BREAKING

1

HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation: Μία πανίσχυρη επαγγελματική πρόταση που ξεπερνά τον πήχη της κατηγορίας της 

Ένας ...φορητός server, όπως λέει και το όνομά του. Μία πρόταση που καλύπτει τις επαγγελματικές σας ανάγκες, το HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation είναι μία πανίσχυρη συσκευή που δεν αφήνει σε κανένα τομέα περιθώριο αμφισβήτησης της αξίας της. Ενδεικτικό είναι το ότι το HP ZBook 15 G4 χρησιμοποιείται ακόμη και για τις εργασίες των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! Τι παραπάνω θέλετε για να πειστείτε ότι πρόκειται για κορυφαία πρόταση στον τομέα του;
HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation
Το HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών εχνολογίας IPS, η οποία διαθέτει αντιθαμβωτικό υλικό για χρήση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες παραμετροποιήσεις, όπως FullHD (1920x1080), 1080p με τεχνολογία αφής ή ακόμα και UHD με ανάλυση 4K (3840x2160) και διαχείριση χρωμάτων DreamColor. Προαιρετικά, προσφέρεται και δυνατότητα προσθήκης web camera ανάλυσης 720p.
Περνώντας τον επεξεργαστή της πρότασης της HP, ανήκει στην οικογένεια Xeon, με βελτιστοποίηση από την Intel για την ταχύτερη διαχείριση απαιτητικών διαδικασιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις CPU, Core i7 ή i5, αν τρέχετε κυρίως εφαρμογές βελτιστοποιημένες γι’αυτή την αρχιτεκτονική.
Ενώ τα περισσότερα laptops έχουν όριο 16GB ή το πολύ 32GB RAM (όσον αφορά τα gaming μοντέλα), το HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation διαθέτει έως και 64GB RAM. Έχετε μάλιστα τη δυνατότητα νε επιλέξετε έως και 4 modules τύπου ECC (error correcting code) - μία τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους servers και μειώνει την πιθανότητα λάθους κατά τη μεταφορά δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, τα συμβατά modules είναι τελευταίου τύπου DDR4, που χρονίζονται στα 2.400 MHz όταν είναι μέχρι 32GB και στα 2.133 MHz όταν είναι πάνω από 32GB.
Όσον αφορά τώρα το μέσο αποθήκευσης μπορείτε να επιλέξετε σκληρό δίσκο 5400 ή 7200 στροφών, απλό ή με δυνατότητα hardware κρυπτογράφησης, είτε εναλλακτικά SSD, τόσο σε μορφή 2.5 ιντσών (SATA) ή PCI express (M.2), ενώ, όσον αφορά τη GPU, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επαγγελματικής κατηγορίας Quadro M620, M1200 ή M2200 της Nvidia, ενώ για απλές «καθημερινές» desktop εργασίες, μπορείτε να επαναπαύεστε στο λιγότερο ενεργοβόρο, ενσωματωμένο chipset γραφικών 630 της Intel.
HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation2
Μία εξαιρετική επιλογή που έχετε είναι ωστόσο και η εγκατάσταση της AMD Radeon Pro WX4150, που διαθέτει 4GB μνήμης γραφικών (VRAM) τύπου GDDR5. Το chipset Polaris 11 που χρησιμοποιεί, είναι κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική 14 νανομέτρων, που εφαρμόζεται σε όλους τους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς, της αγοράς. Η δε ενεργειακή απαίτηση της, είναι μόλις 45 watts, που κρίνεται οικονομική για τις δυνατότητες που προσφέρει. Εντύπωση κάνει επίσης το γεγονός ότι επιτυγχάνει αρκετά καλές επιδόσεις σε δημοφιλή benchmarks της αγοράς.
 Στον τομέα της συνδεσιμότητας τώρα, θα βρείτε reader για κάρτες μνήμης, θύρες Ethernet, HDMI και VGA, 3 θύρες USB 3.0, 2 θύρες USB-C και στερεοφωνική υποδοχή 3.5 χιλιοστών για ηχεία, ακουστικά ή handsfree. Υποστηρίζονται τα Bluetooth 4.2 και WiFi 802.11ac, ενώ διαθέσιμη είναι ακόμη και υποδοχή για κάρτα SIM.
Θα συναντήσετε ακόμη ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο και στερεοφωνικά ηχεία της Bang & Olufsen, ενώ η πρόταση της HP διαθέτει ακόμη φωτιζόμενο, αδιάβροχο πληκτρολόγιο, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, αυτόματο κλείδωμα δίσκου και υποστήριξη Kensington Lock. Χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας Fast Charge της HP, μπορεί να φτάσει στο 50% της μπαταρίας του σε μόλις 30 λεπτά.
Λειτουργικό σύστημα της συσκευής είναι τα Windows 10, με επιλογή μεταξύ Pro ή Home έκδοσης. Αν έχετε ήδη κάποια άδεια χρήσης ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να προμηθευτείτε το laptop σε μειωμένο κόστος, χωρίς λειτουργικό σύστημα (μόνο με FreeDOS).
Eίναι, όπως διαπιστώσατε, ήδη μία πανίσχυρη πρόταση που θα καλύψει κάτι παραπάνω από τις επαγγελματικές σας ανάγκες. Αν ψάχνετε κάτι αντίστοιχο, σίγουρα αξίζει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σ' αυτό.
Τo HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation  μπορείτε να τo προμηθευτείτε από την Cosmos Business Systems, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

1 Comment

  • Panos
    24 Ιανουαρίου 2018 at 19:58

    Μεταξύ μας… workstaion λέει το όνομά του, όχι server :-))))
    Σε κάθε περίπτωση, είναι τούμπανο!!!