16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P20 Pro και P20: Διαλύουν τον ανταγωνισμό στα camera tests του DxO Mark

    Η παρουσίαση των νέων κορυφαίων smartphones της Huawei, με έμφαση στις ξεχωριστές κάμερές τους (μία καινοτόμα triple camera για το P20 Pro, αλλά και μία εντυπωσιακή dual στο P20, πάντα σε συνεργασία με τη Leica) είναι γεγονός και πλέον γνωρίζουμε τα πάντα για τις συσκευές. Πόσο καλές όμως είναι οι κάμερες των νέων μοντέλων; Τα reviews του DxO Mark, που η Huawei παρουσίασε στο πλαίσιο του χθεσινού event στο Παρίσι, δείχνουν νούμερα που “διαλύουν” τον ανταγωνισμό.

    huawei_p20pro_detail

    Έτσι, το Huawei P20 Pro επιτυγχάνει το ξεχωριστό σκορ των 109 βαθμών συνολικά, 10 ολόκληρους πόντους πάνω από τον προηγούμενο “βασιλιά” της κατηγορίας, το Samsung Galaxy S9+. Και το Huawei P20, ωστόσο, ξεπερνά κάθε ανταγωνιστή, επιτυγχάνοντας σκορ 102.

    Με μέγεθος 1 / 1,78’’ ο αισθητήρας της κύριας κάμερας του P20 Pro είναι ασυνήθιστα μεγάλος – περίπου το διπλάσιο του μεγέθους του 1/2.55’’ chip του S9. Παρά το ελαφρώς μικρότερο διάφραγμα του φακού (f/1.8), το P20 Pro μπορεί και αιχμαλωτίζει 20% περισσότερο φωτισμό σε σύγκριση από τους μικρότερους αισθητήρες που χρησιμοποιούν τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα. Στις επιδόσεις του, βέβαια, συντελεί και ο μονόχρωμος φακός της συσκευής, αλλά και ο τρίτος τηλεφακός, με το νέο κορυφαίο Huawei να επιτυγχάνει στα tests εξαιρετικές επιδόσεις σε τομείς όπως η σταθεροποίηση της εικόνας, το auto-focus, αλλά και η μείωση του θορύβου.

    dxo1

    Να σημειώσουμε ότι το P20 Pro παίρνει σκορ 114 στον τομέα της φωτογραφίας, με την DxO να βαθμολογεί το zoom του ως το καλύτερο που υπάρχει σε κινητό, ενώ στο video φτάνει τους 98 πόντους. Αντίστοιχα, το P20 έχει βαθμολογία 107 στη φωτογραφία και 94 στο video.

    dxo2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles