20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI P60 Pro – Όταν η υψηλή mobile τεχνολογία συνάντησε την τέχνη, γεννήθηκε η… «μαγεία»!

    Η HUAWEI είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρωτοπορία, καθώς τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για να… γράφουν ιστορία. Αποστολή των ανθρώπων της HUAWEI είναι να επαναδιατυπώνουν διαρκώς τους κανόνες, αλλάζοντας πλήρως το status quo της Κινητής Τηλεφωνίας. Αυτή άλλωστε είναι και η ξεχωριστή φιλοσοφία, η οποία διέπει το P60 Pro, το  high-end smartphone, το οποίο φέρνει την επανάσταση στο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο την έννοια, αλλά και την ξεχωριστή «δυναμική»  του mobile photography που όλοι γνωρίζουμε τη νευραλγική σημασία της στην digital καθημερινότητά μας. Λίγο πριν το γλυκό καλοκαιράκι μας χτυπήσει την πόρτα γεμίζοντας με positive vibes την ατμόσφαιρα, το P60 Pro κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην χώρα μας, φέρνοντας ένα ξεχωριστό αέρα καινοτομίας που κάνουν τη χρήση ενός smartphone, μια ανεπανάληπτη εμπειρία… Πιστέψτε μας, ποτέ ξανά στο παρελθόν η τεχνολογία και η τέχνη δεν είχαν καταφέρει να έρθουν τόσο κοντά!

    Pure Elegance in your fingertips…

    Λίγες είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες που συνηθίζουν να επενδύουν στην εξωτερική εμφάνιση των συσκευών τους και η HUAWEI είναι σίγουρα μια εξ’ αυτών, δημιουργώντας smartphones που ξεχωρίζουν για την κομψότητά τους. Ωστόσο, με την περίπτωση του P60 Pro, η HUAWEI κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό! Κάθε εκατοστό του P60 Pro εκπέμπει μια μοναδική «αριστοκρατική» premium αίσθηση, την οποία δεν πρόκειται να συναντήσετε σε κανένα άλλο high-end smartphone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το σχεδιαστικό team της HUAWEI έγραψε ιστορία, καθώς (ειδικά στην special έκδοση του Rococo Pearl), έδωσε δημιουργική πνοή στο πιο «ντελικάτο» smartphone που έχουμε δει ποτέ!

    Αντλώντας έμπνευση από την υφή και την επιφάνεια ενός μαργαριταριού (η HUAWEI το ονομάζει Pearl Texture Design), το οποίο θυμίζει πίνακα ζωγραφικής από την χρυσή εποχή του Ροκοκό του 18ου αιώνα, το P60 Pro κατορθώνει αν μη τι άλλο να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα. Μάλιστα, το σημαντικότερο στοιχείο του είναι ότι λόγω της ιδιαίτερης και “unique” σχεδιαστικής φύσης της πίσω πλευράς του, κανένα P60 Pro δεν είναι ίδιο με το άλλο! Για να μπορέσει ωστόσο να επιτευχθεί αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα, έπρεπε οι  παραδοσιακές χειροποίητες τεχνικές να βρεθούν σε κοινό έδαφος με την μοντέρνα τέχνη, αλλά και την σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα αποτέλεσμα σε επίπεδο εμφάνισης που κυριολεκτικά δεν το… χορταίνεις να το θαυμάζεις. Δεν σας κρύβουμε ότι το P60 Pro είναι τόσο όμορφο, σε σημείο που να μην μπορείς να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από την OLED οθόνη των 6.67 ιντσών, η οποία αποδίδει 1 δισεκατομμύριο χρώματα και διαθέτει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 120Hz.

    Παρόλα αυτά, τo backplate όμως δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της ιδιαίτερης σχεδιαστικής γλώσσας του P60 Pro, που καταφέρνει να κλέψει την παράσταση, καθώς η HUAWEI φρόντισε να είναι stylish & elegant και τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής. Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο της mobile τεχνολογίας διάλεξε μια οθόνη με curved πλευρές, μια επιλογή άκρως φυσιολογική, η οποία απορρέει δυναμισμό και συγχρόνως επιβλητική διάθεση. Παράλληλα, η διάταξη του camera setup δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη, καθώς συμπληρώνει την υψηλή αισθητική που διέπει κάθε σπιθαμή του P60 Pro, βάζοντας ουσιαστικά την τελευταία πινελιά που μεταμορφώνει το P60 Pro σε ένα high-tech fashion item!

    Και καλά τα looks και το design από άλλο… πλανήτη, όμως ένα flagship smartphone  που αποτελεί προέκταση του χεριού μας 24/7 και δεν γίνεται να το αποχωριστούμε στιγμή, θα πρέπει επίσης να προσφέρει υψηλή αντοχή στον χρήστη του. Για αυτό και για την προστασία της οθόνης,  η HUAWEI έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο δικό της Kunlun Glass, ένα ανθεκτικό γυαλί που προστατεύει το display και είναι κυριολεκτικά… «ανίκητο». Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι το Kunlun Glass που περιβάλλει το display φέρει την ειδική πιστοποίηση αντοχής 5 αστέρων από το Ελβετικό SGS. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι το P60 Pro δεν καταλαβαίνει από αναπάντεχες πτώσεις ή γρατσουνιές, ενώ φέροντας πιστοποίηση IP68 καθίσταται ανθεκτικό σε σκόνη και νερό (splash και Water Resistance για βάθος 1.5 μέτρου και χρονικής διάρκειας 30 λεπτών).

    Cam-ntastic!

    H σειρά P της HUAWEI γνωρίζουμε ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αλματώδη ανάπτυξη στον τομέα της κάμερας και το P60 Pro δεν θα μπορούσε παρά να βαδίσει στον ίδιο δρόμο καινοτομίας και εξέλιξης. Πλέον, τα smartphones μας αποτελούν ένα μέσο έκφρασης και η νέα ναυαρχίδα της HUAWEI κατορθώνει να συνενώνει την εκφραστική δημιουργία με τη φαντασία. Οι tech experts του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας κατάλαβαν ότι το A και το Ω σε μια ρεαλιστική φωτογραφική λήψη είναι η απόδοση του φωτός, για αυτό και προσάρμοσαν το camera setup του P60 Pro ώστε να μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την ύπαρξη του φωτός, ανατρέποντας τα δεδομένα.

    To main camera setup του P60 Pro είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, καθώς οι τρεις φωτογραφικοί σένσορες που έχουν χρησιμοποιηθεί φέρνουν άλλα ποιοτικά στάνταρ στο mobile photography. Το μεταβλητό διάφραγμα f/1.4 – f/4 (18 σημείων) μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια κάθε επίδοξου content creator, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο UItra-Lighting φακός XMAGE έρχεται με ανάλυση στα 48MP και OIS (Optical Image Stabilization) για ακόμη πιο σταθερές λήψεις, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Παράλληλα, ο main φακός συνοδεύεται  από μια Ultra-Wide Angle Camera των 13MP για υπερευρυγώνιες λήψεις, η οποία διαθέτει f/2.2 μαζί με RYYB SuperSensing Sensor και δυνατότητα για photo-shots 120 μοιρών. O «τρίτος» σένσορας της «παρέας» είναι μια δυναμική Ulta-Lighting Telephoto Camera, η οποία διαθέτει f/2.1 aperture, ανάλυση στα 48MP, 3.5 optical zoom, RYYB και λειτουργία OIS.

    Δεν χρειάζεται να σας μιλήσουμε άλλο για τις τεχνικές λεπτομέρειες που καθιστούν το P60 Pro, τον «απόλυτο βασιλιά» στο κομμάτι του Mobile Photography (μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι απέσπασε την μεγαλύτερη βαθμολογία στο DXOMark… ever). Δεν υπάρχει κανένα φωτογραφικό σενάριο που να μην μπορεί η ναυαρχίδα της HUAWEI να ανταπεξέλθει… Από επαγγελματικές λήψεις που αφορούν στον έναστρο νυχτερινό ουρανό και εκπληκτικό zoom στο φεγγάρι (για τους πιο ρομαντικούς), μέχρι ένα εξελιγμένο Night Mode, το οποίο μπορεί να κάνει τη νύχτα… μέρα, αλλά και πλήθος από «smart» A.I.-based λειτουργίες, οι οποίες κυριολεκτικά σας λύνουν τα χέρια (σε περίπτωση που προτιμάτε μεγαλύτερη ευκολία και δεν έχετε χρόνο να παίξετε με τα δεκάδες διαφορετικά επαγγελματικά features).

    Μάλιστα, κάνοντας χρήση του ειδικού tele-portrait mode, το κάθε πορτραίτο μοιάζει απολύτως φυσικό, ενώ το P60 Pro είναι σε θέση να καταλάβει σε οποιαδήποτε φωτογραφία το ποιο είναι το κεντρικό θέμα. Μοναδική γοητεία, υψηλή δημιουργία και τα πιο εξελιγμένα features στον τομέα του mobile photography καθιστούν κάθε φωτογραφική λήψη με τη ναυαρχίδα της HUAWEI ως μια… «unique» εμπειρία!

    Κάνοντας “Focus” στο User Experience!

    Η νέα ναυαρχίδα της HUAWEI σχεδιάστηκε με γνώμονα την εμπειρία χρήσης, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα θέλω των power users. Για αυτό και «προίκισε» το τελευταίο μοντέλο της με έναν SuperCharge φορτιστή με ισχύ στα 88W, ο οποίος αποτελεί «εγγύηση» ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ! Ακόμη και εάν δείτε την στάθμη της μπαταρίας σας να έχει πέσει επικίνδυνα ύστερα από μια εξαιρετικά απαιτητική ημέρα, ένα δεκάλεπτο φόρτισης είναι αρκετό για να βρεθείτε και πάλι σε full… φόρμα! Και μιλώντας για εμπειρία χρήσης δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο εξελιγμένο EMUI 13.1, το οποίο σας προσφέρει μοναδικά customization options που σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόστε το P60 Pro ακριβώς στα μέτρα σας! Η δε ύπαρξη του «Always on Display» προσφέρει μοναδικές δυνατότητες, έτσι ώστε να έχετε πάντοτε τις top ενημερωτικές εφαρμογές σας επί της… οθόνης!

    Αξίζει να προσθέσουμε ότι η μοναδική αυτή εμπειρία χρήσης ολοκληρώνεται με την ύπαρξη του AppGallery, το οποίο είναι το store της HUAWEI, στο οποίο μπορείτε να βρείτε εκατομμύρια apps! Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Viber, το Instagram, το Facebook Messenger, το TikTok κ.ά. μπορούν να γίνουν διαθέσιμες με χαρακτηριστική ευκολία. Μάλιστα, σε περίπτωση που θέλετε να εγκαταστήσετε τα Google Services, το δημοφιλές GBox θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στο YouTube, στο Google Maps, στο Google Calendar και άλλες εφαρμογές με χαρακτηριστική ευκολία και απλότητα. Χωρίς αμφιβολία, με το P60 Pro η HUAWEI κάνει «focus» και στο κομμάτι του User Experience!

    Game changer στην premium high-end κατηγορία!

    Με design που μοιάζει να έχει έρθει από άλλο πλανήτη, εντυπωσιακά features που αλλάζουν το “status quo” της premium high-end κατηγορίας και φυσικά δυνατότητες στην κάμερα που αποτελούν το επόμενο εξελικτικό στάδιο και ταράζουν τα νερά στo mobile photography, το P60 Pro πρόκειται για μια συσκευή που όχι μόνο είναι «game changer» αλλά παράλληλα γράφει… ιστορία!

    ***

    Το HUAWEI P60 Pro και το HUAWEI Mate X3 είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei: Γερμανός, Cosmote, Κωτσόβολος, Public Group, Πλαίσιο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles