  η εφαρμογή θα φτιάξει βίντεο με προκαθορισμένες ρυθμίσεις, συγκεκριμένα εφέ και μουσική, ενώ στο «Έμπειρους Χρήστες» σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε κάθε ρύθμιση χειροκίνητα, ανάλογα με το τι θέλετε πραγματικά.

    1. Χρήση για «Έμπειρους Χρήστες»

    Αν θέλετε το κάτι παραπάνω, η επιλογή είναι αυτή. Το συγκεκριμένο μενού επιτρέπει την επεξεργασία των clips σε μέγεθος, διάρκεια, καθορισμός των καρέ, ακόμα και την αποκοπή συγκεκριμένων τμημάτων και την επικόλλησή τους σε άλλα σημεία.

    1. Χρήση multitouch για χρονική διάρκεια

    Ιδιαίτερη ευκολία προσφέρει η χρήση δύο δαχτύλων πάνω στην οθόνη (two finger drag), για την επιλογή του τμήματος του βίντεο που θα αποκοπεί, τη ρύθμιση των frames, ακόμα και τη χρονική διάρκειά τους.

    1. Διαθέσιμες λειτουργίες

    Στο μενού για «Έμπειρους Χρήστες» μπορείτε να επιλέξετε και τον τρόπο σύνδεσης των καρέ μεταξύ των: fade in, fade out, crossfade και motion. Ενεργοποιήστε απλά αυτό που θέλετε, τοποθετήστε το μεταξύ των frames και αφήστε την εφαρμογή να κάνει τα υπόλοιπα.

     

    1. Επιλογές video

    Η δυνατότητα παραμετροποίησης των video clips σας όμως δεν σταματά εδώ. Με το Adobe Premiere Clip μπορείτε να επεξεργαστείτε πολλές πτυχές των clips, όπως η προσθήκη τίτλων, η αποκοπή τους για βαθύτερη επεξεργασία, η μετατροπή ενός συνόλου clips σε… «ψηφιακή ιστορία» κ.ά.

    1. Προσθήκη μουσικής

    Προφανώς και μπορείτε να εισάγετε μουσικό «χαλί» σε κάθε βίντεο που έχετε καταγράψει με το κινητό σας. Το Adobe Premiere Clip έχει πληθώρα από διαθέσιμα κομμάτια ενώ επιτρέπει να προσθέσετε και τα δικά σας, από μουσική που έχετε αποθηκευμένη στο κινητό.

    1. Ολοκληρώστε την επεξεργασία!

    Αφού κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, προσθήκες ή… αποκοπές από το βίντεο κλιπ σας, φτάνει η ώρα να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να αφήσετε το Adobe Premiere Clip να συνθέσει το τελικό βίντεο. Πατήστε το Edit, αφήστε το να κάνει όσα… πρέπει και στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε το νέο σας δημιούργημα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles