17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πόσο κομψό είναι το κομψό; Δοκιμάζουμε το HP Envy Sleekbook στις 14 ίντσες

    Δεν είναι το μικρό, απαραίτητα και χαριτωμένο. Ούτε είναι το ελαφρύ, απαραίτητα και εύχρηστο. Ο λόγος που θα μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις ένα ultrabook, είναι γιατί θέλεις να κάνεις την δουλειά σου, καλά, κι έχεις την ανάγκη να βρίσκεσαι σε κίνηση συνέχεια. Όταν αυτό είναι μία κατηγορία από μόνο του, καθώς είναι ένα ultrabook με ενισχυμένη αυτονομία, τότε νιώθεις πως έχεις το μηχάνημα που πάντα ονειρευόσουν. Κυρίες και Κύριοι… περνάμε μερικές ώρες με το HP Envy Sleekbook 4-1000en, στις 14 ίντσες.

    How sleek is sleek?


    Το Envy δικαιώνει το όνομά του, τόσο γιατί άνετα προκαλεί ζήλια σε πολλά άλλα ultrabooks (ή όποια άλλη κατηγορία θέλεις να το κατατάξεις), όσο και για τον minimal σχεδιασμό, τις  κομψές γραμμές και την προσοχή που έχει δοθεί στους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Η σκούρα κόκκινη αντιολισθιτική βάση του σε συνδυασμό με το μαύρο μέταλλο στο σασί, σου δίνει την αίσθηση στο χέρι και το… lap, ότι έχεις διαλέξει κάτι πραγματικά όμορφο, ελαφρύ και όχι φλύαρο. Για να μην μένουμε με απορίες, το βάρος του είναι στα 1,8 κιλά. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του μπορεί να χαρακτηριστεί «μέτριου βάρους» για τα 0,78 εκατοστά του πάχους του, αλλά δεν σε νοιάζει. Το μέταλλο σε αποζημιώνει στην αίσθηση και το island πληκτρολόγιο που δεν υπολείπεται τίποτα σου δίνει μία τεράστια ευχαρίστηση να γράφεις σ’ αυτό. Ναι, το review αυτό γράφεται στο HP Envy Sleekbook.

    How hard is the hardware?


    To μοντέλο που έχουμε στην «ποδιά» μας και σας γράφουμε γι αυτό, διαθέτει ένα επεξεργαστή i3 της Intel, χρονισμένο στα 1.4 GHz ενώ η RAM του είναι στα 4 GB. Είναι ικανοποιητικά γρήγορο, χωρίς να έχει καταγράψει τις υπέρ εντυπωσιακές επιδόσεις στα benchmarks. Και ο δίσκος του «χωράει» έως 500GB εγγράφων, μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών, αν δεν είστε οπαδός του Cloud. Μπορεί να μην είχαμε το χρονικό περιθώριο να τεστάρουμε στο έσχατο την αυτονομία του που η HP την τοποθετεί μέχρι και στις 8 ώρες, αλλά με απλά μαθηματικά μας βγήκε σχεδόν ο ίδιος λογαριασμός. Οι υποδοχές για την συνδεσιμότητα που χρειάζεστε περιλαμβάνουν 2 θύρες USB 3.0, μία USB 2.0, HDMI, υποδοχή για την SD Card, Audio in και Audio out, αλλά και Ethernet.

    Ένας από τους παράγοντες που μας κάνουν να εκτιμάμε ένα φορητό υπολογιστή, ανεξαρτήτως είδους και μοντέλου είναι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει όταν τον έχουμε… στα πόδια μας. Ναι, μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικά αξεσουάρ που βοηθούν στο… cooling της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά είναι κομμάτι δύσκολο να τα κουβαλάς μαζί σου στην τσάντα του ultrabook όταν βγαίνεις βόλτα στην πόλη. Ε, η HP τα κατάφερε με το σύστημα HP CoolSense που «κανονίζει» τις θερμοκρασίες με τον τρόπο που έχει επανασχεδιάσει τους αεραγωγούς στα  ultrabooks της. Πιστέψτε μας… λειτουργεί.

    Εικόνα, ήχος και παιχνίδια


    Η 14ων ιντσών BrightView HD οθόνη του Envy Sleekbook (που σημαίνει ότι έχει ανάλυση 1366 x 768) μπορεί να σας αφήσει την καλή αίσθηση ότι όσες ώρες και να γράφετε, στις default ρυθμίσεις, δεν κουράζει το μάτι. Τα χρώματα είναι σαφή, δεν υπάρχουν κιτρινίλες και οι εικόνες δεν χάνουν την μαγεία τους.  Θα μπορούσε να έχει καλύτερη ανάλυση. Ναι. Τα γραφικά της συσκευής ορίζονται από μία κάρτα γραφικών της Intel, την HD 3000. Το full screen παιχνίδι είναι απροβλημάτιστο, αν και δεν πιστεύουμε ότι θα χρησιμοποιήσει κανείς ένα τέτοιο ultrabook για σκληρό gaming. Στην πάνω μεριά της οθόνης βρίσκεται μία HD webcam με ενσωματωμένο μικρόφωνο, που σημαίνει πως οι βιντεοκλήσεις σας μέσω Skype ή τα Hangouts θα πραγματοποιούνται με πιστότητα.

    Και πάμε στον ήχο. Ο ήχος του HP Envy Sleekbook, υποβοηθούμενος από την Beats Audio, πολύ απλά «τα σπάει». Όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά τα 2 ηχεία και το subwoofer. Παίζει ρόλο που το εμφανές speaker bar έχει κλίση και ο ήχος έρχεται κατευθείαν στον χρήστη. Εκτός από το μέγεθος, βλέπετε, μετράει και η κλίση. Κι επειδή νομίζαμε πως είμαστε «μόνοι» σε αυτή την εντύπωση περί εξαιρετικού ήχου, κάναμε και μία περιήγηση σε διάφορα reviews έχουν γραφτεί για την συσκευή και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν ακριβώς τις ίδιες εντυπώσεις.

    Goodies


    Εδώ δεν θα σας πούμε για τα Windows 7 που έρχονται προεγκατεστημένα με το Envy Sleekbook. Ξέρετε τι πιστεύουμε: Τα Windows 7 έχουν λόγο ύπαρξης γιατί σας επιτρέπουν να αγοράσετε τα Windows 8 με 14,99 ευρώ μόνο. Δεν θα σχολιάσουμε επίσης το γεγονός ότι στο Envy Sleekbook θα βρείτε μονάχα το Office Starter 2010 εγκατεστημένο, πράγμα που πιστεύουμε πως είναι πια ενοχλητικό για ένα ultrabook που κατατάσσεται στα state of the art μηχανήματα. (Ναι, σημαίνει πως θα πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του Office, αλλιώς, βέβαια, αρκεστείτε στα Google Docs ή το Open Office που είναι δωρεάν).

    Θα σας πούμε για το επιταχυνσιόμετρο που διαθέτει το Envy, και την τεχνολογία που ονομάζει HP ProtectSmart. Σε απλά λόγια; Αν σας πέσει το ultrabook αυτό, μπορεί να βρίζετε τον εαυτό σας για το ατόπημά σας, αλλά αυτό θα αντιληφθεί την ταχύτητα «πτώσης» και θα «κλειδώσει» τον σκληρό, προστατεύοντας έτσι τα αρχεία σας. Παρά τα προστατευμένα αρχεία σας βέβαια, θα ραγίσει η ψυχή σας, οπότε, καλό είναι να είστε προσεκτικοί. Είναι πολύ όμορφο για να το υποβάλλετε σε τέτοια διαδικασία.

    Το δεύτερο cool goody του `HP Envy Sleekbook είναι το multitouch trackpad. Υποστηρίζοντας την χρήση πολλαπλών δακτύλων θα δείτε πως ελαχιστοποιεί την ανάγκη για ποντίκι, εξασφαλίζοντας ότι με αυτό το ultrabook θα έχετε όλο και λιγότερη ανάγκη από συμπληρωματικά αξεσουάρ. Όχι, δεν υποστηρίζουμε την πλήρη απαξίωση του mouse. Αν είστε power user θα εξακολουθείτε να το χρειάζεστε, ή αν παράγετε περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Αλλά η ανταπόκρισή του είναι εξαιρετική.

    Να το πάρω;


    Αν θέλετε ένα ultrabook  που φωνάζει από μακριά «πάρε με στα χέρια σου», ναι. Είναι από τις συσκευές που πρώτα απ’ όλα θα κολακεύσει την όρασή σας και μετά την αίσθηση στα χέρια σας. Μπορεί στα benchmarks να μένει πίσω από μερικούς ανταγωνιστές τους, αλλά η HP σας αποζημιώνει με ένα καλό σύνολο και μία συμπαθητική τιμή. Στα περίπου 750 ευρώ (πάνω κάτω), για τα Ελληνικά δεδομένα, είναι μία δελεαστική τιμή για ultrabook κι ας μην αυτοαποκαλείται έτσι. Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε, κυκλοφόρησε την τα Sleekbook η HP, ως μέρος της σειράς Envy. Και καλώς έκανε.

    Κατασκευαστής HP
    Μοντέλο 4-1000ΕΝ
    Επεξεργαστής Intel Core i3-2367M /1.4 GHz
    RAM 4 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
    Σκληρός 500 GB – SATA II 5400 RPM
    Οθόνη 14″ LED 1366×768
    Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics 3000
    Κάμερα Ναι
    Σύνδεση Δικτύου Ethernet / Wi-F- 802.11
    Bluetooth Ναι
    Συνδεσιμότητα 1x USB 2.0, 2x USB 3.0, HDMI, 3,5 mm jacks audio in/out,
    Λειτουργικό Microsoft Windows 7 Home Premium 64-biy
    Προεγκατεστημένο λογισμικό Προεγκατεστημένα 2010 Microsoft Office για δοκιμαστική χρήση 60 ημερών, Norton Internet Security 2011 (60 ημέρες trial), ArcSoft Total Media Suite.
    Βάρος 1,8 κιλά

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles