23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Huawei MateBook D16 2024: Faster, better, stronger! Πρώτη ματιά στο upgraded D16…

    Η σειρά MateBook της Huawei δεν συγκαταλέγεται τυχαία ανάμεσα στις κορυφαίες της αγοράς, καθώς τα laptops που αποτελούν μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας προσφέρουν εντυπωσιακή ευελιξία, υψηλή ποιότητα κατασκευής και αξιόλογο performance… και όλα αυτά σε άκρως ανταγωνιστική τιμή. Στο πλαίσιο του «Creation of Beauty» event που έλαβε χώρα στο μαγευτικό Dubai, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας παρουσίασε το πολλά υποσχόμενο MateBook D16 στην έκδοση για το 2024, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για μια αναβαθμισμένη version του εξαιρετικά πετυχημένου μοντέλου που γνωρίσαμε για πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια.  

    Το MateBook D16 2024 ακολουθεί το ίδιο stylish design, δίνοντας αρκετή έμφαση στην κομψότητα και στην υψηλή ποιότητα κατασκευής (το υλικό από ανθεκτικό αλουμίνιο με κράμα αμμοβολής, αν μη τι άλλο προσθέτει πόντους στον premium χαρακτήρα του laptop). Επιπλέον, με το εξαιρετικά ελαφρύ σασί που το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 1.68 κιλά και το πάχος του στα 17mm, το MateBook D16 2024, αυτομάτως ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο που προσφέρει στο κομμάτι του portability. Η Huawei βέβαια στη νέα αυτή boostαρισμένη έκδοση έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στην οθόνη, προτιμώντας ένα IPS display (ανάλυση 2520 x 1680 pixels), το οποίο στις 16 ίντσες που διαθέτει προσφέρει μια πολύ μεγάλη επιφάνεια για εργασία και προβολή περιεχόμενου. Η επιφάνεια του προβαλλόμενου περιεχομένου «φαίνεται» ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που έχει ακολουθηθεί ένα aspect ratio με αναλογία στα 16:10, αλλά και η ύπαρξη των σχεδόν ανύπαρκτων bezels που προσφέρουν το ομολογουμένως εντυπωσιακό 90% screen-to-body ratio!

    Όπως αναφέραμε, το νέο MateBook D16 διαθέτει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και μια από αυτές είναι η ενσωμάτωση ενός updated hinge μηχανισμού που δίνει τη δυνατότητα στο laptop να γίνει εντελώς flat, «απλώνοντας» την οθόνη του στις 180 μοίρες. Παράλληλα, το σχεδιαστικό τμήμα της Huawei προτίμησε να ενσωματώσει (η για μεγαλύτερη ακρίβεια να… «χωρέσει») στη διάταξη του πληκτρολογίου ένα πάντοτε βολικό numeric keyboard, ενώ αρκετά μεγάλη είναι και η διαθέσιμη περιοχή του touchpad προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη άνεση. Όσον αφορά, την CPU εδώ έχουμε και τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με την Huawei να επιλέγει 13ης γενιάς Core επεξεργαστές της Intel που ανήκουν στη σειρά H, με το maximum configuration να φτάνει τον Core i9-13900H. Σε ότι έχει να κάνει με τη RAM, αυτή μπορεί να φτάσει έως και τα 16GB LPDDRX5, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος στο ανώτερο configuration φτάνει στο 1TB (NvMe SSD).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei έδωσε μεγάλη βαρύτητα τόσο στη ψύξη, ενσωματώνοντας δύο Shark Fin Fans για ακόμη καλύτερη ψύξη, ενώ η μεγάλη μπαταρία των 70wHr δύναται να χαρίσει έως και 15 ώρες video playback, οπότε αν μη τι άλλο το νέο MateBook ικανοποιεί και με το παραπάνω τους fans της on-the-go καθημερινότητας. Στα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το D16 2024 έρχεται με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο Power Button, webcam στα 720p, καθώς επίσης και μια σειρά από ports που περιλαμβάνουν: 1 x USB-C, 1 x USB-A, USB 3.2 Gen 1 Port, Headphone Jack και θύρα HDMI. Τέλος, ένα μεγάλο του ατού είναι και η δυνατότητα για σύνδεση μεγάλης εμβέλειας που επιτρέπει σύνδεση ακόμη και στα 270 μέτρα!

    Η τιμή του για το πιο χαμηλό μοντέλο θα ξεκινάει από τα 799 ευρώ (i5 12450H / 8GB και 512GB storage) και θα φτάνει μέχρι τα 1399 ευρώ (i9 13900 H / 16GB / 1ΤΒ). To Huawei MateBook είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε μια γεύση από τη δυναμική των αναβαθμισμένων MateBook μπορείτε εύκολα να ρίξετε μια ματιά στο MateBook D14 2024 που ήδη κυκλοφορεί στη χώρα μας και αποτελεί μια «ονειρεμένη» πρόταση για τους λάτρεις του extreme portability και της υψηλής παραγωγικότητας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles