BREAKING

Huawei FreeBuds 3i: Δοκιμάσαμε τα true wireless “buds” που αλλάζουν τη σχέση με το κινητό σας

Τα true wireless “buds”, η νέα μόδα στο χώρο των Bluetooth ασύρματων ακουστικών, σχεδόν μονοπωλούν πλέον το ενδιαφέρον των περισσότερων χρηστών. Είναι μικρά, ελαφριά, έχουν καλή αυτονομία και συνδέεονται εύκολα με το κινητό κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε. Τα νέα Huawei FreeBuds 3i, όμως, έχουν και true noise cancellation οπότε ενδιαφέρουν σίγουρα πολλούς από εσάς...

Να σημειώσουμε πως τα Freebuds 3i είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία με δώρο το Huawei Band 4 fitness tracker, αξίας €44,9 για λίγες μέρες οπότε... προλάβετε!

Τα Huawei Freebuds 3i έρχονται σε λευκό χρώμα, με τη θήκη φόρτισής τους να είναι αρκετά ποιοτική, με glossy φινίρισμα (πλαστικό). Έχει ωραία αίσθηση στο χέρι και στιβαρό “καπάκι” που δε παρουσιάζει σημεία κόπωσης ακόμα και μετά από πολλά “άνοιξε-κλείσε”. Έχει ένα ενδεικτικό LED στο εμπρός μέρος που ανάβει σας δείχνει την κατάσταση μπαταρίας/φόρτισης και ακόμα ένα στο εσωτερικό που επίσης δείχνει την κατάσταση φόρτισης αλλά και σύνδεσης. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η USB Type-C θύρα για τη φόρτιση της θήκης και το μοναδικό πλήκτρο, που μετά το πρώτο pairing, μάλλον δε θα ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ.

Ανοίγοντας το “κουτάκι” αποκαλύπτονται τα buds (και αν έχετε κάνει ήδη pair, τότε συνδέονται με το κινητό σας, αν κλείσετε το καπάκι αποσυνδέονται εκ νέου), τα οποία εφαρμόζουν άψογα στις υποδοχές τους και τοποθετούνται πανεύκολα με το σύστημα μαγνητών που τα έλκει μέσα σε αυτές, όταν τις πλησιάζουν. Το κάθε bud ζυγίζει σχεδόν 5,5 γραμμάρια και η θήκη ζυγίζει σχεδόν 50 γραμμάρια, ενώ πάνω στα buds υπάρχουν τα ειδικά πινάκια για τη φόρτιση.

Ένα μικρόφωνο υπάρχει στο κάτω μέρος εκάστου bud και ένα δευτερεύον κοντά στην εξωτερική πλευρά τους, ενώ ένα τρίτο στο εσωτερικό δημιουργεί το “τρίγωνο” που αναγνωρίζει ιδανικά τη φωνή σας και παρέχει noise cancellation. Τα λαστιχένια “caps” τους έχουν τρύπες για να “αναπνέεουν” όταν ιδρώνετε (π.χ. στο γυμναστήριο) και στην εσωτερική μεριά των buds, ανάμεσα στα pins φόρτισης, υπάρχει ένας αισθητήρας εγγύτητας (υπέρυθρης ακτινοβολίας) ώστε τα ακουστικά να ξέρουν πότε τα φοράτε και πότε όχι. Έτσι, αν βγάλετε το ένα από τα δύο από το αυτί σας, σταματά αυτόματα η αναπαραγωγή της μουσικής, για παράδειγμα.

Πλήκτρα δεν έχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενέργειες μέσω των buds. Με double tap στην εξωτερική μεριά του bud ξεκινά/σταματά η αναπαραγωγή μουσικής και απαντάτε σε μια κλήση ή την τερματίζετε, ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε το touch area μέσω του app της Huawei ώστε το tap στο αριστερό bud να εκτελεί διαφορετική εντολή απ’ότι το δεξί.

Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το noise reduction και το noise cancellation. Όσον αφορά το πρώτο, λειτουργεί πολύ καλά αν αναλογιστούμε πως δεν παύουν να είναι "ψείρες". Ακόμα και ενώ τρέχετε ή αν είστε σε "κόντρα άνεμο" ο συνομιλητής μπορεί να σας ακούσει, χάρη στα 3 μικρόφωνα που αναγνωρίζουν τη φωνή σας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεύτερον, το noise cancellation. Είναι ένα χαρακτηριστικό που παλιότερα βρίσκαμε μόνο σε πολύ ακριβά ακουστικά αλλά πλέον είναι πιο προσιτό στους χρήστες. Εν ολίγοις, το ακουστικό λαμβάνει τις συχνότητες των ήχων του περιβάλλοντος και παράγει “αντίστροφες” συχνότητες μέσα στο αυτί, ουσιαστικά ακυρώνοντας τους θορύβους με ένταση έως και 32db. Αυτό το mode ενεργοποιείται με long tap στο εξωτερικό μέρος ενός εκ των δύο buds (για περίπου 3″) και με τον ίδιο τρόπο απενεργοποιείται. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε σχεδόν απόλυτη ησυχία σε ένα γραφείο με αρκετά άτομα, να ακούτε πολύ πιο καθαρά τη μουσική σας χωρίς θόρυβο από το περιβάλλον, να έχετε την… ησυχία σας μέσα σε κάποιο ΜΜΜ κ.λπ. Και όταν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον ή να ακούσετε τι σας λέει, απλώς χρειάζεται long tap για απενεργοποίηση του noise cancellation, χωρίς να βγάλετε το ακουστικό από το αυτί σας.

Όσον αφορά την αυτονομία τους, αγγίζει τις 3,5 ώρες , επαναφορτίζονται σε 1 ώρα μέσα στη θήκη τους ενώ συνολικά, μαζί με τη μπαταρία της θήκης τους, αγγίζει τις 14,5 ώρες και η φόρτισή της θήκης απαιτεί 2 ώρες περίπου (5 Watts φόρτιση).

Τα Huawei Freebuds 3i είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά έναντι €129.

Δείτε το hands-on video των Huawei FreeBuds 3i!

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment