22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P20 Pro, αναλυτικό review και hands-on video: Απευθείας εκτόξευση στην κορυφή της αγοράς

    Πριν λίγες ημέρες, βρεθήκαμε στο Παρίσι για το λανσάρισμα των Huawei P20 Pro και P20 και, όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα, ήταν λογικό οι απορίες των φίλων να αφορούν το νέο launch. Δύο, όμως, είναι οι ερωτήσεις τις οποίες ακούμε συνεχώς: η πρώτη είναι το “γιατί η Huawei δεν ονόμασε τη νέα σειρά P11, ως συνέχεια της P10 Series” και η δεύτερη το “σε τι χρειάζονται οι τρεις κάμερες στο P20 Pro”. Και καθώς ήρθε η ώρα του αναλυτικού review για το Huawei P20 Pro -τη συσκευή που πήραμε στις βαλίτσες μας φεύγοντας από την “Πόλη του Φωτός”- ας ασχοληθούμε αρχικά με αυτές τις δύο απορίες.

    Huawei P20 Pro - Lifestyle

    – Γιατί P20 λοιπόν; Η απάντηση είναι ότι, για τη Huawei, η σειρά αυτή δεν αποτελεί απλά το επόμενο βήμα σε σχέση με το P10, αλλά ένα πραγματικόάλμα” και το γιατί θα έχει απαντηθεί πλήρως, ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτής της παρουσίασης.

    – Γιατί τρεις κάμερες στο P20 Pro; Εδώ η απάντηση είναι περισσότερο σύνθετη, οπότε θα αφιερώσουμε τη μεγαλύτερη ενότητα του review σ’ αυτό το triple-setup, που, για πρώτη φορά, συναντάμε σε smartphone της αγοράς.

    Το P20 Pro είναι στα χέρια μας, λοιπόν, την τελευταία εβδομάδα και ζούμε μαζί του την εμπειρία που μας προσφέρει η Huawei στη νέα της κορυφαία πρόταση για το 2018. Μία πρόταση που, όπως γράφουμε και στον τίτλο, “εκτοξεύεται απευθείας στην κορυφή της αγοράς”, διαθέτοντας ένα σύνολο specs και εμπειρίας χρήσης που δύσκολα θα βρείτε σε κάποια ανταγωνιστική λύση.

    Huawei P20 Pro

    Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση…

    Το πρώτο πράγμα που τραβάει τα βλέμματα στο P20 Pro δε είναι κάτι άλλο από το notch, η χαρακτηριστική αυτή εγκοπή που καθιέρωσε -τελικά- το iPhone X (αν και δεν ήταν το πρώτο smartphone που την ενσωμάτωσε) και, πλέον, κάνει την εμφάνισή του σε πολλές προτάσεις της αγοράς. Μέσα στο notch, βρίσκεται η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής με το flash της και οι επιπρόσθετοι sensors, όπως και το earpiece speaker.

    Huawei P20 Pro - Notch

    notch2

    Η Huawei τονίζει ότι το δικό της notch είναι μικρότερο (και ως αποτέλεσμα περισσότερο καλαίσθητο) από αυτό της Apple, ωστόσο, αν δε σας αρέσει ή απλά δε θέλετε να ζήσετε τις “παιδικές ασθένειες” αυτής της νέας υλοποίησης για το Android, υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησης από το μενού της συσκευής. Αν την επιλέξετε, ένα μαύρο πλαίσιο θα καλύψει το πάνω μέρος της οθόνης.

    Displaynotch

    notch-instagram
    Το notch, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να “κρύψει” περιεχόμενο στο πάνω μέρος εφαρμογών, όπως εδώ στο Instagram. Πρόκειται για μία πολύ μικρή λεπτομέρεια, που δε θα σας προβληματίσει στο σύνολο της πλοήγησης, σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν είστε notch-fan, έχετε τη δυνατότητα απενεργοποίησής του από το μενού του P20 Pro.

    Κατά τα άλλα, η εμπρόσθια πλευρά της συσκευής έχει αρκετά μικρά bezels, δεν πρόκειται όμως για ένα full bezel-less μοντέλο, καθώς στο κάτω μέρος του συναντάμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε αρκετά βολική θέση και πολυλειτουργικός, ο fingerprint sensor της συσκευής θα γίνει σύμμαχός σας στην ασφάλεια, αλλά και την πλοήγηση, όπως θα δούμε παρακάτω. 

    Huawei P20 Pro - Kato Meros

    Στο κάτω μέρος, συναντάμε την υποδοχή USB Type-C, καθώς και γρίλλιες ηχείου αριστερά και δεξιά της. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ωστόσο στη συσκευασία του P20 Pro θα βρείτε έναν headphone adapter για να μπορέσετε να συνδέσετε τα κλασικά σας ακουστικά με jack. Στο αριστερό πλάι της συσκευής, θα βρείτε την υποδοχή dual SIM (να σημειωθεί ότι δεν είναι υβριδική, δεν υπάρχει δηλαδή υποδοχή για microSD) ενώ, στο δεξί πλάι, θα συναντήσετε τα πλήκτρα αυξομείωσης έντασης του ήχου, καθώς και το power button.

    Huawei P20 Pro - Aristero Plai

    Huawei P20 Pro - Dexi Plai

    Στο πίσω μέρος, συναντάμε σε κάθετη διάταξη την τριπλή κάμερα powered by Leica (οι δύο φακοί βρίσκονται μέσα σε ένα camera bump μαζί με το μετρητή laser και το auto-focus receiver), ενώ, έξω από αυτό, συναντάμε μόνο του τον τρίτο φακό και τη μονάδα flash με το νέο αισθητήρα ανίχνευσης χρωμάτων.

    Huawei P20 Pro - Back

    Η πολυσυζητημένη …Twilight απόχρωση και η τεχνική πίσω απ’ αυτήν

    Η κατασκευή της συσκευής περιλαμβάνει μεταλλικό frame με γυαλί στο εμπρόσθιο και το πίσω μέρος της. Έχουν γραφτεί πολλά, ωστόσο, σχετικά με τη νέα τεχνική που χρησιμοποιείται σε δύο από τις χρωματικές αποχρώσεις των P20/P20 Pro, στο εντυπωσιακό Twilight και το Pink Gold. Πρόκειται για μία τεχνική που, χάρη στην εφαρμογή μίας οπτικής επικάλυψης πολλαπλών στρώσεων παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα μίας ξεχωριστής διχρωμίας, με το ένα χρώμα να σβήνει μέσα στο άλλο (όμπρε look).

    Huawei-P20-Pro-twilight

    Οι αποχρώσεις Midnight Blue (που έχει και η συσκευή που έχουμε στα χέρια μας) και Black αποτελούν πιο κλασικές επιλογές. Όλα τα μοντέλα, ωστόσο, έχουν ένα εντυπωσιακό glossy φινίρισμα με μία λάμψη τύπου καθρέπτη, που προσφέρει απαράμιλλη γοητεία και καθιστά τη συσκευή από τις πιο όμορφες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τη Huawei, αλλά και συνολικά στην αγορά. Όμως, όσοι δεν αρέσκονται στο το smartphone τους να αφήνει δακτυλιές, μπορεί να προβληματιστούν…

    Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus 01
    Samsung Galaxy S9+ vs Huawei P20 Pro
    Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus 02
    Samsung Galaxy S9+ vs Huawei P20 Pro

    Fingerprint sensor για ασφάλεια, αλλά και …πλοήγηση

    Σε μία λύση που είχαμε δει και σε προγενέστερες συσκευές της Huawei, o αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέρα από το ρόλο της πιστοποίησης της ταυτότητάς μας (ξεκλειδώνοντας τη συσκευή σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα), λειτουργεί και ως αισθητήρας …πλοήγησης, υποστηρίζοντας κάποια gestures. Πρόκειται για μία πολύ βολική δυνατότητα που εξαλείφει την ανάγκη ύπαρξης on screen buttons στην οθόνη της συσκευής, καθώς με απλή πίεση του αισθητήρα επιστρέφετε στην προηγούμενη οθόνη, με παρατεταμένη πίεση στην αρχική οθόνη και με swipe αριστερά ή δεξιά βλέπετε τις recent apps σας. Αν, πάντως, αυτή η πλοήγηση δε σας εξυπηρετεί, υπάρχει πάντα η επιλογή να ενεργοποιήσετε on screen navigation buttons, onscreen navigation key ή navigation dock από το μενού της συσκευής.

    system navigation1system navigation2

    Στο κομμάτι της πιστοποίησης, να σημειώσουμε ότι έχετε τη δυνατότητα να περάσετε έως και 5 διαφορετικά αποτυπώματα στη μνήμη του P20 Pro, ενώ, αν δε σας βολεύει ο αισθητήρας ως τρόπος ξεκλειδώματος της συσκευής, η Huawei σας παρέχει (και) τη δυνατότητα Face Unlock.

    settingssecurity and privacy

    OLED οθόνη και …γιατί το triple-camera setup κάνει τη διαφορά

    Το Huawei P20 Pro διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 6,1 ιντσών με αναλογία πλευρών 18,5:9 και ανάλυση 2240×1080 pixels (408 ppi pixel density). Το πάνελ της συσκευής είναι τεχνολογίας OLED, σε αντίθεση με το P20 που διαθέτει LCD οθόνη. Οι διαστάσεις του P20 Pro είναι 155×73,9×7,8 χιλιοστά και το βάρος του 180 γραμμάρια.

    To triple-camera setup στο πίσω μέρος του P20 Pro είναι, όπως αναφέραμε από την αρχή, ίσως το πιο πολυσυζητημένο χαρακτηριστικό της νέας ναυαρχίδας. Για ακόμη μία φορά, η Huawei συνεργάζεται με τη Leica για την ανάπτυξη της κάμερας, ωστόσο, αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο που έχουμε δει ποτέ από την εταιρεία.

    Huawei P20 Pro - Camera1

    To καινοτόμο αυτό camera setup αποτελείται από τρεις φακούς, έναν RGB (συναντάμε έναν εντυπωσιακό αισθητήρα 40MP με διάφραγμα f/1.8) έναν μονοχρωματικό (20MP με f/1.6) και έναν τηλεφακό (8MP, f/2.4). Είναι τοποθετημένοι σε κάθετη διάταξη, με τους δύο (τηλεφακός και RGB) να βρίσκονται σε ενιαία διάταξη και τον monochome μόνο του.

    Να σημειώσουμε ότι η RGB camera διαθέτει το μεγαλύτερο αισθητήρα που θα βρείτε σε smartphone της αγοράς μεγέθους 1/1.7“.  Ο τηλεφακός προσφέρει 3X οπτικό zoom (για πρώτη φορά σε smartphone της αγοράς), ενώ η συσκευή υποστηρίζει και 5x υβριδικό zoom, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό του τηλεφακού και του AI software, καθώς και 10x digital zoom.

    Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε ανάλυση έως 40MP, ωστόσο η προεπιλεγμένη επιλογή για το P20 Pro είναι τα 10MP. Σε αυτή την ρύθμιση, η Huawei χρησιμοποιεί κάτι που αποκαλεί Pixel Fusions (στην οποία δεδομένα από μία ομάδα 2×2 pixels ανασχηματίζονται σε ένα μοναδικό pixel, δημιουργώντας μία φωτογραφία 10MP που χρησιμοποιεί pixels τετραπλού μεγέθους για ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα).  Η Huawei σημειώνει ότι ο αισθητήρας της μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές φωτογραφίες 40MP σε φωτεινούς χώρους και, αντίστοιχα, εξαιρετικές φωτογραφίες 10MP σε χαμηλό φωτισμό. Μάλιστα, η συσκευή διαθέτει ISO έως και 102.400, μακράν μεγαλύτερο από κάθε άλλο smartphone της αγοράς.

    master ai food

    Κάνοντας αναφορά στα AI χαρακτηριστικά της κάμερας της συσκευής, να σημειώσουμε ότι η Huawei έχει προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση μ’ αυτά που είδαμε στο Mate 10 Pro. Πλέον, το software μπορεί να αναγνωρίσει, σε πραγματικό χρόνο, έως 19 διαφορετικές κατηγορίες “σκηνών” (από 13, στην περίπτωση του Mate 10 Pro), μεταβάλλοντας ρυθμίσεις της συσκευής για να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα, σε μία λήψη σας ανιχνεύσει μπλε ουρανό ή πράσινο ή ένα λουλούδι, αυτόματα προσαρμόζει το φωτισμό και άλλα settings, παρέχοντας μία εντυπωσιακή οπτική απεικόνιση. Αν, πάντως, πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο κάνει τις φωτογραφίες σας να στερούνται φυσικότητας ή το αποτέλεσμα που βλέπετε (ή, αν προτιμάτε, οι …πρωτοβουλίες της τεχνητής νοημοσύνης) δεν ικανοποιεί την προσωπική σας αισθητική, μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε το Master AI από το μενού της κάμερας.

    Το “παρών” δίνει επίσης και ένας έξυπνος σταθεροποιητής που λειτουργεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AIS), ενώ το Huawei P20 Pro μπορεί να λάβει long exposure night shots με το διάφραγμα ανοικτό για έως 8 δευτερόλεπτα, χωρίς την ανάγκη τριπόδου.

    Στον τομέα των videos, υποστηρίζεται η λήψη Super Slow Motion στα 960fps σε ανάλυση 720p, ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως panorama ή time lapse. Στην περίπτωση της Huawei, το Super Slow Motion λειτουργεί ως εξής: πατώντας το button, λαμβάνει τη σκηνή κανονικά για ένα δευτερόλεπτο, μετά τα επόμενα 0,25 sec στα 960 fps και, στη συνέχεια, αναπαραγάγει το αποτέλεσμα σε διάρκεια 8 δευτερολέπτων.

    Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα στο ακόλουθο video.

    Η κανονική λειτουργία video υποστηρίζει 4D predictive focus, που θα σας φανεί χρήσιμο για live video object tracking (η λειτουργία υποστηρίζεται φυσικά, και στη λήψη φωτογραφιών, διευκολύνοντάς σας συνολικά σε κινούμενα θέματα).

    Το Huawei P20 Pro, όπως και το P20, διαθέτουν selfie camera με αισθητήρα CMOS 24,8MP με διάφραγμα f/2.0 και υποστήριξη 3D Portrait Lighting. Η συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνολογία τρισδιάστατης προσομοίωσης προσώπου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να ακολουθήσει τα περιγράμματα των χαρακτηριστικών του προσώπου σας, ώστε να προσφέρει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, ενώ, μέσω του 3D Portrait Light, προσφέρει μία σειρά εφέ φωτισμού ποιότητας στούντιο για εντυπωσιακές selfies.

    Δείτε δείγματα φωτογραφιών και slow-mo video από το Huawei P20 Pro

    Φωτογραφία κτιρίου 1x – 10MP

    Παράθυρο κτιρίου με 3x οπτικό zoom

    Παράθυρο κτιρίου με 5x υβριδικό zoom

    Κτίριο με ανάλυση 10MP

    Κτίριο με ανάλυση 40MP

    3x οπτικό zoom σε εσωτερικό χώρο

    Φωτογράφιση πιάτου – 10MP

    Φωτογράφιση πιάτου 2 – 10MP

    Γκάζι νύχτα – 10MP

    Γκάζι νύχτα – 40MP

    Φωτογράφιση σούρουπο – 10MP

    Λοιπές φωτογραφίες στα 10MP 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

    Super Slo-motion video στα 960fps με ανάλυση 720p

    Kirin 970 processor με NPU και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά

    Επεξεργαστής του Huawei P20 Pro είναι ο HiSilicon Kirin 970, ο πιο “έξυπνος” processor της εταιρείας που γνωρίσαμε και στο Mate 10 Pro και, με τη βοήθεια της Νευρωνικής Επεξεργαστικής Μονάδας (NPU), μπορεί να διαχειριστεί όλα τα AI χαρακτηριστικά της συσκευής. Πρόκειται για μία λύση, βέβαια, που κυκλοφόρησε πριν κάτι μήνες και όχι μία καινούρια πρόταση, ωστόσο η Huawei σημειώνει ότι πρόκειται για μία πανίσχυρη πρόταση άκρως ανταγωνιστική στις υπόλοιπες ναυαρχίδες της αγοράς. Στο P20 Pro συναντάμε ακόμη 6GB RAM, 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου (χωρίς υποδοχή microSD, όπως σημειώσαμε και νωρίτερα), ενώ, σε άλλες δυνατότητες, θα βρείτε μεταξύ άλλων θύρα υπερύθρων, NFC, υποστήριξη του ARCore της Google (για augmented reality εμπειρίες) και HUAWEI Share 2.0 για εύκολη μεταφορά αρχείων μεταξύ της συσκευής σας και PC ή Mac.

    Connectionbattery

    Το Huawei P20 Pro διαθέτει ακόμη πιστοποίηση IP67 για την αντοχή στο νερό και τη σκόνη (σε αντίθεση με το “απλό” P20 που διαθέτει πιστοποίηση IP53). Στο κομμάτι του ήχου διαθέτει υποστήριξη Dolby Atmos και Dolby AC-4 audio, ενώ, όσον αφορά την αυτονομία του, ενσωματώνει μπαταρία 4.000mAh με δυνατότητα Super Charge (παρά τη γυάλινη πλάτη, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση). Η αυτονομία που προσφέρει, παρά την ενεργοβόρα OLED οθόνη, είναι άκρως ικανοποιητική και δε θα σας προβληματίσει με το να ψάχνετε φορτιστή, μένοντας με αρκετή ενέργεια ακόμη και στο τέλος μίας απαιτητικής ημέρας. Τέλος, λειτουργικό της συσκευής είναι το EMUI 8.1 που είναι βασισμένο στο Android 8.1 Oreo.

    Δείτε τα αποτελέσματα της συσκευής στο AnTuTu benchmark

    12

    34

    56

    Κόστος και διαθεσιμότητα

    Το Huawei P20 Pro θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά από τα μέσα Απριλίου με κόστος 879 ευρώ και, ήδη, μπορείτε να το προπαραγγείλετε στα δίκτυα και τις μεγάλες αλυσίδες αν θέλετε να είστε από τους πρώτους που θα το πιάσουν στα χέρια τους.

    Huawei P20 Pro – Hands-on video

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles