17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Pocket S: Ανακοινώθηκε το νέο clamshell fordable και τα… «σπάει»!

    H Huawei είναι γνωστό ότι έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την ανάπτυξη των foldables, επενδύοντας σημαντικά στη συγκεκριμένη τεχνολογία, τόσο με τη σειρά Mate Xs όσο και με τη σειρά Pocket. Πριν από λίγο, ο κολοσσός της mobile τεχνολογίας αποφάσισε να κλέψει τις εντυπώσεις, ανακοινώνοντας σε ένα ειδικό event που διεξήχθη στην Κίνα το Pocket S, ένα clamshell foldable, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία και στη φινέτσα του P50 Pocket, μόνο που είναι πιο οικονομικά προσιτό και λειτουργεί ως μια καλή εναλλακτική σε σύγκριση με το μεγάλο του ξαδελφάκι…

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της Huawei το Pocket S θα είναι ουσιαστικά μια «κομμένη» εκδοχή του P50 Pocket, με ένα downgrade στο camera setup και στο chipset, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσφέρει αυτά που πρέπει. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό το Pocket S θα διαθέτει εσωτερική (unfolded status) οθόνη στις 6.9 ίντσες, τεχνολογίας OLED με ανάλυση στα 2790 x 1188 pixels. Υποστηρίζει 120Hz ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη, όπως επίσης 300Hz touch sampling rate. Στην καρδιά του βρίσκεται ένα Snapdragon 778G SoC, το οποίο περιορίζεται στα 4G. H δε selfie camera βρίσκεται σε ένα διακριτικ punch hole προσφέροντας 10.7MP (ίδια ακριβώς όπως με το P50 Pocket), ενώ στο κυκλικό display που βρίσκεται στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής (ακριβώς κάτω από τις κάμερας) υπάρχει μια OLED οθόνη στις 1.04 ίντσες με ανάλυση στα 340 x 340 pixels.

    Στο main camera setup, το νέο clamshell foldable της Huawei, έρχεται με 40MP sensor RYYB, ο οποίος συνοδεύεται από μια Ultra-Wide camera στα 13MP. Τέλος, υπάρχει και ένας έξτρα σένσορας ποιυ ειδικεύεται στο κομμάτι του laser Auto-Focus. Σε ότι έχει να κάνει με το UI, εδώ έχουμε το Harmony OS 3.0, πράγμα που δεν μας δημιουργεί εντύπωση καθώς η συσκευή προορίζεται για την κινεζική αγορά, ενώ δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην απόφαση της Huawei να ενσωματώσει ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης που αποτελείται από γραφίτη, βελτιώνοντας τις δυνατότητες ψύξης του. Επιπλέον, τo Pocket S έρχεται με μπαταρία στα 4.000mAh με 40W δυνατότητα για fast-charging, με την Huawei μάλιστα να ισχυρίζεται ότι ο επανασχεδιασμένος hinge μηχανισμός πιστοποιεί ότι η συσκευή μπορεί να ανοιγοκλείσει χωρίς ίχνος προβλήματος για περισσότερες από 400.000 φορές.

    To Pocket S αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 5 διαφορετικά χρώματα (Mint Green, Gold Yellow, Rose Pink, Ice Crystal Blue και μαύρο), ενώ η έκδοση με storage στα 128GB θα κοστίζει 830 ευρώ, στα 256GB το κόστος θα είναι στα 900 ευρώ, ενώ το μοντέλο των 512GB θα έχει ένα κόστος περίπου στα 1.040 ευρώ. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις 10 Νοεμβρίου και είναι άγνωστο σε αυτή τη φάση το πότε θα το δούμε από τα μέρη μας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles