19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σαρώνει η Huawei, καθώς σημειώνει αύξηση στα καθαρά της κέρδη κατά 33%!

    Το 2015 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά της Huawei, καθώς η κινεζική εταιρεία κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή η Huawei βρίσκεται πίσω από την Samsung και την  Apple, ωστόσο είναι γνωστό ότι στόχος των υπευθύνων της είναι είναι μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πέντε ετών να ανέβουν στην κορυφή, εκθρονίζοντας τη Samsung!

    Huawei smartphones 1

    Πρόσφατα, η Huawei έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία για το 2015, τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά! Ειδικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο κινητής τηλεφωνίας εμφάνισε για τη χρονιά που μας πέρασε 33% αύξηση στα καθαρά της κέρδη, ποσοστό που μεταφράζεται ποσοτικά σε 5.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά, τα συνολικά έσοδα της, αυτά έπιασαν το 37% (60.9 δισ. δολάρια), ενώ παράλληλα οι πρόσφατες επενδύσεις στον τομέα του R&D μείωσαν τα μικτά κέρδη από το 44.2% στο 41.7%. Σε ότι έχει να κάνει με το τμήμα καταναλωτών (στο οποίο περιλαμβάνονται οι πωλήσεις σε smartphones και tablets), σημειώθηκε αύξηση εσόδων που έφτασε στο 73% (19.9 δισεκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία συνολικά πούλησε συνολικά 108 εκατομμύρια smartphones (αύξηση 44% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά). Πολλοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η Huawei μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού έναντι του ανταγωνισμού, καθώς Samsung και Apple πασχίζουν να κάνουν τα προϊόντα τους πιο καινοτόμα. Το επόμενο μεγάλο launch της Huawei θα είναι το Huawei P9 και το Digital Life θα βρίσκεται στο Λονδίνο, στο event που θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη του!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles