23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P50 Pro και P50 Pocket ξεκίνησε η παγκόσμια διάθεση τους!

    Η Huawei ανακοίνωσε ότι από σήμερα ξεκινάει η επίσημη διάθεση των δύο ναυαρχίδων της P50 Pro και P50 Pocket, δύο συσκευών που εδώ και καιρό είχαν κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. H πρώτη φάση της διάθεσης των δύο πανίσχυρων συσκευών ήδη ξεκίνησε από τη γειτονική μας Βουλγαρία και αναμένουμε να δούμε το πότε (και εάν) θα έρθουν και στη χώρα μας.

    Φυσικά όλα τα βλέμματα συγκεντρώνει το P50 Pocket, το clamshell foldable που η κινεζική εταιρεία φιλοδοξεί να κοντράρει το Flip της Samsung διαθέτει σχεδόν «αόρατο» hinge μηχανισμό, ενώ παράλληλα έρχεται με μία εξωτερική οθόνη (1 ίντσας) που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να βλέπει διάφορα notifications αλλά και να τρέχει ειδικές εφαρμογές, οι οποίες κάνουν τη ζωή του ευκολότερη. Η main εσωτερική οθόνη της συσκευής όταν βρίσκεται σε unfolded status προσφέρει 6.9 ίντσες με OLED display και 120Hz refresh rate, 21:9 Aspect Ratio και ανάλυση στα 2.790×1.188 pixels, καθώς επίσης και sampling rate στα 300Hz. Η συσκευή φοράει το EMUI 12, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται το Snapdragon 888 chipset, το οποίο όμως (λόγω των γνωστών περιορισμών που έχουν υποβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ) υποστηρίζει μόνο 4G δίκτυα. Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας του ανέρχεται στα 4000mAh και υποστηρίζει την τεχνολογία Super Charge στα 40W. H global έκδοση του P50 Pocket έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με 8GB RAM και 256GB storage στα 1299 ευρώ και μια πιο Premium Edition με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο (κυκλοφορεί και σε fancy χρυσό χρώμα) και κοστίζει 1599 ευρώ.

    Το P50 Pro φιλοδοξεί να συνεχίζει την «κληρονομιά» της σειράς P στον τομέα του mobile photography και έκανε την εμφάνιση του στη Κίνα το περασμένο καλοκαίρι. Το P50 Pro διαθέτει OLED οθόνη στις 6.6 ίντσες (2700×1228 pixels) και refresh rate στα 120Hz, ενώ στο μπροστινό τμήμα του διαθέτει μια punch hole camera με 13MP. Όλα τα λεφτά βέβαια είναι το main camera setup του, το οποίο και αυτό φέρνει την υπογραφή της Leica (όπως τα προηγούμενα smartphones της γνωστής σειράς). Αν και η κινεζική version του P50 Pocket βασίζεται στο «homemade» Kirin 9000 chipset, η global edition της συσκευής «φοράει» το Snapdragon 888. Σε ότι έχει να κάνει με την μπαταρία του, το P50 Pro έρχεται με χωρητικότητα 4360mAh υποστηρίζοντας τα 66W σε super charge mode (μέσω ενσύρματης φόρτισης) και τα 50W (σε wireless charging). Το P50 στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει σε μία έκδοση με 8GB RAM και 256GB storage και θα στοιχίζει περίπου 1199 ευρώ.

    Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να μάθουμε περισσότερα και για τη διαθεσιμότητα των παραπάνω συσκευών και στη χώρα μας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles