16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    HUAWEI MateView GT 34″: «Gaming monitor “όνειρο”, για κάθε φανατικό φίλο του gaming»!

    Οι gamers παραδοσιακά αποτελούν ένα σούπερ «απαιτητικό» κοινό, για αυτό και πάντοτε δίνουν ξεχωριστή βαρύτητα στο gaming gear που θα τους συντροφεύει στο πεδίο της μάχης. Gaming keyboards, gaming mice και φυσικά headsets αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι της εμπειρίας κάθε gamer. Όμως εξίσου πολύ σημαντικό ρόλο για έναν φανατικό παίκτη παίζει και η οθόνη στην οποία λαμβάνει χώρα η δράση, καθώς ένα δυνατό gaming monitor ανήκει στην κατηγορία των «game-changers», αποτελώντας εκ φύσεως ένα προϊόν που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην εμπειρία του gamer! H HUAWEI αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των gamers για in-game απόδοση, που ξεπερνάει τα καθιερωμένα και παράλληλα προσδίδει στους gamers ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στα gaming sessions τους. Για αυτό πάνω σε αυτούς τους κεντρικούς άξονες δημιουργήθηκε το MateView GT, ένα εκπληκτικό gaming monitor με μέγεθος στις 34 ίντσες, το οποίο αποτελεί ένα «όνειρο» για κάθε φανατικό φίλο του gaming! Για να το γνωρίσουμε όμως καλύτερα, αναλύοντας τους λόγους που το MateView GT κάνει το gaming πραγματική… απόλαυση!

    Big Screen Gaming!

    Ως γνωστόν, oι gamers προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα gaming monitors, για αυτό και το σχεδιαστικό team της HUAWEI εστίασε στην ανάπτυξη ενός design, το οποίο δεν είναι μόνο όμορφο στο μάτι, ταιριάζοντας σε κάθε χώρο, αλλά παράλληλα είναι και τρομερά λειτουργικό!

    Συγκεκριμένα, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας gamer στο MateView GT είναι η επιλογή τόσο ενός super-curved display (στα 1500R), όσο και ενός εντυπωσιακού soundbar που ουσιαστικά λειτουργεί και ως βάση για το monitor. Με aspect ratio στα 21:9, σε συνδυασμό με το κυρτό display, η πρόταση της HUAWEI προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα παραπάνω που αναθεωρούν όλα όσα γνωρίζαμε για το design στα gaming monitors, αλλά και το ιδιαίτερο σχεδιαστικό concept του “Silver Frost Ring” που καλύπτει το πίσω τμήμα και το οποίο κάνει το MateView GT να μαγνητίζει το βλέμμα με την elegant σχεδιαστική του φιλοσοφία. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ο σχεδιασμός του MateView GT προσφέρει και maximum λειτουργικότητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον gamer να ρυθμίσει την οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε να την φέρει στα μέτρα του (αλλάζοντας την ανύψωση έως και 110mm και τη γωνία κλίσης κατά 5 μοίρες προς τα εμπρός και 20 μοίρες προς τα πίσω).

    Επιπλέον, το κάλυμμα του μπορεί να αποσπαστεί με χαρακτηριστική ευκολία, αποκαλύπτοντας όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος gamer από μια gaming-oriented οθόνη υψηλών προδιαγραφών. Ειδικότερα, στο πίσω τμήμα του πρόκειται να συναντήσετε τα εξής ports: 1 x USB-C (υποστηρίζει display έως 8K, μεταφορά data και φόρτιση στα 10W), 1 x USB-C, 2 x HDMI (υποστηρίζει HDMI 2.0), 1 x Display Port (Version 1.4) και τέλος ένα audio input jack των 3.5mm (που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης είτε headset, είτε μικροφώνου 2×1). Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω ports, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καλυφθούν πλήρως ακόμη και οι πιο απαιτητικοί, ενώ το εύχρηστο physical mini Joystick 5 κατευθύνσεων, χαρίζει άνεση και εργονομικό σχεδιασμό στον καθορισμό και στην παραμετροποίηση των settings.

    Άνεση, λειτουργικότητα και αρκετές διαθέσιμες επιλογές αποτελούν τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εξωτερική εμφάνιση του MateView GT, ωστόσο δεν χρειάζεται κάποιος να είναι tech guru για να καταλάβει ότι με τις 34 ίντσες του, το gaming monitor της HUAWEI κάνει ουσιαστικά πράξη το «όραμα» για big screen gaming. Συγκεκριμένα, το VA panel ανάλυσης WQHD (3440×1440 pixels) διαφέρει σε σύγκριση με τα συμβατικά Monitors, απεικονίζοντας περισσότερα pixels σε σύγκριση με ένα συμβατικό monitor στα 1440p, εμφανίζοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα το οποίο διακρίνεται για τη ξεχωριστή ζωντάνια του και για το ρεαλιστικό πλήθος της παλέτας των χρωμάτων. Στα παραπάνω προσθέστε την υποστήριξη HDR10, το εντυπωσιακό contrast ratio στα 4000:1, τα 1.07 δισεκατομμύρια χρώματα, την ευρεία χρωματική γκάμα 90% DCI-P3 και την φωτεινότητα στα 350 nits και το αποτέλεσμα στην οθόνη πραγματικά κοντράρει με άνεση την πραγματικότητα.

     

    For your eyes and your… ears only!

    Δεν σας κρύβουμε ότι η εικόνα είναι τόσο καθηλωτική που δεν θα θέλετε να βγάλετε τα μάτια σας από πάνω του… Όμως, το MateView GT εκεί που κυριολεκτικά θα σας ξετρελάνει και με τον εκπληκτική τρόπο που «ρέει» η κίνηση. Ξεχάστε ότι γνωρίζατε για gaming στα 60Hz, καθώς η πρόταση της HUAWEI με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz, προσφέρει εκπληκτική ομαλότητα στη κίνηση, ακόμη και στα πιο απαιτητικά games. Σκεφτείτε μόνο το πόσο ωφέλιμα είναι τα 165Hz όταν επικρατεί ένας πραγματικός πανικός επί της οθόνης, καθώς με το MateView GT μπορείτε να ξεχωρίσετε το τι ακριβώς συμβαίνει την ώρα της μάχης. Και τα 165Hz δεν είναι η μόνη «βοήθεια» που θα έχετε στις lagless μάχες σας, καθώς η gaming οθόνη της HUAWEI διαθέτει λειτουργία «Crosshair» για να στοχεύετε με μεγαλύτερη άνεση του αντιπάλους σας, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους gamers να προσαρμόσουν την φωτεινότητα της οθόνης, έτσι ώστε να ανιχνεύουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τους εχθρούς που τους αρέσει να… κρύβονται στο σκοτάδι. Επιπλέον, όπως κάθε high-end gaming monitor που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το MateView GT διαθέτει μια σειρά από ειδικά gaming modes, τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και τα οποία προσαρμόζουν το οπτικό αποτέλεσμα ανάλογα, με το είδος του τίτλου που τρέχει ο εκάστοτε gamer.

    Χωρίς αμφιβολία, τα ειδικά gaming specific features του προσφέρουν performance και ευκολία από… άλλο πλανήτη, όμως το unique στοιχείο που χαρακτηρίζει το monitor της HUAWEI δεν είναι άλλο από τη soundbar του. Αναμφίβολα, η HUAWEI με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να ικανοποιήσει και την αίσθηση της ακοής μας, καθώς τα ηχεία του audio system με ισχύ στα 5W, σε συνδυασμό με τον έξυπνο αλγόριθμο ήχου χαρίζουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στον gamer, ο οποίος δύναται να αντιληφθεί ευκολότερα τους ήχους που παράγονται από το virtual περιβάλλον του αγαπημένου του παιχνιδιού. Επιπλέον, στο εσωτερικό της soundbar «φιλοξενούνται» και δύο μικρόφωνα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να «καταργήσετε» το μικρόφωνο του headset σας, καθώς η φωνή σας μπορεί να ακούγεται από απόσταση ακόμη και 4 μέτρων και περιμετρικά από γωνία 360o. Η δε σαφήνεια με την οποία αποδίδεται η φωνή, θα σας βοηθήσει να έχετε διαρκώς τον έλεγχο, ειδικότερα σε games που υποστηρίζουν co-op gameplay. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε και τον touch sensitive τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ορίσετε τις παραμέτρους που αφορούν στον παραγόμενο του ήχου, καθώς με ένα μόλις άγγιγμα ελέγχεται με χαρακτηριστική άνεση την αυξομείωση της έντασης του ήχου.

    Το «ασυναγώνιστο» gaming monitor!

    Πόση καινοτομία μπορεί να χωρέσει σε ένα gaming monitor; Τελικά όπως αποδεικνύεται… μπόλικη, καθώς το MateView GT 34’ είναι το gaming monitor, το οποίο αλλάζει πλήρως όλα όσα γνωρίζαμε στο παρελθόν για τα gaming monitors. Χωρίς αμφιβολία, η πρόταση της HUAWEI κηρύσσει μια νέα εποχή στις οθόνες που απευθύνονται στους απαιτητικούς gamers, δημιουργώντας ένα προϊόν που είναι «ασυναγώνιστο» με όλη τη σημασία της λέξεως!

    https://youtu.be/d3gRCU_ihhg

    *********

    Για περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles