22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    HTC: Υποχρεώνεται από την FTC στις ΗΠΑ να ασχοληθεί σοβαρά με ευπάθειες στις συσκευές της

    Σε συμβιβασμό με την FTC, την Ομοσπονδιακή Αρχή Εμπορίου στις ΗΠΑ φαίνεται ότι ήρθε η HTC America, σχετικά με προβλήματα ασφαλείας που είχαν προκύψει στα smartphones και τα tablets της, αφήνοντάς τα “εκτεθειμένα” σε hackers.

    Τώρα η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καλύψει όλα τα κενά ασφαλείας που μπορεί να υπάρχουν στις συσκευές της, με την Αρχή να παρακολουθεί στενά το θέμα και να έχει το δικαίωμα στο μέλλον να παρέμβει ή να επιβάλλει κυρώσεις αν εντοπίσει εκ νέου “παραβιάσεις” δικαιωμάτων και ευπάθειες στις συσκευές της εταιρείας. Η εταιρεία καλείται να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφαλείας για την αντιμετώπιση σχετικών “κινδύνων”, με πλάνο για τα επόμενα 20 χρόνια.

    Η HTC φαίνεται ότι επέτρεψε σε hackers να διαβάζουν μηνύματα κειμένου πελατών της, να εντοπίζουν τις τοποθεσίες τους, ακόμη και να μπορούν να ακούν τηλεφωνικές κλήσεις τους, αφήνοντας εκτεθειμένα εκατομμύρια smartphones και tablets, όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η FTC χθες.

    Έτσι, η Ομοσπονδιακή Αρχή Εμπορίου των ΗΠΑ φαίνεται ότι ήρθε σε συμβιβασμό με την HTC, όσον αφορά ενδεχόμενες χρεώσεις στην ταϊβανέζικη εταιρεία, επειδή “απέτυχε να χρησιμοποιήσει λογικές και κατάλληλες αρχές ασφαλείας” που αφορούν software εγκατεστημένο σε 18 εκατομμύρια φορητές συσκευές.

    Η HTC κατηγορείται ότι δεν πραγματοποίησε δοκιμές σε προεγκατεστημένα λογισμικά της για ενδεχόμενες ευπάθειες ασφαλείας, επιτρέποντας έτσι σε εφαρμογές τρίτων που θα μπορούσαν να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό να έχουν τη δυνατότητα να “κατέβουν” στις συσκευές της χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών, όπως αναφέρει σχετικά η επιτροπή.

    Ως παράδειγμα, αναφέρεται το γεγονός ότι η HTC διαθέτει μία προεγκατεστημένη εφαρμογή φωνητικής ηχογράφησης στα τηλέφωνά της, χωρίς την άδεια των χρηστών. Αν, λοιπόν, κάποιος hacker έστελνε malware σε ένα τηλεφωνο, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την εφαρμογή ώστε να ακούσει τις συνομιλίες του κατόχου του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής.

    Τα κενά ασφαλείας άφησαν, επίσης, τους καταναλωτές εκτεθειμένους σε κάτι που ονομάζεται “toll fraud”, επιτρέποντας σε hackers να στέλνουν premium text messages από τα τηλέφωνα και να συλλέγουν τα κέρδη, ενώ τα “θύματα” λαμβάνουν υψηλούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

    Να σημειώσουμε ότι πολλές από τις ευπάθειες στις οποίες αναφέρεται η επιτροπή είναι γνωστές ήδη από το 2011, με την HTC να έχει κάνει ήδη κινήσεις και να έχει κυκλοφορήσει από νωρίς patches για αρκετές από αυτές.

    Πηγή: Huffington Post

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles