21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Nova 9 SE Hands-On Review: «Απογειώνοντας την δημιουργικότητα»!

    Η Huawei στα τέλη Οκτωβρίου μας σύστησε στο Nova 9, ένα πανίσχυρο mid-ranger, το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις ανάγκες όλων των users που τους αρέσει η δημιουργία που πηγάζει από το content creation. Ενσωματώνοντας κορυφαία camera features, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν το σήμα κατατεθέν όλων των smartphones της Huawei, με το Nova 9 η κινεζική εταιρεία πραγματοποίησε παράλληλα ένα τολμηρό statement, καθώς θέλησε να «φωνάξει» προς την αγορά ότι δεν έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην αγορά των smartphones, παρά τις αντιξοότητες και τους περιορισμούς που καλείται να αντιμετωπίσει. Πρόσφατα, η Huawei θέλησε να επεκτείνει τη σειρά Nova 9, με την κυκλοφορία μιας SE πιο προσιτής οικονομικά έκδοσης. Για να το δούμε όμως και πιο αναλυτικά…

    Looks that… count!

    Το Nova 9 SE αμέσως ξεχωρίζει για το εξωτερικό design του, καθώς αν μη τι άλλο διαθέτει έναν αρκετά sleek σχεδιασμό. Με το πάχος του να ανέρχεται μόλις στα 7.7mm και το βάρος του να αγγίζει τα 191 γραμμάρια, οι διαστάσεις του παίζουν στα 164.6 x 75.6 x 7.9mm. Η ποιοτική κατασκευή, η οποία συνενώνει το μεταλλικό frame με το γυαλί, αποτελεί δείγμα του premium προσανατολισμού που διαθέτει η συσκευή, παρόλο που παίζει στα χαμηλά tiers της mid-range κατηγορίας. Μάλιστα, η Huawei έχει επενδύσει και στη ανθεκτικότητα του Nova 9 SE, προσθέτοντας τεχνικές nano-coating και dual-film επίστρωση που αυξάνουν κατακόρυφα την αντοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το back plate διαθέτει μια ιριδίζουσα λεία επιφάνεια, στην οποία όμως μένουν τα σημάδια των «δαχτυλιών».

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το Nova 9 SE, η Huawei επέλεξε την αριστερή πλευρά για την τοποθέτηση του Power ON/OFF button, το οποίο λειτουργεί και ως fingerprint reader, ενώ δίπλα του υπάρχουν τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στο επάνω τμήμα θα συναντήσετε το tray για την εισαγωγή της κάρτας SIM (Hybrid Dual-SIM), ενώ παράλληλα υποστηρίζεται και η δυνατότητα για κάρτα microSD στην δεύτερη διαθέσιμη θέση. Στην κάτω πλευρά μπορείτε να συναντήσετε την micro-USB port, όπως επίσης και το ηχείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συσκευή λάμπει με την απουσία του, το «κλασικό» audio input jack. Διαθέτοντας σχεδόν το ίδιο design με το… «μεγαλύτερο» αδελφάκι του, στο back plate δεσπόζει ένα επιβλητικό τετραπλό camera setup που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Nova Halo (όπως την αποκαλεί η Huawei) και η οποία απεικονίζει δύο πλανήτες, οι οποίες τείνουν να αγκαλιάζονται στο άπειρο.

    Προχωρώντας στο display, εδώ η Huawei δεν «τσιγκουνεύτηκε» καθόλου, επιλέγοντας για το Nova 9 SE, IPS LCD display FHD+ στις 6.78 ίντσες (1088 x 2388 pixels), με refresh rate στα 90Hz. Επιπλέον, η πρόταση της Huawei έρχεται με 89.5% screen-to-body ratio και touch sampling rate στα 270Hz για ακόμη καλύτερη απόκριση (κάτι που σίγουρα θα ωφελήσει τους fans του mobile gaming), ενώ τέλος η πυκνότητα στα pixels ανέρχεται στα 387ppi. Σε γενικές γραμμές, διαπιστώσαμε ότι το display του Nova 9 SE είναι ιδανικό τόσο για ψυχαγωγία και διασκέδαση, όσο και για επικοινωνία και browsing στα social media.

    AAA performance & special Camera features!

    Το Nova 9 SE δεν σε κερδίζει μόνο με τα ιδιαίτερα και premium looks του, αλλά και με το αρκετά αξιόλογο performance. Μπορεί βέβαια να μην είναι η πιο γρήγορη συσκευή της αγοράς, ωστόσο το octa-core chipset, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα «δοκιμασμένο» Snapdragon 680 κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, σηκώνοντας και τα πιο απαιτητικά tasks. Άλλωστε με 4 πυρήνες στα 2.4GHz (Kryo 265 Gold) και 4 πυρήνες στα 1.9GHz (Kryo 265 Silver), το Nova 9 SE επιτυγχάνει δυναμικό performance, αλλά και αξιόλογα επίπεδα σταθερότητας. Το Snapdragon 680 SoC συνοδεύεται από μία Adreno 610 GPU, η οποία αναλαμβάνει τα visuals, ενώ η μνήμη της συσκευής ανέρχεται στα 8GΒ. Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές στο storage εδώ πρόκειται να βρείτε δύο εκδόσεις στα 128 και 256GB, αν και η δυνατότητα για microSD card λύνει τα προβλήματα χώρου. Σε ότι έχει να κάνει με το software, εδώ έχουμε το Android 11, το οποίο φοράει το EMUI 12, χωρίς την ύπαρξη Google Play Services, με τις διαθέσιμες εφαρμογές να κατεβαίνουν από το Huawei App Gallery. Επιπλέον, σε επίπεδο συνδεσιμότητας το Nova 9 SE προσφέρει σχεδόν τα πάντα, καθώς υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g//n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Hotspot, GPS, Blutooth 5.0 και NFC. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή δεν υποστηρίζει 5G.

    Φυσικά, η Huawei τηρώντας την παράδοση δεν θα μπορούσε παρά να δώσει βαρύτητα και στο camera setup, καθώς το Nova 9 SE κλείνει το μάτι στους φανατικούς λάτρεις του content creation, αλλά και στους users που διαθέτουν έντονη και πληθωρική παρουσία στα social media. Συγκεκριμένα, η πρόταση της Huawei διαθέτει main sensor στα 108MP, f/1.9, 1/1.52”, 0.7μm, PDAF, αλλά και έναν ultra-wide sensor. Οι παραπάνω δύο επιλογές συμπληρώνονται από μια macro cam στα 2MP και μια depth cam επίσης στα 2MP (και οι δύο φακοί έρχονται με διάφραγμα στα f/2.4). Αν μη τι άλλο, το παραπάνω tech configuration θα καλύψει ακόμη και τους πιο νεαρούς users που συνηθίζουν να πίνουν νερό στα Insta posts και στα TikTok stories τους.

    Πέραν του hardware, αξίζει αν σημειωθεί πως οι ειδικοί software αλγόριθμοι που φέρει το Nova 9 SE μπορούν να βελτιώσουν σε τεράστιο βαθμό το φωτογραφικό αποτέλεσμα με διάφορα beautification filters, ένα σούπερ δυνατό Night Shot Mode (για αψεγάδιαστες νυχτερινές λήψεις) και άλλου είδους επεμβάσεις προγραμματιστικού τύπου τόσο στο photo shooting, όσο και στο video recording (σίγουρα θα διασκεδάσετε με την επιλογή Continuous Front/Rear Recording, η οποία επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή ανάμεσα στην μπροστινή και πίσω κάμερα. Τέλος, οι δημιουργοί του Nova 9 SE φρόντισαν και την selfie camera, η οποία προσφέρει ποιοτικό φωτογραφικό αποτέλεσμα.

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον νευραλγικό τομέα της αυτονομία, με την πρόταση της Huawei να τα πηγαίνει αρκετά ικανοποιητικά. Με χωρητικότητα στα 4000mAh και δυνατότητες για fast-charging στα 66W, μπορεί να γεμίσει στο 75% μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

    Πολυεργαλείο δημιουργικότητας!

    To Nova 9 SE είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (Crystal blue, Pearl white και Midnight black) και αναμφίβολα με την τιμή του να φλερτάρει στα 350 ευρώ, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα ένα «πολυεργαλείο» δημιουργικότητας και άκρως ικανοποιητικού performance, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε για την αγορά του μια μικρή περιουσία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles