18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Nova Y61 Hands-On Review: “Πρωταγωνιστεί στη Value for Money κατηγορία”!

    Τα μοντέλα Nova έχουν γίνει συνώνυμα του value for money σε μικρή και μεσαία κατηγορία, έτσι η HUAWEI επεκτείνει τη γκάμα της αυτή με το Nova Y61, το οποίο ερχεται και στην ελληνική αγορά, για να καλύψει τις βασικές ανάγκες κάθε χρήστη! Πάμε να το δούμε…

    Το Nova Y61 αμέσως ξεχωρίζει για το εξωτερικό design του, καθώς αν μη τι άλλο διαθέτει έναν αρκετά sleek σχεδιασμό. Η Huawei δεν δίστασε να “επενδύσει” σε ποιοτικά υλικά κατασκευής, τα οποία όμως σε καμία περιπτωση δεν εκτοξεύουν το κόστος της συσκευής στα ύψη. Με το πάχος του να ανέρχεται μόλις στα 8,9mm και το βάρος του να αγγίζει τα 188 γραμμάρια, οι διαστάσεις του παίζουν στα 164,3×75,8×8,9mm. Η ποιοτική κατασκευή, από πλαστικό μεν αλλά με πολύ ποιοτικό φινίρισμα στο πίσω μέρος και ένα ελκυστικό camera module, είναι σαφώς στα “υπέρ” της συσκευής. Δεν είχαμε την εμπορική συσκευασία του μοντέλου, αλλά μαζί του λάβαμε καλώδιο Type-C και φορτιστή 22,5W.

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το Y61, η HUAWEI επέλεξε την δεξιά πλευρά για την τοποθέτηση του Power ON/OFF button, το οποίο λειτουργεί και ως fingerprint reader, ενώ δίπλα του υπάρχουν τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στην κάτω πλευρά μπορείτε να συναντήσετε την USB Type-C port, όπως επίσης και το ηχείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συσκευή δεν απουσιάζει το «κλασικό» audio input jack.

    Προχωρώντας στο display, εδώ η εταιρεία τοποθέτησε ένα IPS LCD panel HD+ στις 6.52 ίντσες, το οποίο κάνει κάπως πιο εύκολη τη χρήση με το ένα χέρι, αν και το StB ratio δεν είναι εντυπωσιακό (82,4%). To aspect ratio είναι 20:9 και η φωτεινότητα αρκετή για τις περισσότερες περιπτώσεις, αν και το καταμεσήμερο του καλοκαιριού δεν θα κάνει… θαύματα. Η selfie κάμερα κρύβεται μέσα σε ένα notch-σταγόνα και… πάμε στα ενδότερα!

    Εκεί θα βρούμε ένα αδιευκρίνιστο 8πύρηνο chipset, το οποίο συνοδεύουν 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου χώρου αποθήκευσης. Ο συνδυασμός αποδίδει ικανοποιητικά για τις ανάγκες του απλού χρήστη και στην κατηγορία του Y61 κινείται στα αναμενόμενα επίπεδα. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi b/g/n με hotspot, Bluetooth 5.1 με A2DP και LE, NFC και OTG μέσω της USB θύρας. Σε ότι έχει να κάνει με το software, εδώ έχουμε το Android 12, το οποίο φοράει το EMUI 12, με το AppGallery και το νέο Gspace να έχουν όλες τις εφαρμογές που θα χρειαστείτε στην καθημερινότητά σας.

    Φυσικά, η Huawei τηρώντας την παράδοση δεν θα μπορούσε παρά να δώσει βαρύτητα και στο camera setup, αν και όπως προείπαμε το Nova Y61 είναι ένα entry-level μοντέλο, οπότε και το φωτογραφικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ναυαρχίδες της εταιρείας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνετε τη δουλειά σας και με το… παραπάνω! Ειδικότερα, η πρόταση της Huawei διαθέτει main sensor στα 50MP με φακό f/1.8 και “απλό” autofocus, αλλά και HDR. Συνδυάζεται με 2MP macro κάμερα και 2MP depth camera οπότε οι περισσότεροι θα καλύψουν τις ανάγκες τους με αυτό το setup, όπως και με την 5MP selfie κάμερα.

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας, με την πρόταση της Huawei να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Με χωρητικότητα 5.000mAh και δυνατότητα φόρτισης στα 22,5W, λίγα λεπτά στην πρίζα αρκούν για κάποιες ώρες χρήσης και σίγουρα αυτό είναι ένα feature, το οποίο θα το εκτιμήσετε και με το παραπάνω σε περίπτωση που βρίσκεστε διαρκώς… εν κινήσει.

    To HUAWEI Nova Y61 είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (μπλε, πράσινο και μαύρο) και μας θυμίζει οτι δεν χρειαζόμαστε πολλά από ένα smartphone για να είμαστε ικανοποιημένοι και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, ειδικά όταν το budget είναι περιορισμένο… και αποτελεί και ένα εξαιρετικό δώρο για τις γιορτές, χωρίς να “τινάξετε” τον προϋπολογισμό σας στον αέρα! Δείτε το hands-on review μας για να πάρετε μια καλή εικόνα για τις δυνατότητες του…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles