18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Huawei: Έχει στα σκαριά το δικό της λειτουργικό για να αντιμετωπίσει τον “πόλεμο” των ΗΠΑ!

    Οι κινεζικές εταιρείες αντιμετωπίζουν τον “πόλεμο” της Αμερικής και φαίνεται ότι λαμβάνουν τα μέτρα τους. Έτσι, μετά τις εξελίξεις που θέλουν την ΖΤΕ να μην μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android, η Huawei, για να προλάβει μία αντίστοιχη κατάσταση, φαίνεται ότι ετοιμάζει το δικό της OS.

    p20

    Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σχετικές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει το λειτουργικό της, δεν το έχει κυκλοφορήσει ωστόσο, ακόμη, καθώς δε θεωρεί ότι είναι ακόμη ανταγωνιστικό ως προς το Android. Το OS όμως αποτελεί μία λύση σε περίπτωση που το “χειρότερο σενάριο”, δηλαδή η απαγόρευση χρήσης του Android, συμβεί.

    Η Huawei δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί την ύπαρξη του λογισμικού, λέγοντας μόνο ότι “δεν προτίθεται” να ξεκινήσει ένα λειτουργικό σύστημα in-house στο “άμεσο μέλλον”.

    Η Samsung έχει το δικό της OS (Tizen), όπως βέβαια και η Apple. Οι δύο ανταγωνίστριες της Huawei έχουν επίσης και τα δικά τους chipsets, όπως και η κινεζική εταιρεία. Ένα OS από τους Κινέζους θα είχε λογική, σίγουρα πάντως το να εγκαταλείψουν το Android δεν είναι μία εύκολη απόφαση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles