15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Nova 10 Pro Hands-On Review: «Κάνοντας focus στη δημιουργία περιεχομένου»!

    Η δημιουργία περιεχομένου αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις σημαντικότερες χρήσεις που μας προσφέρει απλόχερα η mobile τεχνολογία. Άλλωστε, ένα δυνατό smartphone στο κομμάτι του video recording και του mobile photography, μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα “εργαλείο” για content creation. Στην εποχή της digital επανάστασης που έχουν επιφέρει τα social media, μια mobile συσκευή είναι πολλές φορές αρκετή για να δημιουργήσετε από τις πιο cool φωτογραφήσεις στο Instagram μέχρι τα πιο ανατρεπτικά videos στο TikTok που θα αποσπάσουν εκατοντάδες likes. Άρα λοιπόν, οι δημιουργοί περιεχομένου (τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε πιο… επαγγελματικό επίπεδο), αδιαμφισβήτητα αποτελούν μια ειδική κατηγορία χρηστών, η οποία όπως έχουμε διαπιστώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ενδιαφέρει (και με το παραπάνω) τις κατασκευάστριες εταιρείες smartphones.

    Για αυτό και η Huawei που ως γνωστόν νιώθει τον παλμό της αγοράς, αναγνωρίζει και αφουγκράζεται αυτή την τάση των users. Έτσι λοιπόν με το Nova 10 Pro, το νέο mid-ranger που λάνσαρε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά, έρχεται για να «δελεάσει» τους λάτρεις του content creation. Για να δούμε εάν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει όχι μόνο τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, αλλά και κατά πόσο είναι σε θέση και έχει τις δυνατότητες να καλύψει της καθημερινές ανάγκες του μέσου χρήστη, αποτελώντας μια συσκευή υψηλών προδιαγραφών και αξιώσεων…

    Εκλεπτυσμένο και γοητευτικό!  

    Ξεκινώντας πρώτα από το design, εδώ είναι εμφανές ότι η Huawei δεν έχει τσιγκουνευτεί στην επιλογή ποιοτικών και premium υλικών. Η απουσία πλαστικού σίγουρα συγκαταλέγεται στα plus, καθώς η συσκευή είναι επενδυμένη με ανθεκτικό μεταλλικό πλαίσιο που το κάνει να φαίνεται όχι μόνο εξαιρετικά premium αλλά και… αλύγιστο. Το δε star orbit camera ring που δεσπόζει στο πίσω μέρος και «αγκαλιάζει» με στοργή τα camera modules αν μη τι άλλο είναι μια από τις λεπτομέρειες της συσκευής που κεντρίζουν το βλέμμα και χαρίζουν μια έξτρα «λάμψη».

    Όμως πέραν της elegant και γοητευτικής περιοχής του camera setup, μία ακόμη λεπτομέρεια στο design του Nova 10 Pro είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά… Φυσικά αναφερόμαστε στο εξαιρετικά λεπτό σώμα, όπου με πάχος μόλις στα 7.88mm και βάρος στα 191 γραμμάρια, είναι σούπερ λεπτό και κομψό (διαστάσεις: 164.2 x 74.5 x 7.9mm). Η δε διακριτική κυρτότητα στο display, σε συνδυασμό με το screen-to-body ratio που φτάνει στο 91.1%, καθιστά το Nova 10 Pro όχι μόνο όμορφο στο μάτι, αλλά και ένα smartphone με ευρύτερη περιοχή θέασης, που αδιαμφισβήτητα θα αναβαθμίσει τη καθημερινή σας διασκέδαση.

    Ρίχνοντας μια δεύτερη «καλύτερη» ματιά στο νέο mid-ranger της Huawei, διαπιστώνουμε ότι στη δεξιά πλευρά του «συγκατοικεί» το Power ON/Off button, μαζί με την αυξομείωση της έντασης του ήχου από τα volume rockers. Στην κάτω πλευρά του Nova 10 Pro, θα βρείτε το tray για την εισαγωγή της κάρτας SIM (υποστηρίζεται η δυνατότητα για dual-SIM), χωρίς ωστόσο το mid-ranger της Huawei να μπορεί να δεχθεί κάρτα microSD. Η USB type-C βρίσκεται επίσης στην κάτω πλευρά μαζί με το μικρόφωνο και το ηχείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την συσκευή απουσιάζει το κλασικό audio input jack των 3.5mm.

    Σε γενικές γραμμές και κάνοντας ένα τελευταίο σχόλιο για τον εξωτερικό σχεδιασμό του Nova 10 Pro, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η Huawei βασίστηκε για μια ακόμη φορά στη φιλοσοφία της κομψότητας και της μινιμαλιστικής αισθητικής, δημιουργώντας μια συσκευή απαράμιλλης ομορφιάς, την οποία πραγματικά δεν χορταίνεις να τη «χαζεύεις».

    Δυναμικό Performance

    Εμφανισιακά το Nova 10 Pro αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Huawei διαθέτει το απαιτούμενο “know-how” στο κομμάτι του εξωτερικού design… Όμως επειδή ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, καλό θα ήταν να ρίξουμε και μια ματιά και στον «εσωτερικό» του κόσμο. Ξεκινώντας πρώτα από την τεχνολογία που έχει επιλεγεί για το display του Nova 10 Pro, εδώ η Huawei προτίμησε τη λύση μιας OLED οθόνης στις 6.78 ίντσες (η συσκευή σας δίνει την αίσθηση ενός αρκετά μεγάλου και ευανάγνωστου display), με ανάλυση στα 1200 x 2652 pixels (429ppi πυκνότητα στα pixels), υποστήριξη HDR10, 1 δισεκατομμυρίου χρωμάτων και 120Hz refresh rate, καθώς επίσης και 300Hz touch sampling rate. Αναμφίβολα, η οπτική απεικόνιση και απόδοση του display θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, με τα εντυπωσιακά θερμά και ρεαλιστικά χρώματα και την super smooth κίνηση να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των δυνατοτήτων της οθόνης του Nova 10 Pro.

    Προχωρώντας στη καρδιά του mid-ranger της Huawei, το Nova 10 Pro στηρίζεται στις επιδόσεις ενός Snapdragon 778G SoC, με τεχνολογία κατασκευής στα 6nm, το οποίο συνεργάζεται με 8GB RAM. Πρόκειται για ένα chipset που ναι μεν δεν εντάσσεται στην high-end premium κατηγορία, αλλά είναι αρκετά ισχυρό, όσο πρέπει για να τραβήξει στην ανηφόρα και να σηκώσει το βάρος ακόμη και των πιο απαιτητικών tasks. Από τη στιγμή δε που το Nova 10 Pro πρόκειται για ένα smartphone, το οποίο σχεδιάστηκε για να σηκώσει το βάρος σε εφαρμογές που σχετίζονται με τη δημιουργία περιεχομένου, η λύση του Snapdragon 778G chipset με τους octa-core πυρήνες (4 x Kryo 670 στα 2.4GHz και 4 x Kryo 670 στα 1.8GHz) να δουλεύουν σε… «υψηλές συχνότητες», αν μη τι άλλο θα σας καλύψει και με το παραπάνω. Αξίζει να προσθέσουμε ότι η συσκευή αποδίδει πολύ καλά και στο κομμάτι του gaming, καθώς εάν ενεργοποιήσετε το Turbo 2.0 mode κι έτσι να εκτοξεύσετε την απόδοση του Nova 10 Pro στα ύψη.

    Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το Nova 10 Pro υποστηρίζει τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 4G και Wi-FI 802.11 a/b/g/n/a/6, dual band, Wi-Fi Direct, Hotspot, Bluetooth 5.2, A2DP, LE. Επιπλέον, η συσκευή υποστηρίζει: GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS και NavIC, ενώ παράλληλα έρχεται με NFC chip. Τέλος, η συσκευή διαθέτει under display fingerprint scanner για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Σε ότι έχει να κάνει με το software, το Harmony OS δένει άψογα με τις διευκολύνσεις που προσφέρει το EMUI 12, προσφέροντας άνεση και ευελιξία σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των folders και την πλοήγηση στα menus. Και αυτό το Huawei smartphone δεν διαθέτει την υποστήριξη των Google services, όμως αυτό είναι κάτι που πλέον δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει ιδιαίτερα και αυτό γιατί η Huawei έχει κάνει σούπερ δουλειά στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του App Gallery, προσθέτοντας συνεχώς νέες εφαρμογές που μπορούν να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Και εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα τα Google Services, υπάρχει και το G Space, η third-party εφαρμογή που μέσω αυτής μπορείτε να επιτρέψετε στη Huawei συσκευή σας να απολαμβάνει τους καρπούς της Google (περισσότερα για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του μπορείτε να βρείτε στο How To άρθρο μας).

    Εσωτερικό menu και στοιχεία smartphone

    Smile… είναι η selfie cam του Nova 10 Pro!

    Όπως σας αναφέραμε και στην αρχή του review μας, το focus του Nova 10 Pro δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα δημιουργίας περιεχομένου επαγγελματικής ποιότητας. Μάλιστα, ακολουθώντας το trend που επικρατεί στις ασιατικές αγορές, η Huawei φρόντισε και έριξε το βάρος στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του εμπρόσθιου camera setup.

    Με έναν main selfie camera sensor στα 60MP με δυνατότητες Ultra-Wide στις 100ο και Dual Autofocus και έναν δεύτερο συμπληρωματικό αισθητήρα στα 8MP (που καθίσταται ιδανικός για πορτραίτα), το μπροστινό camera setup προσφέρει τη δυνατότητα για εντυπωσιακά κοντινά, ενεργοποιώντας το Zoom in / out, παίζοντας από τα 0.7X (πράγμα που σημαίνει ένα ultra-wide αποτέλεσμα) στα 5X. Οι selfies σας είναι με μια λέξη… «φανταστικές», ενώ με ειδικούς αλγορίθμους A.I. και τα εξελιγμένα beautification filters, η συσκευή φροντίζει για την εξομάλυνση των τόνων του δέρματος (Texture A.I. Skin Algorithm), παράγοντας ένα εντυπωσιακά λαμπερό αποτέλεσμα, εμπλουτίζοντας κατ’ αυτό τρόπο ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, η υποστήριξη για Front Dual-View Video σας επιτρέπει να zoomάρετε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, την ώρα που τραβάτε μια συγκεκριμένη σκηνή.

    Κρατώντας το Nova 10 Pro στα χέρια σας, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως δημιουργικός περιορισμός στο τι μπορείτε να κάνετε με τις κάμερες του Nova 10 Pro, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται και συντονίζεται με άψογο τρόπο το frontal με το rear camera setup. Και μιας και αναφερθήκαμε στο rear camera setup, κι εδώ η Huawei δεν κάνει κανέναν απολύτως συμβιβασμό στο παρεχόμενο φωτογραφικό αποτέλεσμα, επιλέγοντας μια αξιόλογη main camera στα 50MP (wide RYYB Ultra Vision camera με Quad Phased Detection Instant AF), Ultra-Wide Macro Camera στα 8MP (με δυνατότητα για λήψη φωτογραφικού δείγματος στα 2cm macro) και μία συμπληρωματική portrait depth camera.

    Χωρίς αμφιβολία, εάν το Vlogging αποτελεί μια από τις αγαπημένες ασχολίες σας, το ειδικό software (θα λατρέψετε την επιλογή VLOG) και hardware που πλαισιώνει το Nova 10 Pro είναι βέβαιο ότι θα σας λύσει τα χέρια, παρέχοντας μια σειρά από πολλαπλές δυνατότητες όπως είναι για συνδυασμένες λήψεις διαφορετικού τύπου. Μάλιστα, με δυνατότητα για λήψη video recording στα 4K, τόσο από το rear όσο και από το εμπρόσθιο camera setup είναι βέβαιο ότι το Nova 10 Pro έχει όλα τα φόντα για να γίνει το απόλυτο creative machine στα χέρια σας.

    Δείγμα από τα camera menus και το Vlogging feature

    Παρακάτω μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφικές δυνατότητες του Nova 10 Pro, όπου προσπαθήσαμε να το δοκιμάσουμε και να καλύψουμε μια σειρά από διαφορετικά φωτογραφικά scenarios. Από τη στιγμή που ο δρόμος μας φέτος τον Οκτώνβριο μας έβγαλέ στο φθινοπωρινό (και άκρως βροχέρο) Παρίσι, σκεφτήκαμε γιατί να μην το δοκιμάσουμε στην Πόλη του Φωτυός… Δεν σας κρύβουμε ότι το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησε η συσκευή (συννεφιασμένος ουρανός, χαμηλό φυσικό φως κ.α.)!

    Λήψη σε low-light συνθήκες
    Landscape σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού
    Selfie φωτογραφία με χαμηλό φωτισμό
    Ultra-wide selfie
    Normal Λήψη
    Zoom 5x
    Zoom 10x 
    Φθινόπωρο στο Παρίσι – Φύση

    Αδιαμφισβήτητα, οι photo shooting δυνατότητες, αλλά και η ευελιξία που προσφέρει το Nova 10 Pro το τοποθετούν στις καλύτερες συσκευές στην άνω μεσαία κατηγορία στο κομμάτι του Mobile photography και video recording. Και επειδή, το content creation είναι μια διαδικασία, η οποία σίγουρα απαιτεί από τη συσκευή να μην… παραδίδει πνεύμα στο κομμάτι της αυτονομίας, το Nova 10 Pro σε καμία περίπτωση  δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, καθώς έρχεται με μπαταρία που η χωρητικότητά της ανέρχεται στα 4500mAh και fast-charging φορτιστή (ο οποίος περιλαμβάνεται στη συσκευασία) στα 100W, γεγονός που σύμφωνα με τους υπευθύνους της Huawei μεταφράζεται σε φόρτιση από το 20 στο 80%, μέσα σε μόλις 10 λεπτά!

    The content creation “machine”

    Το Nova 10 Pro αποτελεί ένα «πολυεργαλείο» δημιουργικότητας, καθώς η Huawei κατάφερε να δημιουργήσει μια συσκευή, η οποία θα κάνει τη ζωή των content creators απείρως πιο εύκολη και συναρπαστική. Φυσικά, εξυπακούεται ότι η πρόταση του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας στην άνω μεσαία κατηγορία (κοστίζει περίπου 700 ευρώ), έχει όλα τα φόντα και τις δυνατότητες που αναζητάει ο μέσος χρήστης που όμως θέλει και το κάτι παραπάνω από τη συσκευή του. Εξαιρετικά ισορροπημένο και με αξιοζήλευτα «φωτογραφικά» features,  το Nova 10 Pro αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την κατηγορία του.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles