22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    HP Omen 27u Review: «27 ίντσες κορυφαίας ποιότητας για τους απαιτητικούς gamers»!

    Όσο καλή σύνθεση και αν έχει το gaming PC σας, όσες κονσόλες τελευταίας γενιάς και αν έχετε, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ τόσο εντυπωσιακό όσο πρέπει, αν δεν έχετε μία αντίστοιχα καλή οθόνη, που να μπορεί να «ερμηνεύσει» σωστά τα γραφικά των νέων παιχνιδιών. Μία από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς είναι η HP Omen 27u, που φυσικά αποτελεί μέλος της οικογένειας Omen, δηλαδή του brand της Hewlett Packard που περιλαμβάνει συσκευές ειδικά σχεδιασμένες για τη βέλτιστη gaming εμπειρία.

    Το πρώτο που προσέχει κάποιος όταν την αφαιρέσει από τη συσκευασία είναι τα μικρά bezels, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση μικρών διαστάσεων, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε την οθόνη πιο εύκολα στον διαθέσιμο χώρο σας. Η οθόνη στηρίζεται σε έναν ευρύ μεταλλικό βραχίονα, που με τη σειρά του καταλήγει σε μία μεταλλική επίπεδη βάση. Το όλο σύστημα είναι αρκετά στιβαρό, ώστε να υποστηρίζει τη συσκευή με απόλυτη ασφάλεια σε βάθος χρόνου.

    Τα καλώδια μπορούν να περάσουν μέσα από τον βραχίονα, ώστε να γίνεται ένα αξιοπρεπές cable management, ενώ το επάνω μέρος του έχει δύο μικρές κλίσεις προς τα επάνω, εξυπηρετώντας την τοποθέτηση των gaming ακουστικών σας, αν διαθέτετε. Όσο για την εργονομία, ο βραχίονας επιτρέπει τη ρύθμιση της οθόνης κάθετα, κατά ύψος, όπως επίσης σε κλίσεις μικρής γωνίας, προς τα πάνω ή κάτω.

    Στο πίσω μέρος βρίσκονται φυσικά όλες οι θύρες εισόδου εικόνας, που υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα πρότυπα σύνδεσης. Έτσι έχουμε πρώτη και καλύτερη την κορυφαία DisplayPort έκδοσης 1.4 που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 144 Hz. Αυτές είναι και οι maximum προδιαγραφές που υποστηρίζει η ίδια η οθόνη. Συνήθως με DisplayPort interface είναι εξοπλισμένες όλες οι κάρτες γραφικών νέας γενιάς, καθώς αυτό το πρότυπο προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό bandwidth για μεταφορά δεδομένων σε υψηλές αναλύσεις. Εκεί δηλαδή είναι η κατάλληλη θύρα για να συνδέσετε το κορυφαίων προδιαγραφών gaming PC σας.

    Μετά έχουμε τη θύρα HDMI έκδοσης 2.1 που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz. Εκεί μπορείτε να συνδέσετε τόσο το PC σας, αν δεν διαθέτει DisplayPort, είτε κάποια κονσόλα τελευταίας γενιάς. Τέλος, έχουμε την HDMI 2.0 στα 60 Hz, κατάλληλη για νέες και παλαιότερες παιχνιδομηχανές, για κάθε υπολογιστή και laptop, αλλά και για οποιαδήποτε συσκευή γενικά, όπως τον αποκωδικοποιητή συνδρομητικής τηλεόρασης.

    Η οθόνη ενσωματώνει και ηχεία, με αξιόλογη ποιότητα για την κατηγορία και το μέγεθος τους, τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μέσω της στερεοφωνικής υποδοχής. Βεβαίως αποτελούν απλά λύση «πρώτης ανάγκης», και για να συμπληρώσετε την απόλυτη εμπειρία gaming μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια από τα υψηλής ποιότητας ηχεία της HP, όπως την ηχόμπαρα Z G3, που επίσης ανήκει στην οικογένεια των gaming περιφερειακών. Στο πίσω μέρος θα βρείτε επίσης δύο θύρες USB-A και μία θύρα USB-C, που συνθέτουν ένα USB hub ώστε να συνδέσετε περισσότερες συσκευές στον υπολογιστή σας, αν έχετε έλλειψη ελευθέρων θυρών.

    Τέλος, υπάρχει ένα κυκλικό πλήκτρο τύπου joystick, το οποίο σας δίνει πρόσβαση και έλεγχο για το μενού ρυθμίσεων. Εκτός από τις πλήρεις ρυθμίσεις, σας δίνει πρόσβαση και σε κάποια quick settings, δηλαδή σε λειτουργίες που συνήθως χρειάζεστε άμεσα, όπως τη ρύθμιση των χρωμάτων, της έντασης των ηχείων, αλλά την επιλογή εισόδου μεταξύ DP και των δύο HDMI. Φυσικά στο πλήρες μενού υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από ρυθμίσεις, τόσο τις τυπικές που βρίσκουμε σε όλες τις οθόνες, όσο και κάποια ειδικά features που αφορούν τη βέλτιστη απόδοση των παιχνιδιών.

    Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της Omen 27u είναι ότι ενσωματώνει φωτισμό RGB, τόσο στο πίσω μέρος, όσο και στο κάτω μέρος της. Στο πίσω μέρος βοηθά στην αντίθεση ώστε να ξεκουράζει τα μάτια, ενώ στο κάτω μέρος βοηθάει στην ορατότητα αν το πληκτρολόγιο σας δεν διαθέτει φωτιζόμενα πλήκτρα. Ο φωτισμός μπορεί να είναι στατικός στο χρώμα της επιλογής σας, ή να εναλλάσσεται με διάφορα εφέ. Εννοείται πως όλο αυτό το σύστημα έχει και μεγάλη «εικαστική» αξία, κάνοντας τον χώρο σας πιο όμορφο, με τον πολύχρωμο φωτισμό.

    Η οθόνη συνοδεύεται από το software Omen Gaming Hub, που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις ρυθμίσεις πιο εύκολα, μέσα από τα Windows. Τέλος, η οθόνη ενσωματώνει τη λειτουργία game remaster mode, που αν την ενεργοποιήσετε, αναλαμβάνει να βελτιώνει αυτόματα την ποιότητα των γραφικών σε παλαιότερα (ρετρό) παιχνίδια.

    Σε γενικές γραμμές, η HP Omen 27u αποδίδει τα χρώματα άψογα, τόσο σε απλή χρήση όσο και σε HDR 400 mode, ενώ με την πλήρη υποστήριξη 4K ανάλυσης, τα γραφικά εμφανίζονται με απόλυτη ευκρίνεια σε όλα τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Χωρίς αμφιβολία, μια σούπερ δυνατή πρόταση από την HP που θα τραβήξει το ενδιαφέρον όλων εκείνων των gamers που τους αρέσει να πρωταγωνιστούν!

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles