12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Mate X3 – Ανακοινώθηκε το πιο ελαφρύ κι ανθεκτικό foldable… ever!

    H Huawei παρά τις όποιες αντιξοότητες δεν σκύβει το κεφάλι και εξακολουθεί να μας παρουσιάζει εντυπωσιακές συσκευές σε επίπεδο hardware. Επενδύοντας στα foldables, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας παρουσίασε στην Κίνα το Mate X3, το νέο αναδιπλούμενο, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για τους φανατικούς φίλους της τεχνολογίας ξεχωρίζει για το εξαιρετικά υψηλή ποιότητας κατασκευής του, αποτελώντας σύμφωνα με τους υπευθύνους της Huawei το πιο ανθεκτικό και ελαφρύ foldable της αγοράς!

    Συγκεκριμένα, το Mate X3 εντυπωσιάζει σε πολλαπλά επίπεδα, καθώς «ζυγίζει» μόλις 239 γραμμάρια (είναι 24 γραμμάρια ελαφρύτερο από το Galaxy Z Fold4), με την κινεζική εταιρεία να μην κάνει «θυσίες» σε άλλους τομείς της συσκευής. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το “next-big thing” στον κόσμο των αναδιπλούμενων έρχεται με μεγαλύτερα displays, περισσότερη αυτονομία, ενώ σε unfolded status το Mate X3 διαθέτει πάχος μόλις στα 5.3mm.

    Το νέο foldable της σειράς Mate διαθέτει δύο displays στα 120Hz, ενώ η cover screen του φτάνει τις 6.4 ίντσες, προσφέροντας ανάλυση στα 2504 x 1080 pixels με 20.9:9 aspect ratio, ενώ όταν ξεδιπλώνεται η συσκευή προσφέρει panel με διαγώνιο στις 7.85 ίντσες. Παράλληλα, το development team της Huawei έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της αντοχής για αυτό και φέρει IPX8 water resistance. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και τα smartphones της σειράς P, έτσι και το Mate X3 έρχεται με υποστήριξη για δορυφορική αποστολή και λήψη μηνυμάτων. 

    Ο αναβαθμισμένος hinge μηχανισμός διπλώνει τη συσκευή προς τα μέσα με την «γνωστή» τσάκιση να είναι σχεδόν ανεπαίσθητη σύμφωνα με την Huawei. Παρά την εξαιρετικά λεπτή του «σιλουέτα» το νέο foldable της Huawei δύναται να σταθεί σε διαφορετικές γωνίες, βοηθώντας έτσι τους λάτρεις των selfies χωρίς την παρουσία… τριπόδου. Επιπλέον, η foldable ναυαρχίδα της Huawei διαθέτει split-screen mode για βιντεοκλήσεις και video calling, καθώς επίσης και ένα νέο nightstand mode. Στα του camera setup, το Mate X3 διαθέτει triple camera (50MP f/1.8 wide φακός μαζί με ultrawide sensor στα 13MP κλαι τηλεφακό στα 12MP), αλλά και δύο selfie cameras στα 8MP (μία σε κάθε οθόνη).

    Το Mate X3 τρέχει Harmony OS 3.1, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται το Snapdragon 8+ Gen 1 (4G chipset), το οποίο συνοδεύεται από 12GB RAM. Τέλος, στο εσωτερικό υπάρχει μια μπαταρία με χωρητικότητά στα 4.800mAh (66W ενσύρματη φόρτιση και 50W wireless charging). Το Mate X3 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας (δεν γνωρίζουμε εάν θα το δούμε και από Δύση μεριά) και η έκδοση των 256GB θα κοστίζει 1.999$, με το top μοντέλο του 1TB να φτάνει ακόμη και τα 2.340$.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles