18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Mate 20 Pro: Το «next big thing» στα smartphones έρχεται στις 16 Οκτωβρίου! Stay tuned!

    Από τα τέλη Αυγούστου και την IFA 2018 έχουμε σημειώσει στο ημερολόγιο μας την 16η Οκτωβρίου, καθώς είναι η μέρα που η Huawei θα μας αποκαλύψει κι επίσημα τη νεα της ναυαρχιδα, η οποία όπως μπορείτε να φανταστείτε αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές της γνωστής εταιρείες. Τους τελευταίους μήνες οι φήμες οργιάζουν για τη τελική μορφή που θα έχει το “next big thing” της Huawei και εμείς λίγο πριν την μεγάλη ανακοίνωση συγκεντρώσαμε όλα τα leaks, τις φήμες, αλλά και τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που το αφορουν και σας τα παρουσίαζουμε για να σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα για το τι μας περιμένει στις 16/10! 

    London mate 20

    Κατασκευή και οθόνη

    Το Mate 20 Pro θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μια οθόνη 6,4″, με το panel ασφαλώς να είναι OLED και την ανάλυση να ξεφεύγει από το “απλό” FullHD που πλέον βλέπουμε σε όλα τα smartphones, ακόμα και στην “μικρομεσαία” κατηγορία. Το aspect ratio θα είναι 19:5 ή 19,5:9 και ενδεχομένως Gorilla Glass θα καλύπτει την οθόνη, ενώ όλα δείχνουν πως “κάτω” από αυτήν θα υπάρχει επιτέλους ένας in-screen αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος προβλέπουμε να είναι και το νέο trend. Επιπλέον, η συσκευή θα είναι αδιάβροχη κατά 99%, σύμφωνα με το πρότυπο IP67 ή IP68.

    CPU & Hardware

    Aπό το Σεπτέμβριο γνωρίζουμε πως το Mate 20 Pro θα έχει το Kirin 980 chipset, που προσφέρει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις τόσο σε generic εφαρμογές, όσο και σε 3D/gaming εφαρμογές, αλλά και καλύτερη διαχείριση ενέργειας από το Kirin 970 των Mate 10 Pro και P20 Pro. Είναι το πρώτο chipset που κατασκευάζεται στα 7nm και ενσωματώνει την Mali-G76 GPU που προσφέρει σχεδόν 50% ανώτερες επιδόσεις από την προκάτοχό της. Επίσης, το Kirin 980 διαθέτει ISP (Image Signal Processor) 4ης γενιάς ο οποίος επιτυγχάνει ταχύτερη επεξεργασία εικόνας αλλά και ταχύτερες λήψεις συνολικά, αλλά και το πρώτο modem παγκοσμίως που υποστηρίζει LTE Cat.21 με μέγιστη ταχύτητα λήψης τα 1.4Gbps. H RAM θα ανέρχεται στα 6 ή 8GB και ο αποθηκευτικός χώρος τουλάχιστον στα 128GB, καθώς είναι μάλλον απίθανο να δούμε μια 128άρα έκδοση. Τονίζουμε πως ορισμένες φήμες κάνουν λόγο για μια νέου τύπου κάρτα SD που θα δέχεται το Mate 20 Pro, μια “nano-SD”, με μικρότερο μέγεθος (επιπέδου nano-SIM) και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Αν αυτό επαληθευθεί, τότε θα είναι η πρώτη τέτοια κάρτα που βλέπουμε σε οποιαδήποτε mobile συσκευή γενικότερα.

    2248x1026desktop

    Κάμερες

    Εδώ και καιρό έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες και renders που δείχνουν ένα “τετράγωνο” camera module στο πίσω μέρος του Mate 20 Pro. Ωστόσο, οι κάμερες δε θα είναι τέσσερις (στο πίσω μέρος) αλλά τρείς, με την 4η γωνία του τετραγώνου να καταλαμβάνεται από το LED flash. Έτσι, οι κάμερες παραμένουν στο κέντρο της πλάτης, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στα Mate, και όχι στην αριστερή της πλευρά (όπως στο P20 Pro). Πιθανότατα η τριπλή κάμερα θα έχει έναν “κανονικό” φακό, έναν telephoto και έναν wide-angle, ενώ είναι μάλλον απίθανο να “πέσουμε” από τα 40MP, τον πήχυ που όρισε το P20 Pro δηλαδή.

    Software

    Το Mate 20 Pro όπως όλα δείχνουν θα “φοράει” το Android 9.0 Pie και το EMUI 9.0 της Huawei, κάτι που μάλλον δεν θα αποτελέσει έκπληξη από τη στιγμή που φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω του.

    Μπαταρία και αυτονομία

    Η Huawei ήταν από τις πρώτες που έβαλε 4.000mAh μπαταρία σε ναυαρχίδα της και όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στη χωρητικότητα αυτή για το Mate 20 Pro, αν και δεν αποκλείεται μια μικρή αύξησή της, της τάξεως των 100-200mAh. Ωστόσο, περισσότερες πιθανότητες δίνουμε στο να αυξηθεί η ταχύτητα φόρτισης, καθώς το SuperCharge πρότυπο της εταιρείας παραμένει ίδιο εδώ και 3 γενιές σχεδόν, οπότε ίσως δούμε έναν ακόμα πιο γρήγορο φορτιστή από τον νυν των 22,5 Watts. Άλλωστε, φήμες κάνουν λόγο για φόρτιση 0-70% μέσα σε 30′, κάτι που σίγουρα δε μπορεί να επιτευχθεί με τον υπάρχοντα φορτιστή. Επιπλέον, η συσκευή ακούγεται ότι θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και ίσως… αμφίδρομη, δηλαδή θα μπορεί να φορτίσει με τη σειρά της άλλες συσκευές ασύρματα!

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Δυστυχώς, το τοπίο εδώ παραμένει κάπως “θολό”. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως το Mate 20 Pro θα κοστίζει περισσότερα απ’όσα κόστιζε πέρυσι το Mate 10 Pro (€799), αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι… πόσο περισσότερα; Δεν αποκλείεται να αγγίζει τετραψήφιο νούμερο, αλλά αυτό είναι κάτι που καλύτερα θα το μάθουμε σε λίγες μέρες. Τα ίδια ίσχυουν και για την διαθεσιμότητα, όπου η λογική λέει ότι στην Ελλάδα θα το δούμε λίγες εβδομάδες μετά το release του! Τέλος, πέπλο μυστηρίου καλύπτει για το εάν θα υπάρξουν στην χώρα μας κι άλλα μοντέλα, τα οποία θα συνοδεύσουν τα Pro και Lite. 

    Όλες οι απορίες μας θα λυθούν στις 16 Οκτωβρίου στο ειδικό launch event που ετοιμάζει η Huawei στο Λονδίνο! Καθίστε αναπαυτικά και συντονίστε στο digitallife.gr, καθώς το αγαπημένο σας τεχνολογικό website θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα για τη νέα ναυαρχίδα της Huawei κατευθείαν από την… πηγή! Stay tuned! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles