15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI Health: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του!

    Κανένα smartwatch, κανένα smartphone, κανένα fitness band, καμία έξυπνη ζυγαριά δεν μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά, αν δεν συνοδεύεται από το κατάλληλο software, όσο υψηλή τεχνολογία και hardware κι αν κρύβει στο εσωτερικό. Ειδικότερα για τα wearables αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, καθώς εξοπλίζονται με απίστευτα έξυπνους αισθητήρες για την καρδιακή σας λειτουργία, το stress, τον ύπνο, την οξυγόνωση του αίματός σας. Αυτά τα δεδομένα, όμως, είναι σχεδόν «χωρίς αξία» χωρίς την κατάλληλη πλατφόρμα καταγραφής, ανάλυσης και διαχείρισής τους. Εδώ κάνει την είσοδό του το περίφημο HUAWEI Health app, το οποίο μετρά ήδη αρκετά χρόνια ζωής και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία health and fitness apps της αγοράς!

    Τί μπορείτε να κάνετε μέσω του Health; Πολλά, τόσα ώστε να μη μπορούν να αναλυθούν σε μερικές σελίδες, αλλά εδώ θα δείτε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του και θα καταλάβετε το τι μπορεί να κάνει για εσάς και το σώμα σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα wearable της HUAWEI και να κατεβάσετε δωρεάν το Health για HarmonyOS, Android ή iOS… είστε έτοιμοι! Αν το συνδυάσετε και με το smart scale της HUAWEI, ακόμα καλύτερα, καθώς θα του προσφέρετε επιπλέον δεδομένα για το σώμα σας, δημιουργώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και διαχείρισή της δραστηριότητας και των συνηθειών σας. Για πάμε να δούμε 5 από τα πολλά, σημαντικά features του HUAWEI Health…

    1 Fitness coach

    Όλοι θέλουμε τον δικό μας, προσωπικό «προπονητή» αλλά το κόστος είναι σημαντικό, όπως και ο χρόνος που θα πρέπει να δεσμεύσουμε για τα sessions μαζί του. Το HUAWEI Health, πέραν του ότι υποστηρίζει πάνω από 100 φυσικές δραστηριότητες και αθλήματα, μπορεί να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο, τη διάρκεια, την ένταση της δραστηριότητας, είτε είστε αρχάριοι, είτε πεπειραμένοι. Ειδικά αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, θα βρείτε αυτό το χαρακτηριστικό ακόμα πιο χρήσιμο, καθώς θα σας γλιτώσει από επώδυνους τραυματισμούς και θα σας βοηθήσει να ανεβείτε επίπεδο σταδιακά, προσεκτικά και μεθοδικά!

    2 Heart monitoring

    Ο έλεγχος της καρδιακής λειτουργίας σας είναι εκ των ουκ άνευ, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Οι αισθητήρες TruSeen στα HUAWEI wearables μπορούν να ελέγχουν την καρδιακή λειτουργία σας ακόμα και 24/7, στέλνοντας τα δεδομένα στο Health app, το οποίο θα σας τα προβάλλει με τον πιο χρήσιμο τρόπο, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα. Τα νεότερα μοντέλα μπορούν να πραγματοποιήσουν ακόμα και ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG), πολύτιμο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιακή τους λειτουργία, ακόμα και αν… δεν το γνωρίζουν (π.χ. αρρυθμίες). Είναι ό,τι κοντινότερο σε ένα καρδιογράφημα… τσέπης και μπορεί να σας γλιτώσει από μια δύσκολη κατάσταση.

    3 Health Clovers

    Τα «τρία φύλλα» του Health app συμπυκνώνουν σε ένα έξυπνο και όμορφο γράφημα τους τρεις «πυλώνες» του well being σας: Φυσική δραστηριότητα (βήματα, διάρκεια), επίπεδα stress και ποιότητα/διάρκεια ύπνου. Οι αισθητήρες του ρολογιού/band σας ανιχνεύουν τα παραπάνω και κάθε πρωί, τα φύλλα ξεκινούν «άδεια». Αν καταφέρετε να τα «γεμίσετε» μέχρι το τέλος της ημέρας, σε προκαθορισμένο επίπεδο ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το βάρος σας κ.λπ., τότε είστε σε καλό δρόμο για να κατακτήσετε τους well-being στόχους σας, καλύπτοντας τις ελάχιστες απαιτήσεις του σώματός σας (συν την κατάλληλη διατροφή, φυσικά)!

    4 Wearable control center

    Συχνά ξεχνάμε ότι το Health, μεταξύ άλλων, είναι και το κύριο «Κέντρο Ελέγχου» του wearable σας, είτε πρόκειται για smartwatch, είτε για smart band! Φυσικά μπορείτε να παραμετροποιήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά μέσω του ίδιου του wearable, αλλά για τον πλήρη έλεγχο και το customization του, το notification push, τα firmware updates και τον συγχρονισμό των δεδομένων που συλλέγει με το smartphone, χρειάζεστε το Health app! Μέσω αυτού, μπορείτε να κατεβάσετε και μερικά από τα εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) watchfaces που υπάρχουν στην βάση δεδομένων της HUAWEI, να περάσετε μουσική στο ρολόι σας (για να ακούτε μέσω των TWS ακουστικών σας χωρίς να έχετε μαζί το κινητό στην προπόνηση), να ρυθμίσετε την αυτόματη ανίχνευση των ζωτικών σας λειτουργιών από το wearable, να το κρατήσετε ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση και πολλά ακόμη! Αντίστοιχα και με τις έξυπνες ζυγαριές της εταιρείας, οι οποίες «μιλούν» με το Health και του στέλνουν δεδομένα για το βάρος, το ποσοστό λίπους, την μυϊκή και οστική σας μάζα και πολλά ακόμη!

    5 HUAWEI Community

    Μπορεί να μην το θεωρήσετε τόσο σημαντικό, αλλά γρήγορα θα αλλάξετε γνώμη μόλις αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε! Τo Health app σας εισάγει στην τεράστια, παγκόσμια κοινότητα χρηστών του και μέσα σε αυτήν μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας workout group, για παράδειγμα, ή να μπείτε σε ένα ήδη υπάρχον. Μπορείτε να προπονηθείτε «μαζί» με άλλους χρήστες και να μοιράζεστε στατιστικά, πέραν των «μεταλλίων» που σας δίνει το Health για τις επιδόσεις σας. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να μοιράζεστε τα δεδομένα σας με άλλους χρήστες, όπως και να μοιράζονται εκείνοι τα δικά τους με εσάς. H συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική, σε περίπτωση που θέλετε να επιβλέπετε την κατάσταση κάποιου αγαπημένου σας ανθρώπου, ενός ηλικιωμένου που μένει μόνος του, ή κάποιου κοντινού σας προσώπου που ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να χρειαστεί βοήθεια. Έτσι, χωρίς να επηρεάζεται το δικό σας επίπεδο ιδιωτικότητας, μπορείτε να είστε “stand-by” για κάποιον άλλο, ή να είναι εκείνος/εκείνη/εκείνοι για εσάς!

    Ξεκλειδώστε τα μυστικά του HUAWEI WATCH GT 4 και μάθετε περισσότερα για τις εξελιγμένες δυνατότητές του, διαβάζοντας έναν σούπερ οδηγό, κάνοντας click εδώ! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles