21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Huawei MatePad Unboxing & Hands-On Review: “Δυναμισμος σε compact διαστάσεις”!

    To MatePad της Huawei πρόκειται για ένα προϊόν, το οποίο επιχειρεί ουσιαστικά να συνενώσει δύο κόσμους, καθώς είναι μια λύση που “παίζει” μεταξύ notebook και smartphone, επιχειρώντας να γεμίσει το κενό ανάμεσα τους. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί για κάποιους χρήστες ένα notebook είναι πολύ “μεγάλο”, ενώ για κάποιους άλλους ένα smartphone μπορεί να τους φανεί εξαιρετικά “μικρό” σε διαστάσεις. To MatePad είναι μια compact συσκευή, η οποία έχει όλο το πακέτο και φέρει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρουν οι συσκευές της Huawei. Άλλωστε, με M-Pencil και ειδική θήκη – πληκτρολόγιο, δεν χωράει αμφιβολία ότι το MatePad, αποτελεί μια πρόταση που ενδιαφέρει όλους τους users, είτε ψάχνουν μια λύση για να φέρουν εις περάς τα επαγγλεματικά τους tasks, είτε για να διασκεδάσουν και να δρέψουν τους καρπούς της mobile τεχνολογίας. Για πάμε όμως να το δούμε και πιο αναλυτικά…

    Premium design to the… bone! 

    Το MatePad είναι ένα tablet κατασκευασμένο από αλουμίνιο με πάχος 7,4 χιλιοστά και βάρος 450 γραμμάρια, στα αναμενόμενα επίπεδα για τις διαστάσεις και την οθόνη του. Ανθεκτικό κρύσταλλο καλύπτει την οθόνη, ενώ ένα hole-notch στεγάζει τη selfie κάμερα σε μια γωνιά της πρόσοψης. Στις 2 πλευρές του βρίσκουμε από 2 ηχεία (θα μιλήσουμε στη συνέχεια γι’αυτά) ενώ θα βρείτε επίσης μια υποδοχή για microSD κάρτα μνήμης (και nano-SIM στη 4G έκδοση) και μια Type-C θύρα για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση.

    Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C και φορτιστή 10W. Μαζί με το MatePad η Huawei μας παρείχε και 2 απαραίτητα αξεσουάρ, την ειδική θήκη-πληκτρολόγιο με premium κατασκευή και αίσθηση που ουσιαστικά μετατρέπει το tablet σε mini-PC και το M-Pencil, ένα μαγνητικό stylus με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης που θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις και θα σας διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά μας.

    Η οθόνη του MatePad Pro έχει διαγώνιο 10,4″ και το panel είναι τεχνολογίας IPS, με ανάλυση 1200×2000 pixels και 5:3 aspect ratio. Το screen-to-body ratio αγγίζει το 81% με σχετικά μικρά bezels ενώ η φωτεινότητα είναι ικανοποιητική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Φυσικά, όντας ένα high-end tablet, στο εσωτερικό βρίσκουμε το Kirin 810 chipset στα 7nm μαζί με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε όλες τις εφαρμογές οπότε… θα χορτάσετε gaming αλλά και θα εργαστείτε με άνεση, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, ακόμα και με τις πιο “heavy” εφαρμογές. Το M-Pencil επαναφορτίζεται μέσω του μαγνητικού USB καλωδίου που θα βρείτε στη συσκευασία του, ενώ με 30″ φόρτισης προσφέρει 10′ χρήσης.


    Το λειτουργικό είναι το Android 10, φυσικά, με το EMUI 10 από “πάνω” του και θα βρείτε προεγκατεστημένα τα HMS, άρα μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές σας από το AppGallery ή το MoreApps, όπως σας έχουμε δείξει και σε σχετικό How-To. Το MatePad είναι εξαιρετικό σαν stand-alone tablet αλλά πραγματικά “μεταμορφώνεται” με τη χρήση της θήκης-πληκτρολογίου και του M-Pencil. Το ενσωματωμένο software της Huawei προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες από πλευράς επεξεργασίας κειμένου, σχεδίασης, ακόμα και αυτόματο υπολογισμό μαθηματικών εξισώσεων, έτσι το M-Pencil αποδεικνύεται απαραίτητο συνοδευτικό του tablet στις περισσότερες περιπτώσεις. Όσο για το πληκτρολόγιο της θήκης-dock, έχει μεγάλα πλήκτρα με άνετα κενά μεταξύ τους και αν δημιουργείτε κείμενα συχνά, θα σας βοηθήσει να… ξεχάσετε το notebook σας και να γράφετε όπου κι αν βρεθείτε με άνεση, ακουμπώντας το ακόμα και στα γόνατά σας.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε [b]Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1, A2DP, LE, GPS και την Type-C θύρα. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει αισθητήρα 8MP και συνοδεύεται από LED flash, υποστηρίζει HDR και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Η selfie camera, αντίστοιχα, έχει αισθητήρα 8MP με HDR και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30FPS. Από πλευράς ήχου, όπως προείπαμε, υπάρχουν 4 ηχεία στο MatePad, δύο στην κάθε πλευρά του, ρυθμισμένα από την Harman Kardon για ακόμη πιο ποιοτικό, surround ήχο. Επιπλέον, όμως, υπάρχουν και 4 (!) μικρόφωνα πάνω στη συσκευή, τα οποία την καθιστούν ιδανική για ηχογράφηση, για ομαδικά video calls και γενικότερα δίνουν περισσότερους “πόντους” στο “multimedia” score του MatePad.

    Κλείνουμε με την αυτονομία που σε μια τέτοια συσκευή θέλουμε να είναι αρκετά μεγάλη. Σε αυτό συνεισφέρει η μπαταρία των 7.250mAh που υποστηρίζει 18W φόρτιση και σε γενικές γραμμές θα καλύψει τις ανάγκες του μέσου και power user που βρίσκεται διαρκώς on-the-go και ψάχνει μια συσκευή που να του κρατάει.


    Το Huawei MatePad είναι διαθέσιμο ήδη €349 στη Wi-Fi έκδοση και €399 στη 4G έκδοση και ουσιαστικά αποτελεί μια οικονομική εκδοχή του MatePad Pro με τις κύριες διαφορές τους να εντοπίζονται στην ελαφρώς μικρότερη οθόνη, στη μη υποστήριξη ασύρματης/αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, και στο υποδέεστερο chipset. Διατηρεί, όμως, τον εξαιρετικό ήχο, τις υψηλές επιδόσεις και την άνεση χρήσης με ή χωρίς το πληκτρολόγιο ή/και το M Pencil. Είμαστε βέβαιοι ότι το MatePad θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα σας στα ύψη και θα σας κάνει να

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles