12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei nova 9 @Vienna: «Το δυναμικό restart που όλοι περιμέναμε»!

    Τα τελευταία τρία χρόνια, το καράβι της Huawei πέρασε από αρκετές φουρτούνες και μέσα από συμπληγάδες. Η γνωστή κόντρα με την κυβέρνηση των Η.Π.Α, οδήγησε τον κινεζικό κολοσσό της τεχνολογίας στο να πάρει μια σειρά από γενναίες αποφάσεις, έχοντας πάντοτε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον. Και πράγματι το τολμηρό «πείραμα» του HarmonyOS στέφθηκε με πλήρη επιτυχία στην τεράστια αγορά της Κίνας, σε σημείο που κι άλλοι κατασκευαστές με «καταγωγή» από την Κίνα να θέλουν να το υιοθετήσουν και να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματά του. Τα γερά «σκαριά» στη φουσκοθαλασσιά όμως φαίνονται, όπως θα έλεγαν και οι παλιοί ναυτικοί που τους έχει καταφάει η αλμύρα της θάλασσας. Και αναμφίβολα, η Κίνα μπορεί να έχει κερδηθεί, όμως τώρα ο κολοσσός της τεχνολογίας επιχειρεί να ισχυροποιήσει περισσότερο την παρουσία της και στον κόσμο των smartphones στις δυτικές αγορές.

    Το nova 9 είναι το smartphone που ουσιαστικά σηματοδοτεί το μεγάλο restart για την Huawei, επιλέγοντας ένα δυναμικό «all-arounder» με value for money χαρακτηριστικά που εντάσσεται στην mid-range κατηγορία και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει σε κάθε χρήστη όλα αυτά που χρειάζεται για να «αδράξει» την mobile καθημερινότητά του.

    Στο ειδικό press event που διοργάνωσε η Huawei στο εκθεσιακό κέντρο της Βιέννης, είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και από κοντά και στις γραμμές που ακολουθούν σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από τη συσκευή που έχει όλα τα φόντα για να κυριαρχήσει στην mid-range κατηγορία εστιάζοντας σε τρεις σημαντικές κατηγορίες: Design, Camera και αυτονομία!

    Nova 9 Unboxing video

     

    Design που είναι… έρωτας με την πρώτη ματιά!  

    Η Huawei έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση, σχεδιάζοντας πραγματικά όμορφες συσκευές στο μάτι και σίγουρα το nova 9 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. H elegant και minimal αισθητική κυριαρχεί σε κάθε εκατοστό του nova 9 και σίγουρα με πάχος στα 7.7mm είναι ultra-thin και αν μη τι άλλο έχει σχεδιαστεί για να τραβάει τα βλέμματα. Παράλληλα, η πρόταση της Huawei διακρίνεται και για το χαμηλό της βάρος, καθώς «ζυγίζει μόλις 175 γραμμάρια.

    Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτοξεύουν τον φορητό χαρακτήρα της συσκευής (μπορεί εύκολα να χωρέσει σε κάθε backpack και ακόμη και σε οποιαδήποτε τσέπη) και αδιαμφισβήτητα θα κινητοποιήσουν τις ευαίσθητες χορδές των νεότερων ηλικιακά users που θέλουν να έχουν μια συσκευή που να είναι τόσο trendy όσο και good-looking. Άλλωστε η Huawei δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι το nova 9 είναι ένα smartphone που επιχειρεί να μιλήσει στην καρδιά των «νεών» users που θέλουν να πατήσουν στο Έβερεστ της mobile τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να τινάξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό στον αέρα. Εκεί που σε επίπεδο σχεδιασμού το nova 9 δίνει ρέστα είναι όμως στο nebula ring design που περιβάλλει του rear camera sensors στο πίσω τμήμα, όπου δύο δακτύλιοι συνενώνονται από ένα ελλειπτικό σχήμα είναι ένα στοιχείο που αναμφίβολα προσθέτει περισσότερους πόντους στην εξωτερική εικόνα της συσκευής.

    Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της παρουσίασης το nova 9 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας σε δύο χρώματα (κλασικό μαύρο και ένα πιο “catchy” Starry Blue).

    Nova 9 Camera… ή αλλιώς ο «παράδεισος» του content creator!

    Ως γνωστόν, η νέα γενιά λατρεύει να «δημιουργεί»… Από stories στο Instagram μέχρι διασκεδαστικά videos που μπορούν να «ρίξουν» το TikTok, οι νεαρότεροι σε ηλικία users αναζητούν ένα smartphone που να μπορεί να εξυπηρετήσει στο έπακρον τις ανάγκες τους στο content creation. Και πράγματι εάν κρίνουμε από την προσοχή που έχει δώσει η Huawei στο camera setup του nova 9, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι η κινεζική εταιρεία δεν κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις (για μια ακόμη φορά) στην ποιότητα των camera sensors της.

    To nova 9 έρχεται με ένα πανίσχυρο Ultra Vision Camera System στα 50MP που προσφέρει ιδανικό φωτογραφικό αποτέλεσμα στις παραδοσιακά «δύσκολες» νυχτερινές λήψεις, στα panoramas, στα portraits και στις εξαιρετικά κοντινές λήψεις. Βέβαια, ο main sensor των 50MP δεν «στέκει» μόνος του, καθώς έχει στο πλευρό του μία Ultra Wide Angle Camera στα 8MP, μία depth camera στα 2MP και μια Macro Camera που σας δίνει τη δυνατότητα για κοντινές λήψεις που φτάνουν μέχρι τα 4cm. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια κάμερα της συσκευής έρχεται με έναν 1/1.56-inch sensor με RYYB χρωματικό φίλτρο, το οποίο επιτρέπει στον αισθητήρα να εμφανίζει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στο φως, συγκεντρώνοντας ακόμη 40% περισσότερο φως σε σύγκριση με έναν στάνταρ RGGB σένσορα. Καλύτερη «αντίδραση» στο φως σημαίνει και μεγαλύτερη καθαρότητα και ευκρίνεια στο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Και επειδή ως είθισται η Huawei επενδύει στο αποτέλεσμα των φωτογραφιών της, για ακόμη μεγαλύτερη βελτιστοποίηση στην ποιότητα φέρνει στο προσκήνιο την XD Fusion Engine, μια ειδική εξελιγμένη τεχνολογία που «παντρεύει» αλγορίθμους και σύγχρονες φωτογραφικές τεχνικές για να εμπλουτίζει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τις φωτογραφίες που τραβάει ο χρήστης με το nova 9. Όταν μάλιστα βάζει και το «χεράκι» της η A.I., το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνάει την mid-range κατηγορία.

    Φυσικά, από τη στιγμή που το nova 9 επιχειρεί να δελεάσει τη «νέα γενιά» δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μια εξαιρετική selfie cam, η οποία δύναται να τραβήξει φωτογραφίες στα 32MP. Η εμπρόσθια κάμερα του mid-ranger της Huawei δίνει άλλη διάσταση στον όρο high-resolution selfie, προσφέροντας μοναδικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα στους τόνους του δέρματος και beautification options που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη. Και επειδή το video recording είναι (κακά τα ψέματα) η «αχίλλειος πτέρνα» πολλών συσκευών, το nova 9 σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει, καθώς προσφέρει ανάλυση 4Κ (τόσο από την rear όσο και από την selfie camera), ενώ ενσωματώνει αρκετές ενδιαφέρουσες τεχνικές για video recording, όπως είναι για παράδειγμα το AIS video stabilization, το continuous front/rear recording και το dual-view recording. Το video editing με το nova 9 ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο, ενώ εάν ανήκετε σε εκείνους που κυριολεκτικά «βαριούνται» να συνθέσουν το επόμενο video τους, η λειτουργία One-Click Video Creation, αναλαμβάνει τα «δύσκολα» για να δημιουργήσει ένα ενιαίο video από τα ήδη υπάρχοντα clips και να καταστήσει το video σας… social media ready. Πραγματικά, εάν σας αρέσει το Vlogging είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λατρέψετε το nova 9!

    Και επειδή οι ωραίες φωτογραφίες θέλουν και το απαραίτητο display για να εμφανίζονται ακόμη καλύτερα στα μάτια του χρήστη, η Huawei έχει φροντίσει κι εδώ έτσι ώστε να μην δυσαρεστηθεί κανείς! H οθόνη των 6.57 ιντσών του nova 9 βασίζεται στην τεχνολογία OLED με ανάλυση στα 2340×1080 pixels (FHD+). Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το nova 9 προσφέρει dynamic refresh rate στα 120Hz και υποστήριξη HDR 10.

    Battery, performance… and more!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η mobile καθημερινότητά μας «απαιτεί» συσκευές που να μπορούν να αντέξουν στην… πίεση, αλλά και να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά σε επίπεδο αυτονομίας μια εξαιρετικά πολυάσχολη μέρα. Άλλωστε όσο ισχυρό και εάν είναι ένα smartphone στα χαρτιά, σίγουρα δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις όταν ο χρήστης αναγκάζεται να ψάχνει κάθε τρεις και λίγο… φορτιστή ή power bank. Το nova 9 ανήκει στην κατηγορία των συσκευών που παίρνουν δέκα με τόνο στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας.

    Συγκεκριμένα, το nova 9 έρχεται με μπαταρία στα 4300mAh και με μια σειρά από λειτουργίες που επιτρέπουν την καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, για τους χρήστες που βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση και έχουν την τάση να… «βιάζονται», το nova 9 υποστηρίζει τεχνολογία SuperCharge, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται μόλις 15 λεπτά για να φορτίσει από το 0 έως το 53% και 38 λεπτά για να φτάσει στο 100%.

    Η ταχύτητα όμως είναι ένα στοιχείο που δεν χαρακτηρίζει μόνο τη φόρτιση της συσκευής, καθώς το nova 9 είναι μια συσκευή που δεν γνωρίζει τι σημαίνει lag. Το Snapdragon 778G SoC με τους οκτώ πυρήνες σε συνδυασμό με τα 8GB RAM (και αποθηκευτικό χώρο είτε στα 128 είτε στα 256GB) έχει όλα τα προσόντα όχι μόνο για να τρέχει τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, αλλά και να σηκώνει τα πιο αδηφάγα mobile games. Μάλιστα, το σχεδιαστικό team της Huawei φρόντισε ώστε ακόμη και όταν τρέχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές στο background, να μην υπάρχει μείωση του performance στο game του χρήστη. Αποτελώντας λοιπόν ένα δυναμικό all-arounder όπως σας περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου μας, το nova 9 μπορεί να λειτουργήσει εκπληκτικά και ως ένα gaming phone. Και επειδή το απαιτητικό software θέλει και το κατάλληλο hardware, πέραν του chipset, για την απόλυτη εμπειρία χωρίς lag στο πλευρό σας βρίσκεται το ειδικό σύστημα ψύξης (υδρόψυξη και γραφένιο), το οποίο αποτελεί εγγύηση ότι τίποτα δεν πρόκειται να κολλήσει.

    Κλείνοντας, αυτή την πρώτη μας επαφή με τη νέα δυναμική πρόταση της Huawei, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε και το EMUI 12, το οποίο κάνει την όλη εμπειρία της χρήσης του nova 9 ακόμη πιο συναρπαστική. Το smartphone με το EMUI 12 μεταμορφώνεται σε ένα «κέντρο ελέγχου» και συνενώνεται και επικοινωνεί αρμονικά με τα υπόλοιπα συστήματα που απαρτίζουν ένα οικοσύστημα. Η ζωή του χρήστη γίνεται απείρως ευκολότερη από τη στιγμή που έχουν ενσωματωθεί στο control panel όλες οι λειτουργίες που τον ενδιαφέρουν πραγματικά και που ουσιαστικά τώρα μπορούν να ενεργοποιηθούν με on-the-fly και γρήγορο τρόπο. Αξίζει να σημειωθει ότι το nova “φοράει” λειτουργικό Android 11, ωστόσο δεν διαθέτει Google Services.

    SUPER-nova!

    To nova 9 έρχεται με τιμή στα 549 ευρώ και σίγουρα έχει όλα τα φόντα για να δελεάσει το κοινό που θέλει το «κάτι παραπάνω», αλλά συγχρόνως διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Χωρίς αμφιβολία, με το nova 9, η Huawei εξακολουθεί να δηλώνει με δυναμικό τρόπο την παρουσία της στην αγορά των smartphones και μας ανοίγει για τα καλά την όρεξη για τη… συνέχεια! Ένα δυνατό restart που σίγουρα το περιμέναν όλοι οι fans της mobile τεχνολογίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles